Jump to content



Ταξινομηση σε excel


spH3RiCal

Recommended Posts

Εχω δυο στηλες με καταχωρησεις (ονομα, επωνυμο) και θελω να τις ταξινομησω αλφαβητικα ως προς το επωνυμο. Καθε μια στηλη ξεχωριστα ειναι ευκολο, αλλα δε μπορω να βρω πως ταξινομωντας τη μια θα ταξινομηθουν αυτοματα και τα δεδομενα της αλλης (να παραμεινει δηλαδη η αντιστοιχια ονοματος - επωνυμου).

thnx

Link to comment
Share on other sites

στα 2007 που το έκανα πρόβα τώρα . επιλέγεις τα κελιά και απο τις 2 στήλες . δεξί κλικ ταξινόμηση -> προσαρμοσμένη ταξινόμηση και στο παραθυράκι επιλέγεις "ταξινόμηση κατα στήλη Α" και οκ

εγώ είχα βάλει στην Α και Β 5 τιμές

αμα πειραματιστείς θα γίνει και με κάποια συνάρτηση δες και εδώ για βοήθεια http://varlamis.wordpress.com/2011/08/25/excel_sort_with_functions/

Link to comment
Share on other sites

Πολύ απλά, επιλέγεις ένα κουτάκι με επώνυμο και πατάς το κουμπί "Α-Ζ" ή "Ζ-Α" και αυτόματα το κάνει επιλέγοντας και τις 2 στήλες. Προσοχή, δεν πρέπει να υπάρχουν κενά σε κάποια από αυτές. Αλλιώς με τον προαναφερθέντα τρόπο.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.