Jump to content



Σετάρισμα WAN/ddns


shattered

Recommended Posts

καλησπέρα,

αρχικά ας πω ότι δεν είμαι εντελώς σχετικός με δίκτυα οπότε όσο πιο noob friendly γίνεται παρακαλώ

ας δώσω ένα σχεδιάγραμμα

bautec modem/router(το κλασικό του ote με web menu στο 192.168.1.1) -> tplink wr841(που έχει την δυνατότητα για noip ddns και web menu στο 192.168.0.1) -> διάφορες συσκευές(με ip 192.168.1.---)

ως τώρα το tplink έπερνε απλά ip από το baudtec(δεν ρύθμισα τίποτα plug and play και είχα internet κανονικά στις διάφορες συσκευές)

το θέμα είναι ότι αν και έχω setάρει σωστά το ddns μέρος στο tplink

το router δεν αναβαθμίζει το host του ddns και πρακτικά δεν δουλεύει

προσπαθόντας να καταλάβω τί παίζει είδα το ακόλουθο στο menu του tp link

WAN

MAC Address:----------

IP Address:192.168.1.5

Subnet Mask:255.255.255.0

Default Gateway:192.168.1.1

DNS Server:192.168.1.1 , 0.0.0.0

απ'ότι καταλαβαίνω, το router(tp link) δεν καταλαβαίνει όταν αλλάζει η εξωτερική ip του δικύου για να ενημερώσει το ddns

δοκίμασα στα settings tplink να αλλάξω ρυθμίσεις αλλά κάπου δεν κατανοώ τί πρέπει να κάνω

αν και κάποιοι θα πούνε να αφήνω έναν υπολογιστή ανοιχτό για να τρέχει τον client από noip σαν λύση και να μην παιδεύομαι, αυτό δεν είναι λύση διότι ότι θυμίζει pc/laptop είναι κλειστό τις ώρες που χρειάζομαι τις υπηρεσίες του ddns

επομένως ύπαρχει κάποια ιδέα/πρόταση(πρακτικά θέλω να βλέπει το tp link όταν αλλάζει το tplink η εξωτερική ip και να ενημερώνει το host στο noip)?

ευχαριστώ για τον χρόνο σας

Link to comment
Share on other sites

Σωστά κάνει και δεν ανανεώνει το TP-Link γιατί σαν WAN IP βλέπει την εσωτερική που του δίνει το baudtec, η οποία και να αλλάζει πάντα θα είναι στο 192.168.1.Χ subnet και άρα δεν θα σου δουλεύει.

Αυτό που χρειάζεται να κάνεις είναι να βάλεις το baudtec σε bridge mode (με κλειστά τα firewall/dhcp/nat/wifi/etc) και να βάλεις το TPL να εκτελεί χρέη του pppoe connection (να παίρνει αυτό δηλαδή τη wan ip) όπως επίσης αυτό να έχει τα dhcp/firewall/etc, έτσι θα μπορεί σωστά να ανανεώνει τον no-ip host σου.

Επίσης το σωστό είναι όταν έχεις το baudtec σε bridge να είναι σε διαφορετικό subnet από ότι το TPL, οπότε αν θέλεις να κρατήσεις το 192.168.1.Χ για τις συσκευές σου βάζεις το baudtec στο 192.168.2.1 ή 10.0.0.1 και το TPL στο 192.168.1.1 .

Με ένα route στο TPL θα μπορείς να βλέπεις το baudtec στο άλλο subnet αν χρειάζεται να παρακολουθείς τα στατιστικά του ή να αλλάξεις κάποια ρύθμιση.

Link to comment
Share on other sites

ευχαριστώ για την απάντηση

το δοκίμασα και είδε κανονικά το tp link την wan..(και ανανέωσε το host)

το βασικό λάθος ήταν ότι ενώ έδινα pppoe στο tp link δεν έβαζα το baudtec σε bridge και γινόταν το χάος

τώρα λίγο ραφινάρισμα στις υπόλοιπες ρυθμίσεις (άσχετα με το host) δηλαδή μερικά qos rules /μερικά port forwards και θα είμαι έτοιμος

και πάλι ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.