Jump to content



DVD CAMERA ΚΑΙ ΠΕΡΑΣΜΑ VIDEO ΣΤΟ PC


Recommended Posts

Παιδιά καλησπέρα σας!!! Έχω μια απορία. Ένας φίλος μου έχει μια ψηφιακή κάμερα SONY που γράφει σε mini DVD. Είχαμε τραβήξει προχθές κάτι πλάνα, και μου έδωσε το δισκάκι για να το αντιγράψω στο PC. Στο παρελθόν, κάτι πλάνα που τράβαγα με VHS κάμερα τα έκανα capture στον Η/Υ μέσω μιας ειδικής usb συσκευής της Pinnacle. Συνέδεα την κάμερα με RCA στην κίντρινη μικρή συσκευή, αυτή με την σειρά της έμπαινε στο usb του υπολογιστή, και με το λογισμικό studio online της Pinnacle έκανα έγγραφη του αναλογικού video σε ψηφιακή μορφή.

Τώρα όμως, με την ψηφιακή αυτή κάμερα, θεώρησα πως εφόσον το γράφει απευθείας σε dvd οτι ειναι ψηφιακό άρα το βάζεις στο dvd-rom του υπολογιστή και παίζει. Δεν έγινε όμως έτσι. Δοκίμασα το δισκάκι σε 3 διαφορετικά pc στην δουλειά μου, και δεν διάβαζε τίποτα, άσε που ψιλοκόλλαγε το σύστημα. Τελικά το έβαλα σε ενα pc με dvd-rw nec 2100, ούτε εκεί το διάβασε, αλλά μέσω του nero είδε τα tracks του dvd. Έκανα αντιγραφή του mini dvd σε μεγάλο dvd (tdk dvd+rw) αλλά και πάλι στο pc μου δεν διάβαζε τα περιεχόμενα του dvd. Τι συμβαίνει?

Σε γενικές γραμμές, πως μπορώ να εκμεταλευτώ το γεγονός οτι αυτά που τράβηξα σε ψηφιακή μορφή και ειναι σε δισκάκι dvd? Μπορώ να τα περάσω απευθείας στο pc απο το dvd ή πρέπει να κάνω capture με ειδική κάρτα για dv? Μήπως η κάμερα έχει κάποιο καλώδιο usb και μπορείς να την συνδέσεις στο pc ώστε να κάνεις εξαγωγή των περιεχομένων του mini dvd στον σκληρό δίσκο, όπως συμβαίνει και στις ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές?

Ευχαριστώ πολύ!!

Link to comment
Share on other sites

Για χαρά,

καλώς ήλθες :T:

Τον λόγο για τον οποίο δεν διαβάζεται το minidvd από dvd-rom συσκευές, δεν τον γνωρίζω. Μήπως τα γράφει σε κανένα περίεργο format? το manual λέει τίποτα σχετικό? συμβατότητες, ανάγνωση από ποιες συσκευές κλπ?

Αν ο υπολογιστής σου έχει firewire(πρέπει και η camera να έχει, σχεδόν απίθανο να μην έχει) τότε μπορείς εύκολα είτε με την εφαρμογή των XP Movie Maker, το Vision Express του Nero ή κάποια άλλη εφαρμογή, να μεταφέρεις το περιεχόμενο στο pc σου.

Link to comment
Share on other sites

εγώ έχω με mini dv, που μέσω firewire κατεβάζεις σε επεξεργάσιμο avi το αρχείο που γράφει στην κασέτα...

μια φίλη που έχει σόνυ με mini dvd, και την τσέκαρα για μια ώρα μόνο, είδα ότι τα γράφει σε vob και το δισκάκι διαβάζεται κατευθείαν σε pc (εκείνη τα βλέπει σε ps2)... το προμπ είναι ότι έτσι τα βίντεο δεν είναι άμεσα επεξεργάσιμα από το pinnacle πχ...

αυτά σαν γενικά σχόλια... συγκεκριμένα στην περίπτωσή σου υποψιάζομαι ότι δεν έχετε "κλείσει" το dvd... πως κλείνουμε τα multisession cd/dvd στα pc, κάτι αντίστοιχο... έχει κουμπάκι στην εσωτερική πλευρά αφού ανοίξεις την οθόνη...

αν δεν το κλείσεις, δεν διαβάζεται. μετά απλά το κάνεις copy... (εγώ το έκανα με το decrypter, αλλά και μέσα από τα τον explorer είναι νομίζω εφικτό, δεν έχουν κλείδωμα)

Link to comment
Share on other sites

καλησπέρα και από μένα. Εγώ έχω την mini dv της sonny μοντέλο pcr103, κάπως έτσι. Αυτό που χρειάζετε για να κατεβάσεις είναι μία firewire, και καλώδιο, η sonny έχει dv θύρα και το pinacle την αναγνωρίζει αμέσως. Κάτι που θα ήθελα και εγώ να ρωτήσω όποιον γνωρίζει, είναι ότι έχω ένα αρχείο vob από ΄΄ενα dvd που είχα φτιάξει, αλλά δεν μπορώ να το επεξεργαστώ με το pinacle σε συνδιασμό με κάτι καινούργιο που έχω τρανήξει άπό την κάμερα. Προσπάθησα με κάτι προγραμματάκια του κ@λου να μετατρέψω το vob σε avi, αλλά π@π@ρι@. Εχεται να προτήνεται κάτι? Υπόψιν είμαι ψιλοάσχετος......

Link to comment
Share on other sites

  • 8 years later...

Ξεθαμα τρελο αλλα...

Λοιπον εχω περιπου το ιδιο προβλημα. Δεν εμφανιζει τα αρχεια του mini-DVD στο PC (σε 2 διαφορετικα). Επισης ουτε το προγραμμα για DVD Rip βλεπει κατι. Η καμερα ειναι Canon DC50e και προς το παρον δεν παιζει αμεση συνδεση της με το PC.

Υπαρχει καποιο λογισμικο της Canon που μονο αυτο τα αναγνωριζει? Ή μπορει να γινει κατι αλλο?

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.