Jump to content



Fan Controller σε Case με ηδη υπαρχον κ.α


zeralf

Recommended Posts

Καλησπέρα σε όλους, Θα ήθελα τη γνώμη σας σε κάτι που με προβληματίζει .

Θέλω να αγοράσω ένα καινούργιο κουτί να ομορφύνω λίγο ολο το setup.

Kατέληξα σε αυτο COOLERMASTER STORM SGC-5000-KWN1 TROOPER WINDOW BLACK - , έχω και τη δυνατότητα να του βάλω και ένα fan cont AEROCOOL TOUCH-2100 FAN CONTROLLER - . To κουτί έχει ηδη πάνω ενα για 4 fans. Aξίζει να τα παρω και το εξτρα? Τρώνε πολύ ρεύμα αυτά? (έχω 620w psu). Να προσθέσω ότι μπορεί να του βάλω 1 2 ακόμα fans kai LEDs.

Εχω και αυτη την μητρική http://www.asus.com/...rboards/P7P55D/. Μέχρι πόσα LED ,μπορεί να παρει πάνω εάν ξέρει κανείς.

Eυχαριστώ πολύ εκ των προτέρων, περιμένω τις αποψεις σας στο θέμα και γενικότερα τι θα μπορούσα να κάνω . Το μπάτζετ μου είναι γύρω στα 250 ευρώ. :cool:

Link to comment
Share on other sites

Εγώ έχω αυτό το κουτί, είναι απλά άψογο!

Case: Cooler Master Storm Trooper, Mobo: Asus Maximus VI Extreme, CPU: i7 4770K, RAM: 2x8GB Corsair Dominator Platinum @2400Mhz, GPU: Asus R9 290X, PSU: Corsair AX860, SSD: Samsung 840 Pro 256GB, Cooling: Custom Water Loop by XS-PC

Έχω τις δυο ανεμιστήρες του κουτιού (τις μπροστινές) 8 Cooler master JetFlow 120mm και ένα PHANTEKS PH-F140SP εξαγωγή. Και LED RGB 5050 κινεζικά περίπου ένα μέτρο από τα LED.

Και αυτή τη στιγμή έχω 270watt κατανάλωση σε Idle. Ααα μαζί και 3 NAS συνολικά 7 δίσκους και ήχο-σύστημα όλα πάνω στην ίδια πρίζα

Από θέμα airflow πιστεύω πως θα είσαι ΟΚ. Εννοείτε πως για όλα σε stock ρυθμίσεις.

Link to comment
Share on other sites

4 ανεμιστήρες, 2 120μμ κοκκίνο LED, 1 200μμ εξαγωγή προς τα εμπρός, και 1 140μμ εξαγωγή πίσω.

Edit:!

Το λέει και στο link του e-shop

Σύστημα ψύξης: Μπροστά:120 mm LED fan x2 (1200 RPM, 17dBA),Επάνω: 200 mm fan x 1 (1000 RPM, 23 dBA),Πίσω: 140 mm fan x1 (1200 RPM, 19 dBA)(converted to 120 mm fan),Κάτω: 120 mm fan x 2 (optional),Πλαϊνός: 120 mm fan x 2 (optional).

Link to comment
Share on other sites

Κολο ΔΕΗ, έγραφα και έγινε διακοπή.... Σκέφτεσαι να κάνεις τίποτα στο μέλλον;

Απλά το μόνο πρόβλημα του controller είναι πως δεν κάνει για ανεμιστήρες που τα LED τους περνούν ρευμα από τη τάση που της δίνεις, αν βάλεις τέτοια θα δεις πως στη χαμηλή ρύθμιση τα LED θα αναβοσβήνουν. Αυτό γιατί οι ανεμιστήρες που έχει παίρνει ξεχωριστά τροφοδοσία για τα LED.

Εαν σκέφτεσαι να κανείς κάποια αναβάθμιση σε υδροψυξη κλπ θα σου έλεγα να πάρεις άλλο controller. Εαν όχι όπως έχει πιστεύω θα είσαι οκ.

Αα και εάν σκέφτεσαι για αναβάθμιση σε κανα χρόνο η δυο, περίμενε οταν έρθει η ώρα εκείνη να δεις τι νέο κυκλοφόρησε.

Link to comment
Share on other sites

Δηλαδή το controller θα δινει διαφορετικά το ρεύμα αποτι θα το έδινε το controller του trooper? Eννοω τα δικα σου Led δεν εχουνε προβλημα στο controller του case, εχουν δικια τους τροφοδοσια οπως ειπες ετσι?

Θέλω να βαλω 1 2 τετοια ανεμιστηρακια http://www.e-shop.gr/coolermaster-r4-jfdp-20pr-r1-jetflo-red-led-fan-120mm-p-PER.810904 . Εχουν δικια τους τροφοδοσια για τα led αυτα? Απλα δεν γνωριζω πολλα απο modding γιαυτο ρωταω χαζομαρες :p

Υδροψυξη δεν σκεφτομαι προς το παρων.

Έγινε επεξεργασία από zeralf
Link to comment
Share on other sites

Γιατί δεν κοιτάς ένα κουτί που να έχει ήδη επάνω fan controller; Με το budget που διαθέτεις υπάρχουν πολλές και καλές επιλογές και θα έχεις και εγγύηση μάζί με όλο το κουτί. Εκτός αν σου αρέσει πολύ αυτό το κουτί και δεν το σκέφτεσαι για κάτι άλλο.

Link to comment
Share on other sites

καταρχας

τον fan controller γιατι τον χρειαζεσαι?

π.χ για να εχει το pc υσηχια οταν βλεπεις μια ταινια? ή απλα να δειχνει πιο :pleasantry:μουρατο:pleasantry: το pc

εγω εχω και στα δυο pc fan controller αλλα δυστηχως δημιουργουν τεραστιο καλωδιομανι

τελος λιγο too much τα 60 ευρω για ενα controller και στην τελικη τους αισθητηρες που εχει πανω μπορεις να το βλεπεις και μεσω software

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.