Jump to content



Επαναλαμβανόμενο μήνυμα missing bootmgr.exe σε Windows 7


Recommended Posts

Εδω και κάποιες μέρες - και χωρίς φυσικά να έχει αλλαχθεί κάτι είτε σε software είτε σε hardware - λαμβάνω το συγκεκριμένο μήνυμα και φυσικά δεν φορτώνουν να windows. Αυτά που έχω δοκιμάσει είναι τα εξής:

Ξεκίνησα με windows cd (γνήσιο) στο drive, ετρεξα repair windows installation. Στο log δεν υπήρχε κανένα error και στο σχετικό μήνυμα "Windows could not find any problems". Κάνω restart και το μηχάνημα ξεκινάει κανονικά και μπαίνει στα windows.

Στο επόμενο κλείσιμο-άνοιγμα, ξανά το ίδιο πρόβλημα. Ξανατρέχω repair installation και ξανά ακριβώς τα ίδια :boxed:

Δοκίμασα να κάνω restore to an earlier point. Ξεκίνησε κανονικά, μπηκε στα windows. Στο επόμενο κλείσιμο-άνοιγμα πάλι τα ίδια.

Εχω ελέγξει στο bios την σειρά των δίσκων. Δεν έχω αλλάξει κατι.

Ειλικρινά έχω κολλήσει και δε μπορώ να σκεφτώ κάτι αλλο. Υπάρχει καμμια ιδέα/βοήθεια ?:innocent:

Link to comment
Share on other sites

Nαι.

Βασικα κανε boot απο το cd των windows και καπου θα σου εχει την επιλογη recovery console, ή καπως ετσι.

Επειδή το έχω κάνει αρκετές φορές δε θυμάμαι την συγκεκριμενη επιλογή κάπου εκτός απο το command prompt. Μήπως εννοείς το F8 ?

Link to comment
Share on other sites

Επειδή το έχω κάνει αρκετές φορές δε θυμάμαι την συγκεκριμενη επιλογή κάπου εκτός απο το command prompt. Μήπως εννοείς το F8 ?

Θα σε γελάσω. Αν μέσα από το CD σου δίνει την επιλογή για command prompt, τις αυτό είναι.

Sent from my Migato GT-N7105

Link to comment
Share on other sites

Την έχω πατήσει έτσι, γι αυτό πήγε εκεί το μυαλό μου.

...και τελικά είχες δίκιο...εξωτερικός που έχει κουμπώσει μερικές εκατοντάδες φορές στο pc...δε ξέρω για ποιο λόγο αλλα τελικά ήταν αυτος που δημιουργησε το πρόβλημα. Το έχω τσεκάρει τώρα 4-5 φορές χωρίς τον συγκεκριμένο επάνω και δείχνει οκ.

ευχαριστώ πολυ για τη βοήθεια :T:

Link to comment
Share on other sites

Πιθανόν να διαβάζει πρώτα τον εξωτερικό για να βρει λειτουργικό και να ψάχνει τα αρχεία εκκίνησης τον windows οπότε σου βγάζει αυτό το μήνυμα. Κοίτα στα bios στην επιλογή boot priority να είναι ο σκληρός που έχει το λειτουργικό και όχι το usb

Link to comment
Share on other sites

Δες το boot order σου στο bios.

Αυτή η συμπεριφορά πάντως φώναζε ότι ήταν κάτι τέτοιο. Τέλος καλό, όλα καλά :)

Μα αυτό ειναι που με έχει παραξενέψει, τόσο στο bios όσο και στα sata ports δεν αλλάχθηκε απολύτως τίποτα. Οπως έγραψα και πιο πρίν ο συγκεκριμενος δίσκος ειχε κουμπώσει εκατοντάδες φορές στο pc χωρίς να αντιμετωπίσω ποτέ το παραμικτό. Προφανώς τώρα για κάποιο λόγο που δεν γνωρίζω και δε μπορώ να καταλάβω ψάχνει σε αυτο το δίσκο το bootmgr.

Link to comment
Share on other sites

Αν είχες σε τελευταίο format-εγκατάσταση των windows συνδεδεμένο τον εξωτερικό δίσκο πιθανόν να είχε αποθηκεύσει και εκεί αρχεία των windows τα οποία τα αναζητάει κατά την εκκίνηση και μπερδεύεται με τους σκληρούς. Εμένα με 2 σκληρούς και 3 λειτουργικά με partition στον ένα σκληρό, και λόγο που είχα προβλήματα και έκανα format, αφήνοντας στους προηγούμενους αρχεία απο το λειτουργικό, όταν αλλάξω θέσεις sata στους σκληρούς δεν διαβάζει τα windows

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.