Jump to content



Διομοιρασμος Internet σε 2 σημεια


Recommended Posts

160f0g4.jpg

Καλημερα παιδες, θα ηθελα την γνωμη σας για το παραπανω σκιτσακι.

Ο κατοχος της γραμμης στο σημειο Α(συνεργειο) ενοικιασε στο σημειο Γ και επειδη ειχα κανει την συνδεση με το Β μου ζητησε κατι αντιστοιχο με μικρο κοστολογιο. Στο Β το κοστολογιο ηταν 40€+20€ για κεραια και ρουτερ. Το προβλημα μου ειναι να βαλω κατι αντιστοιχο και στο σημειο Γ ή να παω σε κατι πιο "στιβαρο" οπως π.χ mikrotik groove-panel antenna + ap για διαμοιρασμο στο διαμερισμα?

Επισης δεν ειμαι και τοσο σιγουρος οτι εχω κανει και την καλυτερη επιλογη στην συνδεσμολογια με το Β. Απο την κεραια (client,192.168.1.66) δινω με καλωδιο στο ρουτερ με static WAN Ip 192.168.1.67 και το ρουτερ μοιραζει στο 192.168.10.1-10 ασυρματα σε αλλο SSID. Ειναι σωστος ο τροπος που το εχω κανει ή το εχω κανει μπακαλιστικα?

Υπαρχει αλλος τροπος συνδεσης ή πιο ποιοτικος απ τον παραπανω?

Γενικα απο point to point wireless σε επαναδιαμοιρασμο πως πραγματοποιειται?

Συγνωμη για τις τοσες ερωτησεις! :dirol:

Link to comment
Share on other sites

Υπάρχουν και καλύτερες υλοποιήσεις, για παράδειγμα να αποφύγεις το διπλό ΝΑΤ που κάνεις στο ddwrt, αλλά άμα δουλεύει όπως θέλουν, καλύτερα κράτα το έτσι όπως το καταλαβαίνεις καλύτερα. Οπότε και για το άλλο σημείο κάνε μία από τα ίδια.

Από το p2p για να το μοιράσεις παραπέρα, απλώς συνδέεις το καλώδιο από τον client σε κάποιο access point, switch ή στις LAN πόρτες κάποιου router και απενεργοποιείς το DHCP του, ώστε να παίρνουν όλοι ρυθμίσεις από το ADSL router.

Link to comment
Share on other sites

Λοιπον πηγα χτες και επειδη δεν εχω παρει ap και κεραια ακομα εβαλα το 1 απο τα ρουτερ μου tp-link wdr3600 με μια deliberant apc-2s-14, αλλα τσιφος η δουλεια να πιασω απευθειας απο το μαγαζι του. Επιανα αλλα με χαμηλο σημα (-88db), οποτε γυρισα την κεραια προς το σημειο Β και εκει ειμαι με -68 με -70db μιας και το ρουτερ το εχω εξω στο μπαλκονι! Βεβαια το ρουτερ το εχει ο ανθρωπος κατω απο τον παγκο του οποτε του ειπα να το ανεβασει καπου αλλου μήπως πιασουμε απευθειας απο το σημειο Α.

Το αποτελεσμα ηταν να εχω Internet αλλα να σερνεται...Βεβαια εχει καμια 20αρα δικτυα εκει γυρω οποτε να εχω καμποσες παρεμβολες παρολο που υπαρχει οπτικη επαφη με το μαγαζι του.

Σκεφτηκα να βγαλω απο το σημειο Α ενα nanostation loco2, να σημαδεψω το διαμερισμα και απο εκει να βαλω στο μπαλκονι ενα ap να λειτουργει ως repeater. Δεν θελει να ριξει καλωδια στο μπαλκονι οποτε ισως να ειναι καλυτερη ιδεα αυτη.

Εχετε να προτεινετε κατι αλλο?Και αν ναι σε τι εταιρια να παω. πχ ubiquiti,mikrotik, tplink...

Παντως το να μοιρασω p2p παραπερα με ap ή router με την κεραια tplink wa5210g το ειχα δοκιμασει βαζοντας τηn κεραια σε μια lan θυρα σε ενα linksys wag200 και δεν δουλευε ο dhcp του αρχικου modem. Μονο με static εκανα δουλεια εκει αλλα δεν παλευοταν!

Ευχαριστω για τις απαντησεις!

Link to comment
Share on other sites

Γενικά είναι ψιλοχύμα και ό,τι κάτσει η υλοποίηση, οπότε να σου κάνω 1-2 παρατηρήσεις για να παίζει κάπως πιο σταθερά.

1) Εξειδικευμένες κεραίες για τις ζεύξεις μεταξύ Α-Β και Α-Γ και στα 2 άκρα. Να βρεις κάτι όσο πιο κατευθυντικό γίνεται για να μη μαζεύεις ούτε να διαχέεις θόρυβο από και προς τα άλλα δίκτυα.

2) Ειδικό εξοπλισμό στο Α, έναν για τη ζεύξη με Β και ένα για τη ζεύξη με Γ. Για τι αποστάσεις μιλάμε και τι γωνία σχηματίζει το ΒΑΓ;

3) Στα Β και Γ ξεχωριστό access point για τους πελάτες που θα συνδέεται απ' ευθείας πάνω στο μηχανάκι που συνδέεται ως πελάτης στο Α.

Link to comment
Share on other sites

Καλημερα, καταλαβαινω οι ειναι χυμα η υλοποιηση αλλα με οσα €€€ μπορουν να διαθεσουν δε νομιζω να μπορω να κανω κατι καλυτερο...!

1) Στο σημειο Β δουλευει μονο ενα ταμπλετ για 1-2 την ημερα(μαγειρικη,κανα βιντεακι κτλ), οποτε δεν θα αλλαξω εκει τιποτα απ οτι φαινεται. Στο σημειο Γ ειναι το διαμερισμα του κατοχου της γραμμης οποτε εννοειται προς πρεπει να δουλευει απροσκοπτα.

2) Η αποσταση Α-Γ ειναι περιπου 20-25m απο 3ο σε ισογειο χωρις εμποδια παρα τον τοιχο του μαγαζιου. Το Α-Β το παραλειπουμε για τους παραπανω λογους αν και το Α-Β ειναι περιπου στην ιδια αποσταση και στο ιδιο υψος με το Α-Γ. Ισοσκελες τριγωνο δηλαδη το ΒΑΓ με τα Β και Γ στο ιδιο υψος (3ος)

3) Μπορειτε να μου προτεινετε ενα ενδεικτικο εξοπλισμο για την ζευξη Α-Γ?

Link to comment
Share on other sites

Είναι προφανές ότι μέσα από τον τοίχο με κεραία μόνο από τη μία μεριά είναι δύσκολα τα πράγματα.

Αν το adsl modem-router έχει αποσπώμενη κεραία θα μπορούσες να βάλεις μία πιο δυνατή κεραία. Δε μου έγραψες όμως τι γωνία σχηματίζουν τα 3 σημεία. Αν είναι για παράδειγμα μέχρι 60 μοίρες μπορείς να βάλεις ένα πανελάκι. Με πιο λίγες μοίρες δουλεύει τόσο το πανελάκι ή και κάποια πιο κατευθυντική.

Wi-Fi Products :: Ubiquiti :: Devices :: NanoStation Loco - LinkShop .: E-Shop with WiFi Products :.

Με κάτι τέτοιο στο σημείο Α μπορείς να ενισχύσεις το σήμα και προς τα άλλα δύο ώστε να είναι σε πιο αποδεκτά επίπεδα η στάθμη της λήψης. Και με ένα ακόμα στο Γ θα είναι εντάξει και η απέναντι μεριά. Του βάζεις από πίσω και ένα φτηνό access point και είσαι κομπλέ.

Link to comment
Share on other sites

Σ ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις! Θα παρω 2 loco και ενα tp-link router να του περασω ddwrt και θα ποσταρω αποτελεσματα(το επομενο σ/κ ελπιζω λογω φορτου εργασιας!

Αληθεια για φτηνο (και οσο γινεται καλο) ap εχεις τιποτα υπ οψιν σου? Γιατι το μονο αυτό βλεπω να συμφερει και παιρνει και ddwrt

Και παλι σ' ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις

Link to comment
Share on other sites

Δε χρειάζεται να του βάλεις ddwrt. Σύνδεσέ το στη LAN πόρτα το καλώδιο από το loco/whatever και κλείσε το dhcp. Έτσι θα έχεις ένα μεγάλο LAN από το σημείο Α στο Γ που θα εξυπηρετείται από τον DHCP του adsl router.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.