Jump to content



AMD VENOM ii 1090T KAI ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑΣ


Passenger57

Recommended Posts

Καλημέρα...έχω έναν AMD VENOM II 1090T σε ASUS M4A89GTD PRO ΜΗΤΡΙΚΗ και 4 γίγα ram.Εχω μπλέ οθόνες όταν πάει να κάνει κάτι απαιτητικό το σύστημα. Θέλω να ρωτήσω το εξής....στο ASUS probe μου δείχνει σε idle κατάσταση

θερμοκρασία επεξεργαστή 60 βαθμούς κελσίου και μητρικής 40.Με ανοικτό κουτί και ανεμιστήρα δωματίου απέναντι από την μητρική κατεβαίνει τώρα που μιλάμε στους 58 βαθμούς με εναν μοζίλλα στο ιντερνετ ανοικτό.

Είναι υψηλή η θερμοκρασία; Πρέπει να αλλάξω ψύκτρα (έχει της μαμάς με σκόνη μέσα)

Πρέπει να βάλω και ανεμιστήρι στο κουτί, γιατί δεν έχω τώρα...

Link to comment
Share on other sites

Βασικά δεν έχει Venom. Έχεις Phenom.

Τώρα για idle ναι. Είναι υψηλή θερμοκρασία. Υποψιάζομαι ότι θα πρέπει να κάνεις μια μικρή διαδικασία αλλαγής της θερμοαγώγιμης πάστας που βρίσκεται ανάμεσα στον επεξεργαστή σου και στην ψύκτρα του. Και βέβαια καθαρίζεις και την σκόνη από την ψήκτρα (με μια ηλεκτρική σκούπα γίνεται αμέσως).

Αυτά με το ρεύμα του υπολογιστή σβηστό (εννοώ βγαλμένο από την πρίζα).

Link to comment
Share on other sites

Για αρχή βγάλε την ψύκτρα καθάρισε την καλά με ένα φυσητήρα να φύγει όλη η σκόνη και άλλαξε πάστα στον επεξεργαστή, επίσης με το φυσητήρα καθάρισε όλα το εσωτερικού του κουτιού. Μετά βάλε 2 ανεμιστήρια, 1 στο μπροστινό μέρος του κουτιού και ένα στο πίσω και κλείσε το καπάκι. Δοκίμασε αν σου ξαναπαρουσιάζει μπλε οθόνες πάλι. Αν ναι τότε άρχισε να ελέγχεις, πρώτα τις μνήμες με το memtest για 6-8 ώρες, δες μήπως σε βγάλει errors, και στην συνέχεια δες τον δίσκο με κάνα HD sentinel αν σου παρουσιάζει bad sectors.

Link to comment
Share on other sites

Οταν μου δείχνει πως ανεβάζει θερμοκρασία 65 βαθμούς και μετά πετάει μπλέ οθόνη...λογικά αυτό φταίει έτσι; Η θερμοκρασία;

Ξεκινάς με την ψύκτρα διότι οι 65 βαθμοί είναι πολλοί για idle ασχέτως αν το πρόβλημα βρίσκεται αλλού. Μετά τσεκάρεις και τα άλλα που αναφέρει ο [MENTION=3765]HellhammeR[/MENTION]. Μνήμες με memtest και δίσκους με Sentinel.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.