Jump to content



NTFS format allocation unit size


morph

Recommended Posts

Εικαζεται οτι το κλαστερ πρεπει να ειναι σχετικο με το στιπ size οταν μιλαμε για δισκους σε raid.Οποτε μαλλον το deafault και το σωστο -καλυτερο.Χωρις να ειμαι και 100% σιγουρος , παντως οι δοκιμες με αλλαγη κλαστερ σε raid περισσοτερα μπελας και προβλημα ηταν παρα αποδοση στην τελικη .

Link to comment
Share on other sites

Μικρότερο cluster λιγότερος χαμένος χώρος

Μεγαλύτερο cluster μεγαλύτερη ταχύτητα.

Και στις δυο περιπτώσεις τα αποτελέσματα είναι εμφανή.Ας πούμε εγώ επέλεξα 64κ και όντως πάει πιο γρήγορα αλλά τα 4 γίγα πιάνουν σχεδόν 5 στο σκληρό

Πάντως με τόσα γίγα διαθέσιμα στη θέση σου θα προτιμούσα μεγάλο cluster size

...

...

...Σόρυ μόλις πρόσεξα το ¨εξωτερικό".

Ίσως το κέρδος σε ταχύτητα να μη δείξει τόσο πολύ σε εξωτερικό σκληρό

Link to comment
Share on other sites

Αν τον εχεις για α[ποθήκη δεδομένων τότε βαλε 4κ cluster size (οτιδήποτε λιγότερο θα αυξήσει δραμματικά το fragmentation). Aν τον εχεις για λειτουργικό σύστημα ή επιθυμείς ταχύτητα βάλε 16k και θα εχεις ενα καλό tradeof μεταξύ των δύο (ταχύτητα - χασούρα)

Link to comment
Share on other sites

Για αποθήκη και backup το θέλω. κρατάει και μικρά αρχεία (word docs, jpg) και μεγάλα (mp3, wav της τάξεως του GB). To default einai Ok? (Το έχω βέβαια φορμάρει, αλλά επειδή είναι αρχή δεν έχω πρόβλημμα να το ξανα-φορμάρω, αν αξίζει) Ευχαριτώ

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.