Jump to content



Προβλημα με καλωδιο


spH3RiCal

Recommended Posts

Εχω το εξης περιεργο προβλημα. Εχω φτιαξει ενα καλωδιο τροφοδοσιας για τους sata δισκους το οποιο μου παρουσιαζει προβληματα. Ενω δουλευε κανονικοτατα με τρεις δισκους επανω μετα απο 6-7 μηνες οι δισκοι αρχισαν να εξαφανιζονται ανα διαστηματα. Γενικα εκανα restart και ολα οκ. Το προβλημα εγινε πιο συχνο με αποτελεσμα αφου αλλαξα data καλωδια, controllers στη mobo, εκανα ελεγχο στους δισκους κτλ να αλλαξω καλωδιο τροφοδοσιας στους δυο που ειχαν το προβλημα και αυτο να λυθει.

Πριν λιγο καιρο μου ηρθε η ιδεα οτι μπορει αντι για το καλωδιο να φταιει η επαφη του με το molex του psu η ακομη και η γραμμη του psu. Το συνδεσα λοιπον σε αλλο βυσμα στο psu, εβαλα πανω τους 3 δισκους και ολα οκ για μια εβδομαδα περιπου. Μετα τα ιδια. Αλλαξα παλι καλωδιο και jet.

Εδω και λιγο καιρο αρχιζει να μου κανει νερα και ο τριτος. Προφανως το προβλημα ειναι και παλι στο καλωδιο οποτε και θα αλλαχθει.

Το ερωτημα μου ειναι γιατι εχει αυτη τη συμπεριφορα? Αν δεν εκανε επαφη δε θα ανοιγαν καθολου, αν μια εκανε μια οχι τοτε ειτε θα ανοιγε μονιμα, ειτε καθολου (μεχρι να κουνηθει κτλ). Αν ειχε προβλημα το psu και εχει φθαρει η γραμμη, τοτε δε θα το εκανε οταν του αλλαξα molex. Αν απο δικο μου λαθος το εβαλα στην ιδια γραμμη αλλα σε αλλο molex της, δε θα κρατουσε μια βδομαδα χωρις προβλημα. Κι αν ηταν απο την αρχη ελατωματικο το καλωδιο πως κρατησε τοσους μηνες χωρις προβλημα?

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.