Jump to content



Προβλημα με μπλε οθονη.


Recommended Posts

Μια βοηθεια παιδια , σε ένα πρόβλημα που ανιμετωπιζω εδώ και λιγο καιρο με ένα pc που αποτελείται από q6600 , gigabyte p45-d3r , 4gb Corsair Dominator 1066 , Nvidia 9600gt και Samsung 830 πανω σε windows 8.1.

Αρχικα ο υπολογιστης δεν εσβηνε τελειως , δηλαδή ενώ τα windows τερματιζαν η μητρικη επαιρνε ρευμα και επρεπε να την κλεισω από το power button.

Σιγα σιγα αρχιζε ο υπολογιστης να μην μπαινει στα windows. Συγκεκριμμενα , μετα το logo και αμεσως πριν μπει στην επιφανεια εργασιας εδειχνε μπλε οθονη. Τον τελευταιο καιρο , αυτό γινεται ολο και πιο συχνα , με αποτέλεσμα να πρεπει να κανω επανελλημενα restarts για να μπει στα windows.

Εδώ να τονισω ότι παντα ξεκιναει κανονικα σε safe mode. Επισης , το πρόβλημα με τον τερματισμο συνεχιζει να υπαρχει , ενώ εχω παρατηρησει ότι μερικες φορες και ενώ εχω κλεισει το pc από το power buttor , οι usb θυρες συνεχισουν να παιρνουν ρευμα (εχω ένα usb wifi stick , το οποιο συνεχιζει να αναβοσβηνει με τον υπολογιστη κλειστο).

Τι εχω ελεγξει μεχρι τωρα ;

Τον σκληρο δισκο με διαφορα προγράμματα , όλα δειχνουν ok.

Τις μνημες : όλα ενταξει στο memtest (το αφησα 3ωρες) , εχω αλλαξει θεσεις , εχω ξεκινησει με μονο μια αλλα το πρόβλημα συνεχιζεται.

Drivers και λειτουργικο : Επανεφερα ένα Image win 7 που ειχα , αλλα παλι τα ιδια.

Εδώ να σημειωσω ότι το κουτι εμφανιζει στατικο ηλεκτρισμο , πραγμα που δεν θυμαμαι παλιοτερα. Επισης , τα προβλήματα των επανεκιννησεων εμφανίζονται τυχαια , π.χ. μπορει να ξεκιναει κανονικα για 4-5 φορες και μετα καθολου. Την άλλη μερα ξανα από την αρχη..

Πιστευω ότι το το πρόβλημα εχει να κανει με : τροφοδοτικο , μνημες , μητρικη (με αυτή τη σειρα) , αλλα δεν μπορω να τα αλλαξω όλα.

Εχετε καμμια ιδεα τι μπορω να κανω ώστε να βρω την πηγη του προβληματος ;

Ευχαριστω.

Link to comment
Share on other sites

Εμένα σε μητρική με πάει. Θα σου πούν και οι ειδικότεροι, αλλά απόκλεισε πρώτα το τροφοδοτικό δοκιμάζοντας με ένα άλλο. Αν το τροφοδοτικό είναι οκ, τότε κοιτάς μητρική κατά πάσα πιθανότητα.

Link to comment
Share on other sites

Προσπαθησε να βρεις ενα τροφοδοτικο που ξερεις οτι ειναι 100% λειτουργικο και τρεξε κανα stress-test και κανα benchmark. Οταν σφιγγουν οι ζεστες τα παλια τροφοδοτικα αρχιζουν και τα φτυνουν...

Link to comment
Share on other sites

Δυστυχώς δεν μπορώ να βρώ ένα άλλο τροφοδοτικό.

Εκτός κι αν βρω κανένα καλό μεταχειρισμένο πακετάκι 775 , πάω για νέο σύστημα. Έχω ανοίξει σχετικό θέμα εδώ http://www.thelab.gr/genika-gia-tous-i-y/protaseis-gia-nea-synthesi-136968.html.

Ευχαριστώ όλους για την βοήθεια.

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα,, θα σου πω και εγώ την γνώμη μου..

καταρχήν αν το pc είναι σε λειτουργιά π.χ βλέπεις βίντεο στο youtube πετάει μπλε οθόνες??

Να σου πω οτι αν δεν έλεγες πως δουλεύει σε safe mode θα σου έλεγα μητρική και τροφοδοτικό off, αλλά αφού δουλεύει κανονικά σου προτείνω να κάνεις ένα καθαρό format η στον δίσκο που έχεις τώρα η να βρεις έναν άλλον να τον τσεκάρεις και να κάνεις format εκεί σου λέω σε δεύτερο δίσκο για να γλιτώσεις το μπακαπ....

Link to comment
Share on other sites

Ναι , σε safe mode δουλευει παντα κανονικα.

Εχθες και αφου μετα από αλλεπαλληλα restarts μπηκε στα windows , ο internet explorer αρχιζε να βγαζει λαθη και η οθονη 2 φορες εσβησε και ξανααναψε. Εκανα ένα stress test με το gpu caps , το αφησα να τρεξει για λιγο , και δεν εβγαλε κανενα σφαλμα ουτε ζεσταθηκε η καρτα.

Σκεφτηκα μηπως δεν καθοταν καλα η καρτα γραφικων πανω στη μητρικη , την ξαναεβαλα και τωρα δουλευει κανονικα , αλλα θα περιμενω να δω στην συνεχεια.

Link to comment
Share on other sites

Από ότι φαίνεται η πηγή του προβλήματος είναι όντως η κάρτα γραφικών.

Μπορείτε να μου προτείνετε μια κάρτα γραφικών γύρω στα 50ευρώ για βασική χρήση ;Αναλογικά η 9600gt που έχω τώρα με καλύπτει απόλυτα. Θα προτιμούσα Nvidia , να έχει έξοδο HDMI (αν είναι δυνατό) και να μην καταλώνει πολύ ρεύμα.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.