Jump to content



clone windows 8.1 από hdd σε ssd


stelios1988

Recommended Posts

Καλησπέρα,

έχω 1 lenovo z580 ideapad i7 2,2 ghz, 8 gb ram, windows 8.1 και από την τετάρτη έναν ssd Corsair Force LS 120 gb.

το πρόβλημα: είχα hdd και σαν τελευταία αναβάθμιση του λάπτοπ σκέφτηκα να βάλω τον παραπάνω ssd. Πήγα το λαπτοπ σε έναν φίλο που έχει κατάστημα με υπολογιστές (δεν ήθελα να μπω στην διαδικασία να το κάνω μόνος μου). Έκανε clone τον hdd στον ssd και όλα φάνηκαν καλά(εκτός από 1 check disk που χρειάστηκε να κάνει την 1η φορά που άνοιξε), αλλά, παρατήρησα πως όταν κάνω επανεκκίνηση ή απενεργοποίηση λίγο μετά την έναρξη, ενώ κάνω γρήγορα log in (5 δευ.), χρειάζονται να περάσουν περίπου 3 λεπτά για να ανοίξουν όλα τα προγράμματα της εκκίνησης (antivirus κ.α.). Όταν τελικά ανοίξουν όλα,δουλεύει τέλεια. Ο φίλος που το έκανε ψάχνει κι αυτός να βρει τι φταίει. Να τονίσω ότι πριν την αλλαγή το μηχάνημα λειτουργούσε καλά και ότι δεν θέλω να κάνω φορμάτ- λόγω προγραμμάτων και ρυθμίσεων-(αν και ίσως να είναι τελικά η μόνη λύση)...

Τι έχω δοκιμάσει μέχρι τώρα: όλα καλά στο safe mode, την πρόταση του "acct" "msinfo32 > Components > Storage > Disks > Corsair SSD. Βρες το "Partition Starting Offset" και επιβεβαίωσε ότι διαρείται ακριβώς με το το 4096. Αν όχι, το πρόβλημά σου είναι το alignment.", ξαναέκανα checkdisk από την γραμμή εντολών cmd, κατέβασα τους τελευταίους drivers για οτιδήποτε υπάρχει στο λάπτοπ, απενεργοποίησα την geforce 635 (2η κάρτα γραφικών) και έκανα επανεκκίνηση μόνο με την ενσωματωμένη intel 4000. Αυτά νομίζω είναι όλα.

Υπάρχει κάποια ιδέα;

ευχαριστώ εκ των προτέρων!

Link to comment
Share on other sites

Δεν νομίζω να είναι αυτό. Ξανακάναμε την διαδικασία από την αρχή, αλλά πάλι στα ίδια καταλήξαμε. Να έγινε 2 φορές λάθος; Παρεμπιπτόντως, μπήκα στο bios για να δω μήπως μπορώ να κάνω κάτι από εκεί, χωρίς να κάνω κάτι την 1 φορά, βγαίνοντας έκανα save & exit και για 3 μέρες δεν είχα πρόβλημα. Μετά από την επανεμφάνιση του προβλήματος ξαναμπήκα, άλλαξα μια ρύθμιση (δεν θυμάμαι ακριβώς ποια-κάτι έλεγε για διαχείριση του harware από την intel????) και από την παρασκευή που το έκανα αυτό, δεν έχω πρόβλημα, αλλά δεν ξέρω αν θα ξαναεμφανιστεί. Απλά περιμένω.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.