Jump to content



DIY 6-->8πινο pci-e αποριες!


X4K4

Recommended Posts

Απεκτησα προσφατα το Silverstone ST85F Strider 850W, αλλα δεν εχω καλωδια και ειπα μιας και ειχα κοψει τα καλωδια απο κατι παλια πεθαμενα τροφοδοτικα να τα χρησιμοποιήσω. Μετα απο μερικες ωριτσες ψαξιμο βρηκα μια πολυ ωραια και ενδιαφερουσα σελιδουλα στην οποια πηγα στο κομματι που με ενδιεφερε 8 pin PCI Express power cable οπου με λιγα λογια λεει οτι το 8πινο εχει τα 3 κιτρινα καλωδια τα οποια ''δινουν ρευμα'' (12V) θεσεις 1,2,3 και τα μαυρα ειναι οι γειώσεις (Ground) 4,5,6,7,8

pciex68adap.jpg?noCache=1392072177

επειτα θυμηθηκα οτι λιγο παραπανω στην ιδια σελιδα ειχα διαβασει οτι το 6πινο εχει μια περιπου ιδια διαταξη με το κιτρινα καλωδια να δινουν ρευμα 1,2,3 και τα μαυρα γειωση 4,5,6

PCIEXSPLIT6_C_jpg.png

ειναι δηλαδη το 8πινο ενα 6πινο+2γειωσεις? :hmm:

ειπα λοιπον να ψαξω λιγο ακομα και βρηκα την εξης σελιδα οπου ο τυπος εβαλε το 6πινο απο το τροφοδοτικο στο 8πινο της καρτας και απλα εβαλε ενα καλωδιακι για να συνδεσει μεταξυ τους τις αλλες 2 υποδοχες.

z0bc8b757

Θα ηθελα να ακουσω τις γνωμες σας για το παραπανω καθως θεωρητικα ωραια ειναι, αλλα δεν ψηνομαι να καψω καμια καρτα :hang2:

Link to comment
Share on other sites

[MENTION=31809]thzou[/MENTION] μαμα το τροφοδοτικο ειχε 2 καλωδια 6πινα απο τα οποια το καθενα ηταν μια 8πινη και μια 6πινη αποληξη.... πραγμα που δεν βρισκω.

[MENTION=15872]panosX[/MENTION] χμμ πολύμετρο δεν παιζει αυτην την στιγμη αλλα και να ειχα δεν ξερω τι ακριβως να μετρισω και τι αποτελεσματα να περιμενω να λαβω:wall::X:

παντως το τροφοδοτικο απο πισω ειναι ετσιpsu5.jpg

Link to comment
Share on other sites

με το πολύμετρο θα μέτραγες κάθε καλωδιάκi να δεις αν βγάζει 12V αφού με βάση τα παραπάνω τα υπόλοιπα είναι γειώσεις , αυτό που δεν ξέρω είναι τι γίνετε με τα ρεύματα . Σαν αντάπτορας υπάρχει κάτι για αυτο που θες ?

Link to comment
Share on other sites

[MENTION=26335]X4K4[/MENTION] Αν κατάλαβα καλά έχεις χάσει τα μαμα καλώδια. Τις υποδοχές που πάνε στο τροφοδοτικό τις έχεις τσεκάρει αν μπορείς να τις βρεις; Υπάρχουν psu που η υποδοχή που πάει σε αυτά δεν έχει καμία σχέση με την 6πινη/8πινη που πάει σε μία κάρτα γραφικών.

Ρωτάω για να δω αν έχεις λύσει αρχικά το βασικό κομμάτι του προβλήματος.

Link to comment
Share on other sites

μήπως σε βολεύει κάτι από τα παρακάτω για μια ποιο πρόχειρη λύση δίνοντας ρεύμα από molex η αν κόψεις το molex και το συνδέσεις στα βύσματα που πάνε στις ανάλογες θέσεις στο τροφοδοτικό αν τα έχεις?

30cm LP4 4 Pin Male to PCI E 6 2 Pin Male Adapter Power Cable for Video Card | eBay

PCI Express 8 Pin Male to PCIe 6 2 Pin Female Video Card Power Cable Lead Black | eBay

το καλύτερο πάντως είναι αν έχεις η μπορείς να βρείς τα βύσματα που πάνε στο τροφοδοτικο και με ανάλογα 8pin βύσματα και τα pins φτιάξεις μονοκόμματα χωρίς συνδέσεις και πατέντες κόψε ράψε

Link to comment
Share on other sites

Έτσι είναι όπως τα γράφεις. Το 6 pin είναι υπερσχεδιασμένο και αντέχει να δώσει παραπάνω watt από τα ονομαστικά και η διαφορά με το 8pin είναι στις γειώσεις. Αυτό με την προϋπόθεση ότι δεν έχει γίνει "οικονομία" σε χειρότερης ποιότητας καλώδιο.

Link to comment
Share on other sites

[MENTION=20975]karmen1983[/MENTION] ναι, τις εχω τσεκαρει ταιριαζουνε :yes4:

[MENTION=3821]Deus[/MENTION] αυτο με το molex δεν βλεπω πως μπορει να δουλεψει, και το δευτερο που λινκαρεις παλι θα χρειαστει κοψε ραψε...

[MENTION=30050]slalom[/MENTION] ευχαριστω πολυ φιλε μου, δυστυχως ειμαι εξωτερικο :cry:

[MENTION=559]vagsk[/MENTION] :nada: λες..... αυτο με την ποιοτητα του καλωδιου δεν το σκεφτηκα...

Link to comment
Share on other sites

ωραία αφού ταιριάζουνε άσε τα γιατροσόφια!

Μέτρα το κάθε πιν με ένα πολύμετρο τι δίνει (το μαύρο του πολύμετρου σε ένα μαύρο καλώδιο ενός molex) με το κόκκινο ένα ένα τα pins του psu.

Θα πάρεις 12 ή 0

Απο εκεί με νέα καλώδια πας σε connectores για 6πινο και 8πινο

lay outs

pcie-pinout.png?m=1344803668

οδηγίες αν έχεις πρέσα για καλώδια

http://www.thelab.gr/apo-to-ergastiri/na-sleeve-kaneis-i-na-mi-sleeve-112430.html?garpg=19#content_start

Αν δεν έχεις πρέσα πιάσε κολλητήρι μακαρόνια και σύνδεσε τα καλώδια.

ΠΡΙΝ τα συνδέσεις σε hardware εκ νέου επιβεβαίωση με πολύμετρο για τα 12 και 0

Link to comment
Share on other sites

για να μην τρομάξεις , πολύμετρο απλό 5Ε , κολλητήρι με αλλα 5Ε (25W) όσο ποιο λίγο καλάι μπορείς να βρεις (αν έχει κανα τεχνικό κοντά και του πεις τι θές να κάνεις θα σε δώσει λίγο αν δεν είναι κουκου ρούκου ) και αλλα 2Ε το μακαρόνι

τα 2 πρώτα σου μένουν για πειραματισμούς στο μέλλον, για το πώς μετράμε κολλάμε εδώ είμαστε (απλά τα πράγματα γενικά )

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.