Jump to content



Περίεργη συμπεριφορά σε ασύρματο...(?)


Memphis

Recommended Posts

Γεια χαρά σε όλους...

Μετά από επίπονες προσπάθειες κατάφερα να συνδεθώ τελικά ασύρματα με ένα φίλο.

Το δίκτυο έχει ως εξής:

2 D-Link 900AP+ 3.02 firmware, το ένα acess point ορισμένο και το άλλο wireless client, καθαρή οπτική επαφή και απόσταση περίπου διακόσια μέτρα.

Επειδή δε γνωρίζω ποιες είιναι οι πραγματικές ταχύτητες που επιτυγχάνονται στα δίκτυα αυτά (22Mbps WiFi) χρησιμοποίησα το Sandra το οποίο μου δίνει τιμή 930-960Kb/s, τιμή ίση με την reference για 22Μbps WiFi,no WEP.

Κατά τις αντιgραφές όμως παρατηρώ το εξής:

Η αντιγραφή από τον Wireless Client στο Access γίνονται τέσσερις φορές πιο αργά σε σχεση με την αντιγραφή από το Access Point στον Client.

Επειδή δεν γνωρίζω και πολλά από ασύρματα δίκτυα η συμπεριφορά αυτή είναι φυσιολογική ή υπάρχει τρόπος να βελτιώσω τη μεταφορά από τον client στο access point?

Αν μπορεί κάποιος, ας βοηθήσει...

Link to comment
Share on other sites

Ειλικρινά χειρότερες συσκευές δεν μπορούσατε να πάρετε.

Αυτό που δε μου αναφέρεις είναι πως την έκανες την αντιγραφή. Γιατί αν την έκανες με netbios, περαστικά σου. Χρησιμοποίησε καλύτερα ένα ftp που είναι καθαρό πρωτόκολο μεταφοράς. Κλείσε και το netbios δε χάνεις τίποτα.

Όσον αφορά τη διαφορετική ταχύτητα μπορώ να στο αιτιολογήσω λέγοντάς σου ότι το 900+ ως client ποτέ δεν έπαιζε όπως θα έπρεπε, καθώς αυτή δεν είναι η κύρια λειτουργία του.

Επίσης δοκίμασε να χαμηλώσεις την ταχύτητα σε 11Mbps μήπως και εξισωθούν κάπως οι ταχύτητες. Δοκίμασε να τις βάλεις να παίξουν bridge mode.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.