Jump to content



140mm SLIM fan για Corsair H110!!


Ioanna

Recommended Posts

Παιδια γεια σας.

Σημερα, αφου παρελαβα τις αντιστοιχες βιδες της Corsair, πηγα καταχαρουμενη να μονταρω δυο Noctua NF-A14 PWM επανω της. Και μετα, εφαγα μια μεγαλη φλασια αφου ανακαλυψα ότι στο κουτι μου και με την μητρικη μου, βλεπε υπογραφη, η H110 (4 fan setup) ΔΕΝ χωραει! :(

Προσπαθησα και ξαναπροσπαθησα, αλλα βρισκει επανω στο back I/O, στην πισω πλευρα της υποδοχης του keyboard και του mouse, ένω ακομα και αν ελλειπε αυτό και παλι θα ηταν κολλημενος ο ανεμιστηρας πανω στο VRM heatsink…

Τελος παντων, στο θεμα:

Μηπως μπορειτε να μου προτεινετε καποιον 140αρη SLIM ανεμιστηρα? Θα παρω δυο οι οποιοι θα μπουν ως pull στην ΑΙΟ μου. Τωρα εχει 2 Noctua Industrial 2000 PWM ως push.

Ευχαριστω.

Link to comment
Share on other sites

Δεν νομίζω να αξίζει η ταλαιπωρία για push pull πόσο μάλλον με διαφορετικούς ψοφιοσλιμ στη μια πλευρά.

ψοφιοσλιμ?! μα γιατι το λες αυτο? ειναι αχρηστοι δηλαδη αυτοι οι slim?

αυτη την περιοδο κανω ψιλο-o/c και οτι μπορω να κερδισω αξιζει, ακομα και 3-5C.

Αμα δεν βρω τελικα (ανεμιστηρες), θα κανω τη γαϊδουρια να βιδωσω τους pull απεξω απο το κουτι, στην οροφη :(

Απιστευτο μου φαινεται που δεν την χωραει!! Οι εργοστασιακοι της H110 ειναι και αυτοι x25mm! Που σημαινει οτι ΟΥΤΕ καν με τους εργοστασιακους 4-fan setup χωραει! :o

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα!

Ιωάννα για ρίξε μια ματιά εδώ:

Ultra Sleek Vortex 14 | Prolimatech

[ame=http://www.amazon.com/Prolimatech-Ultra-Sleek-Vortex-Mounting/dp/B00B1WQ4VA/ref=pd_sxp_grid_pt_0_2/185-3164547-8549913]Amazon.com: Prolimatech Ultra Sleek Vortex 140mm x 15mm PMW Fan (120mm Mounting Pattern): Computers & Accessories[/ame]

Ultra Sleek Vortex 14 | Prolimatech

Ultra Sleek Vortex 14 | Prolimatech

Σα να το λέει η "περδικούλα" του!

:)

Link to comment
Share on other sites

Παιδια, καλημερα και ευχαριστω για τις απαντησεις :)

Ειδα και εγω και τους 2 ανεμιστηρες που προτεινετε. Δεν τους ξερω, στα χαρτια μοιαζουν καλοι.

[MENTION=28647]artyom[/MENTION] , τι εννοεις? :) "Ευχαριστη ενος"? Εισαι ευχαριστημενος? Σε τι θεση τους εχεις? Τωρα βλεπω οτι και οι RAIJINTEK AEOLUS εχουν οπες για τοποθετηση σε θεση 120mm fan :(

[MENTION=15018]Seafalco[/MENTION], φαινονται μια χαρα οι Prolimatech (στα χαρτια) αλλα θα μπορω να τους βιδωσω επανω στο ψυγειο της H110 που εχει θεσεις τοποθετησης μονο για 140αρηδες?

Έγινε επεξεργασία από Ioanna
Link to comment
Share on other sites

Ιωάννα για δες αυτά:

http://reviewstash.com/viewtopic.php?id=1763

120mm to 140mm fan adapter - Αναζήτηση Google

Noctua NF-P14 FLX 140mm Premium Fan

Intake + Outtake on back of a case? (Lian Li A71F + Corsair H80) - AnandTech Forums

http://cdn.overclock.net/d/d3/d3e11f62_nfp14flx-8.jpeg

Tator Tot's Big "Quiet" 120mm & 140mm Fan Round-Up - Page 50

Ιωάννα εδώ έχει όλη τη διαδικασία και φώτο από εγκαταστημένο σύστημα.

Noctua NF-P14 FLX 140mm Fans | DragonSteelMods

Πιστεύω ότι αν επικοινωνήσεις με τη Noctua, κάποια άκρη θα βρεθεί!

Διαφορετικά για ρώτα κάνα φίλο από το forum, μπας και έχει να σε φιλέψει τέτοια, από δική του αγορά που δεν του χρειάζονται!

Πιστεύω ότι θα κάνει μια χαρά, και είναι αυτό ακριβώς που χρειάζεσαι!

Για δες ... και τα λέμε! :)

Link to comment
Share on other sites

[MENTION=15018]Seafalco[/MENTION]

Στελιο, σε ευχαριστω πολυ για τη βοηθεια και το ενδιαφερον σου για το topic μου! :)

Ο NF-P14 FLX 140mm περαν απο το οτι ειναι discontinued, ειναι και 25mm παχος, οποτε δεν μου κανει. Η "λυση" που θα με βολευε (?) ειναι ενας Prolimatech με εναν 120mm to 140mm fan adapter. Αλλα...τελικα θα κανω την ... γαϊδουριά και θα μονταρω τους 2 NF-A14 PWM εξω, πανω απο την οροφη του κουτιου. Αλλη λυση δεν βλεπω. 30€ θα μου στοιχιζαν οι 2 Prolimatech + τον ανταπτορα ο οποιος ποιος ξερει αν τον εχει καποιο καταστημα και ποσα μεταφορικα χρεωνει... Οποτε, δεν συμφερει. Ας μπουν οι άλλοι πανω, εκτος κουτιου, δεν με πειραζει, και οταν κρυωσει ο καιρος τους βγαζω.

Χθες που παλευα να εγκαταστησω το ψυγειο, με 4 ανεμιστηρες, στην επανω πλευρα, εκανα ολων των ειδων τις προσπαθειες...

- Δοκιμαστηκαν πχ. οι εργοστασιακοι του κουτιου, ως top-exhaust και αποδειχθηκαν ψοφιοι :(

- Εβαλα το ψυγειο εμπρος, παντα με 4 fans, ως exhaust, με τον 140αρη rear Noctua fan ως Intake + 2Χ Corsair κουτιου στην οροφη ως intake αλλα και exhaust. Αποτελεμα: cpu core = 69, cpu socket = 70, VRM1 = 67 .

- Τελικα, και αυτη τη στιγμη, εχω το ψυγειο στο εμπρος μερος του κουτιου, ως intake με 4 ανεμιστηρες, και εχω τον πισω και εναν top-rear ως exhaust. Ο top-rear ειναι ενας NF-A15. Αυτο το setup δινει και τα καλυτερα και ισαξια αποτελεσματα μαζι με το Radiator-4 fans top exhaust + 3 X 120 front Intake + 1 X 140 rear exhaust. Ναι, οσο και αν φαινεται παραξενο, οσο και αν πουν καποιοι οτι "λουζω" με θερμο αερα το εσωτερικο, εμενα στα 10-λεπτα Small FFTs στα 4,8GHz, τις ιδιες θερμοκρασιες μου δινουν: core = ~65, socket = ~70. Ανεβαινει βεβαια κατα 2C η θερμοκρασια του SSD.

Θα το κραταγα το παραπανω setup λιγο καιρο, ετσι, για δοκιμη! Και θα το δοκιμασω και με 2 (noctua) fans στην οροφη ως exhaust! Καθαρα και μονο ομως για ...Εργαστηριακους λογους! Εμ τι LABιτισα ειμαι>?! :p

ΟΜΩΣ ΔΕΝ θα μεινει διοτι....το ΤΕΡΑΣΤΙΟ μειονεκτημα του ειναι οτι oι Industrial που τωρα πια βρισκονται μπροστα, κανουν σαν τουρμπινες απο το Standard profile ηδη, ενω αν μιλησουμε για το max τους...αστα να πανε... αστα να πανε! Κατι που θα συνεβαινε βεβαια με οποιονδηποτε 140αρη front, σε αυτο το κουτι, εξαιτιας των μεταλλικων θεσεων στηριξης 120mm ανεμιστηρων.

Γι' αυτο τελικα το ψυγειο με 4 ανεμιστηρες θα μπει στην οροφη και θα κανω την γαϊδουριά να βαλω τους 2 αποξω.

Παντως, και διορθωστε με αν κανω λαθος, θεωρω foul της Corsair να διατεινεται συμβατοτητα του συγκεκριμενου κουτιου με ολες τις υδροψυξεις της, και τελικα να μην μπορεις να κανεις 4-FAN setup με κανεναν normal 140αρη ανεμιστηρα.

Ευχαριστω, να ειστε καλα :)

Έγινε επεξεργασία από Ioanna
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.