Jump to content



Υπάρχει πρόγραμμα αφαίρεσης φωνής ....


gbdanis

Recommended Posts

Μπορεί να είναι και χαζή η ερώτησης μου αλλά συχωρέστε με ρε παιδιά δεν ξέρω πολλά από επεξεργασία ήχου

Και τώρα η ερώτηση : υπάρχει κάποιο πρόγραμμα το οποίο να αφαιρεί την φωνή του τραγουδιστή από κάποια τραγούδια και να μένει μόνο η μουσική ???

????? ????? ????? ????? ????? ?????

Link to comment
Share on other sites

Να αφαιρεθεί τελείως η φωνή από τραγούδι δεν γίνεται. Το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να αποκόψεις τις περιοχές συχνοτήτων στις οποίες υπάρχει το κυρίως μέρος της φωνής. Έτσι βέβαια παρεμβαίνεις και στα υπόλοιπα όργανα.

Τα περισσότερα προγράμματα επεξεργασίας ήχου (πχ cool edit) έχουν φίλτρα με έτοιμα presets για καραόκε, αν και δεν νομίζω να υπάρχει κανένα που να καταφέρνει να κάνει καλή δουλειά.

Link to comment
Share on other sites

ναι με τα φιλτρα κατι γινεται αλλα στην ουσια χαμηλωνει η ενταση σε συγκεκριμενες συχνοτητες αρα ακους την φωνη αλλα πιο σιγα

μου φενεται και το nero εχει τετοιο φιλτρο

Link to comment
Share on other sites

Βασικά καλύτερα να φιλτράρεις τις συχνότητες με μη αυτοματοποιημένα φίλτρα γιατί από φωνή σε φωνή υπάρχει μεγάλη διάφορα σε συχνότητες. Αυτό βέβαια είναι πολύ δύσκολο και πρέπει να αξίζει πολύ τον κόπο για να κάτσεις και τα το κανείς ’λλη μια λύση για να κάνεις καραόκε είναι τα αρχεία midi τα οποία τις περισσότερες φορές ακούγονται σαν κινητό ειδικά όταν έχεις μικρή κάρτα ήχου αλλά δεν έχουν την φωνή του τραγουδιστή όποτε τραγουδάς χωρίς ανταγωνισμό...;)

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Δεν είνια ακριβώς έτσι. Η φωνή σε ένα τραγούδι είναι μονοφωνική σε αντίθεση με τη μουσική που είναι stereo. Υπάρχει software (ακουστά το έχω δεν ξέρω να σου πω λεπτομέρειες) που συγκρίνει τα δύο κανάλια και από την τομή τους αφαιρεί τη φωνή. Το αποτέλεσμα δεν είναι βεβαίως τέλειο.

Link to comment
Share on other sites

Mια καλή λύση είναι να μπείς στο www.tucows.gr και να ψάξεις για "karaoke". Θα σου βγάλει πολλά και διάφορα, φαντάζομαι οτι μερικά απο αυτά θα σε ικανοποιήσουν σίγουρα, οπότε διαλέγεις το καλύτερο για σένα.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.