Jump to content



Asus r9 280x Matrix Platinum


hitman 21

Recommended Posts

καλημερα σας,προσφατα ειχα βαλει ενα θεμα σε παρομοιο φορουμ για την συγκεκριμενη καρτα κ σκεφτηκα πριν προχωρησω για RMA να παρω κ μια δευτερη γνωμη απο εσας.

λοιπον το προβλημα μου ειναι πως η καρτα αραια κ που μου κανει τα λεγομενα artifacts.δοκιμασα να σβησω τους drivers με το DDU και να βαλω τους νεους,εκανα memtest86 χωρις κανενα σφαλμα για 8 μιση ωρες περιπου,δοκιμασα το furmark τεστ στα 720p κ δεν κολλησε ενω στα 1080p κρασαρε οταν η καρτα επιασε 70-72 βαθμους ενω αλλες φορες μου εβγαζε κατω δεξια το μηνυμα "το προγραμμα δεν αποκρινεται"με αποτελεσμα να κανω restart το πισι,δοκιμασα να τρεξω το Valley Benchmark 1.0 σε extreme HD οπου κ εκει δεν ειδα artifacts η κατι περιεργο μονο που στο τελος οταν εβγαλε τα αποτελεσματα μου κολλησε κ εκανα restart.η θερμοκρασια της καρτας εφτασε σταθερα στους 77 βαθμους.

κατι αλλο που παρατηρησα πριν στο θεμα της καρτας εννοω οταν πηγα να παιξω cod k πιο μετα thief τα artifacts ειχαν γινει εντονα μετα περνω χαμπαρι πως το πισι μου αναγνωριζε μονο τα 4gb απ τα 8gb(μαλλον εγινε απ το καθαρισμα που του εκανα εχθες βραδυ κ δεν πηρα χαμπαρι τι εγινε , τεσπαντ αφου εβαλα κ εβγαλα την ραμ εκανα restart και τα παιχνιδια τωρα παιζουν μια χαρα....μπορει να μου εξηγησει καποιος αν εχει δει κατι παρομοιο?γιατι δηλαδη με τα 4gb ram εμφανιστικαν τα artifacts πιο εντονα κ με τα 8gb ram χαθηκαν?

post-30261-1416078276,6392_thumb.jpg

post-30261-1416078276,6932_thumb.jpg

post-30261-1416078276,7203_thumb.jpg

post-30261-1416078276,7597_thumb.jpg

post-30261-1416078276,7955_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Οι μνήμες που έχεις είναι συμβατές με τη μητρική που έχεις? Bios update έκανες?

το συστημα μου ειναι:MOBO: asus m5a99x evo R2.0, CPU: amd fx-8350, GPU: Asus r9 280x Matrix Platinum Edition, RAM: ballistix tactical tracer 2x4gb 1866Mhz, CPU COOLER: Zalman cnps12x, PSU: xfx 750watt, SSD:samsung 840 evo 120gb.λογικα συμβατες ειναι....bios update που?στην καρτα,στις ραμ η στην μητρικη?

Link to comment
Share on other sites

Λέω εγώ τώρα, μήπως έχεις τπτ σκόνες στα pci slots? ή στο κουτί γενικότερα? αν ναι ρίξε ένα καλό καθάρισμα αν όχι στείλε την για rma (αφού σου κρασάρει και στο furmark ένας λόγος παραπάνω)

Link to comment
Share on other sites

Λέω εγώ τώρα, μήπως έχεις τπτ σκόνες στα pci slots? ή στο κουτί γενικότερα? αν ναι ρίξε ένα καλό καθάρισμα αν όχι στείλε την για rma (αφού σου κρασάρει και στο furmark ένας λόγος παραπάνω)

ειναι καθαρο το πισι,οποτε ολα δειχνουν RMA.....ευχαριστω παιδια

Link to comment
Share on other sites

Απο αυτα που διαβαζα τις προηγουμενες μερες, μιας και γω εψαχνα καρτα να αναβαθμισω το pc μου, οι περισσοτερες 280x που εχουν υπερχρονισμενες μνημες παρουσιαζουν το προβλημα με τα artifacts. Εβγαλαν καποιο vga bios update καποιες εταιρειες (asus, gigabyte και ισως sapphire?) που μπαλωνει λιγο το προβλημα, αλλα δεν το λυνει (artifacts συνεχιζουν να υπαρχουν σε χρηστες και μετα το update).

Το RMA δεν ξερω κατα ποσο θα σε βοηθησει, γιατι υπαρχει περιπτωση να σου ερθει παλι καρτα που να το παρουσιαζει. Αμα δεις στο αλλο topic http://www.thelab.gr/kartes-grafikon/amd-r9-2x0x-kathodon-125444-197.html υπαρχουν και αλλα παιδια με το ιδιο προβλημα. (μαλιστα ο Lazy Dog αλλαξε 3 asus και ολες ειχαν το προβλημα).

Αν μπορεις οικονομικα, ανεβα μια σκαλα (και πολλες σκαλες απο performance) και παρε μια 290..

Εγω αυτο εκανα, πηρα το τερας τη sapphire 290 Tri-X OC και ησυχασα απο τετοια θεματα..

Ελπιζω να βοηθησα..

Link to comment
Share on other sites

επιτελους μετα απο 2 μηνες σχεδον πηρα μια ευλογημενη απαντηση για να ξερω κ εγω τι πρεπει να κανω...σ ευχαριστω πολυ φιλε μου....το θεμα τωρα ειναι οτι ολα τα κομματια του πισι τα εχω αγορασει απο γερμανια κ δεν ξερω τι διαδικασια πρεπει να κανω....λογικα θα τους στειλω e-mail κ να τους πω τι προβλημα υπαρχει.το θεμα ειναι τα εξοδα αποστολης για να την στειλω πισω εγω τα πληρωνω?κ αν πες πως παω στην 290χ θα χρειαστει παλι εμβασμα απο τραπεζα κτλπ...εξοδα....αν γνωριζει καποιος παρακαλω ας βοηθησει...ευχαριστω

Link to comment
Share on other sites

Διαβασε επισης και στο φορουμ της Asus το αντιστοιχο topic R9 280x DirectCU II Top Artifacts!!

Αν τωρα εχεις αποφασισει για RMA, το καλυτερο που εχεις να κανεις ειναι να μιλησεις μαζι τους. Τη διαδικασια δεν την ξερω, αλλα λογικα θα πρεπει να στειλεις ενα mail εξηγωντας το προβλημα, βαλε 3-4-5 screenshots με τα artifacts στην οθονη, γραψε οτι το προβλημα αυτο αναφερεται και στο φορουμ της Asus, ρωτησε τους για τα εξοδα αποστολης-μεταφορικων, οτι ζητας αλλαγη σε αλλη καρτα κλπ κλπ. Εκεινοι θα σου απαντησουν και πρατεις αναλογα..

PS. Να προσθεσω επισης και μια αλλη λυση που διαβασα οτι δουλεψε σε καποιους και δεν ειχαν artifacts μετα.. Μεσα απο το Trixx (προγραμματακι της Sapphire) και το Afterburner (της MSI), σου δινετε η δυνατοτητα να κατεβασεις τη συχνοτητα της μνημης (downclock VRam to 1500MHz απο 1600MHz που ειναι νομιζω)..

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.