Jump to content



MS Visual Studio 2010 C++, MySQL


skate

Recommended Posts

Καλησπέρα σε όλους τους labίτες, φτιάχνω ένα πρόγραμμα με το Visual Studio 2010 με γλώσσα C++ και έχω συνδέσει μέσω ίντερνετ το πρόγραμμα με τη βάση δεδομένων του Synology NAS Server όπου υποστηρίζει και Mysql. Προς το παρόν όλα δουλεύουν ρολόι και ενώ προχωράω με τη δομή του προγράμματός μου αντιμετώπισα ένα πρόβλημα και βρήκα λύσεις σχετικές (εννοώ σε γλώσσες C και Visual Basic πάνω στο Visual Studio) καθώς δέν μπόρεσα να βγάλω κάποια συνισταμένη λύση για την C++..

το πρόγραμμά μου έχει ώς εξής (στον τομέα που αντιμετωπίζω το πρόβλημα):

  • listBox: Όπου εμφανίζει τα δεδομένα του πίνακα της βάσης δεδομένων,
  • 14TextBox: όπου εμφανίζει τις πληροφορίες της επιλεγμένης καταχώρησης από το listBox
  • 3Buttons: (Save,Update, Delete)

Το κουμπί Update ενημερώνει τη βάση δεδομένων εάν αλλάξω κάποια πληροφορία αφού έχω επιλέξει εννοείται μία καταχώρηση από το listBox και αλλάξω κάτι σε ένα από τα τextBox.

Το πρόβλημα έγκειται στα κουμπιά Save και Delete καθώς ενώ καταχωρείται/διαγράφεται μία νέα/υπάρχουσα καταχώρηση από τη βάση δεδομένων μου, για να ενημερωθεί το listBox (αφού έχει γίνει debug το πρόγραμμα και βρίσκεται σε κατάσταση λειτουργίας) θα πρέπει να κλείσω και να ξανά ανοίξω την εκάστοτε Form που περιέχει όλα τα παραπάνω (να σημειώσω πως δέν χρειάζεται να κλείσω το πρόγραμμα ολόκληρο για να ενημερωθεί το listBox παρα μόνο την εκάστοτε Form καθώς το πρόγραμμα έχει και άλλες Φόρμες..)

Ελπίζω να μή σας κούρασα και οποιαδήποτε βοήθεια είναι καλοδεχούμενη :) για περαιτέρω πληροφορίες πείτε μου :)

Link to comment
Share on other sites

Διπλα απο τη λιστα με τις φορμες, στο πλαισιο που γραφεις κώδικα , εχει τα actions-events δε θυμαμαι πως λεγονται μεσα σε ενα drop down menu πανω δεξια, εκει θα διαλεξεις να κανει refresh.Ασχοληθηκα αυτο το εξάμηνο στη σχολη όποτε συγχώρα με αν κανω λαθος :p

Η C# νομιζω ειναι αρκετα καλυτερη για τη χρηση που θελεις να κανεις.

Link to comment
Share on other sites

το listbox ενημερώνεται, (το βλέπεις στο debug, να παίρνει την τιμή που του βάζεις) αλλά κάνει display την παλιά τιμή που είχε ? Αν ναι δοκίμασε να καλέσεις update() καί/ή invalidate() methods.

Link to comment
Share on other sites

Πώς έχεις κάνει bind το Listbox?Έχεις κάποιο datasource ή binding source ή DataAdapter?

Θα πρέπει να το ξαναγεμίσεις με νέα δεδομένα από την βάση μετά από ένα update,delete για να λες ότι παίζει όταν ανοίγεις την φόρμα πάλι δες το Form_Load event για το που φέρνεις τα δεδομένα για το Listbox και copy paste τον κώδικα μέσα στα events των buttons για τα update και delete.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.