Jump to content



coolermaster 200mm Fan Light


AstraLgr

Recommended Posts

ο 200m fan από το case μου είχε χαλάσει, αποφάσισα λοιπόν να τοη αντικαταστήσω με έναν COOLERMASTER R4-LUS-07AR-GP MEGAFLOW 200MM RED LED SILENT FAN - και δουλεύει άψογα. το σύνδεσα με το fan controller του case...αυτό που θέλω να μάθω είναι το εξής ,

όταν έχω τα fan στο case στο high ο φωτισμός είναι σταθερός και όταν το έχω στο low τα led του ανεμιστήρα

αναβοσβήνει ελαφρώς, λογικά αυτό γίνετε επειδή παίρνει λιγότερο ρεύμα ο ανεμιστήρας για να χαμηλώσει τις στροφές.

μπορώ να το κάνω να δουλεύει στις low στροφές και τα led να είναι φωτεινά χωρίς να αναβοσβήνουν?

Link to comment
Share on other sites

εάν βάλω αντάπτορα από xtra που είχε η συσκευασία,δλδ 3Pin και 4pin και τα τροφοδοτήσω δεν θα καεί το fan? κατι τετοιο http://c.shld.net/rpx/i/s/pi/mp/1363/9489103?src=http%3A%2F%2Fsite.unbeatablesale.com%2Fimg2005%2Feflte1454.jpg&d=0340c43c8975c2b7c93d35a08727b0310b241f4d

Link to comment
Share on other sites

Το ότι αναβοσβήνει οφείλεται στο pwm του controller. Αν θέλεις σταθερό φωτισμό θα πρέπει να κάνεις ότι είπε και η Karmen.

Επειδή τυχαίνει να έχω ένα τέτοιο νομίζω πάντως ότι τα led παίρνουν ρεύμα από διάφορα σημεία της πλακέτας του μηχανισμού οπότε θα είναι λίγο μανίκι η όλη ιστορία - θα το δω αυτό.

Μία άλλη λύση θα ήταν να βάλεις παράλληλα με την κεντρική τροφοδοσία ένα ηλεκτρολυτικό πυκνωτή (προσοχή στην πολικότητα) 100-470μf για να εξαλείψεις το ripple, αλλά αυτό νομίζω θα έχει επίπτωση στο πόσο χαμηλά θα κατεβαίνει ο controller μετά την πατέντα. Αν κατέχεις , δοκιμάζεις.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.