Jump to content



Δεν κατεβάζει το Transmission στο NAS4Free


niva013

Recommended Posts

Καλησπέρα σας, έχω φτιάξει εδώ και λίγο καιρό ένα σύστημα βασισμένο σε ATOM με έναν 500άρι δίσκο με σκοπό να κατεβάζει 24/7. Αφού κατάφερα να σετάρω το λειτουργικό του-αφού δεν είχα έρθει ξανά σε επαφή με κάτι αντίστοιχο-δεν μπορώ να κατεβάσω αρχεία. Για την ακρίβεια, έχω κάνει όλα τα βήματα για να κάνω "pool" τον δίσκο, στην συνέχεια ZFS, να κάνω samba τον δίσκο και τέλος να ενεργοποιήσω το Transmission. Μέχρι εδώ όλα καλά, παίρνω το link που θέλω να γίνει το κατέβασμα, το φορτώνει το αρχείο στην λίστα του αλλά δεν λέει να κατέβει ποτέ. Πάω στις ρυθμίσεις και βλέπω ότι η προκαθορισμένη πόρτα 51413 είναι κλειστή, την ενεργοποιώ από το modem αλλά και πάλι τίποτα. Δεν ξέρω τί να κάνω, βοήθεια. Αν υπάρχει κάποιος να γνωρίζει από αυτό το λειτουργικό και να με βοηθήσει...

Link to comment
Share on other sites

Χρησιμοποιώ κι εγώ σε VM το NAS4Free 9.1.1, κι απ'ότι βλέπω ρυθμίσεις έχουμε σχεδόν ίδιες.

Οι μόνες διαφορές είναι ότι εγώ έχω δώσει στην τρίτη επιλογή ("Φάκελος Ρυθμίσεων") και ενδέκατη (κατάλογος Ημιτελών) το Directory του "Φάκελος Λήψεων".

Η άλλη διαφορά, είναι ότι στο κρυπτογράφηση, έχω επιλεγμένο το "Preferred" επίπεδο.

Σχετικά με τα ports, δεν μπορώ να καταλάβω επ'ακριβώς τί έχεις κάνει.

Σε ένα σημείο βλέπω IP 192.168.1.2 και ακριβώς από κάτω μετά 192.168.1.3.

Το port 9091 αφορά το λειτουργικό (NAS4Free), οπότε δεν το πειράζεις. Δεν έχει σχέση με τις ρυθμίσεις του router. Ανοίγει αυτόματα με το που ενεργοποιήσεις το BitTorrent service.

Το port 51413 είναι αυτό που θα πρέπει να ανοίξεις, από τις ρυθμίσεις του router σου. Βέβαια, σε μένα ακόμα κι όταν είναι closed, κατεβάζει κανονικά.

Αυτό που θα πρέπει να κοιτάξεις, όπως αναφέρθηκε και πιο πάνω, είναι αν έχεις δώσει δικαιώματα εγγραφής σε Public (ή Group αν έχεις ορίσει το Transmission σε κάποιο Group) στον φάκελο (/mnt/N1/Bittorrent) που έχεις ορίσει να αποθηκεύονται τα αρχεία που κατεβάζεις.

Για να το δεις αυτό, πήγαινε στον File Manager (Advanced tab->File Manager) του NAS4Free, στη συνέχεια στο mnt/N1 και εκεί θα βρεις το φάκελο Bittorent, για τον οποίο σου έχει κάποιες πληροφορίες, όπως Size, Type κλπ. Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι το Perimissions. Πάτα λοιπόν πάνω στα δικαιώματα του Φακέλου Bittornet και τίκαρε τα r w x ή του Group (αν έχεις ήδη ορίσει το BitTorrent service σε κάποιο Group) ή τα Public.

Link to comment
Share on other sites

Έκανα αυτό που μου είπες με τον φάκελο, ήταν ήδη τσεκαρισμένος, έκανα τις ίδιες ρυθμίσεις στον φάκελο Bittorrent αλλά και πάλι τίποτα. Σε ένα άλλο ξένο forum διάβαζα ότι το πρόβλημα ήταν στο nameserver, αλλά δεν νομίζω να φταίει αυτό και δεν ξέρω από που και πώς το ρυθμίζεις, και μετά έλεγε ένας άλλος για κάτι "ping 8.8.8.8". Τι να πώ ρε παιδιά δεν αντέχω άλλο...

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.