Jump to content



Αγορα αυτονομου φωτοβολταικου συστηματος


alphaman

Recommended Posts

Παιδια καλησπερα καταρχας!! Ειναι το πρωτο μου μηνυμα εδω και θα ηθελα την βοηθεια σας αν καποιος εχει ασχοληθει με κατι παρομοιο!

Ενδιαφερομαι για αγορα αυτονομου φωτοβολταικου συτηματος. Προς το παρον μετα απο λιγο ψαξιμο εχω βρει απο κινα μεσω ebay αυτο εδω

New 24V 1500W Stand Alone Solar Systems 2000W Inverter 12×2V 400AH Gel Batteries | eBay

το οποιο καλυπτει τις αναγκες μου σε παραγωγη ενεργειας και μου φαινεται και συμπαθητικη η τιμη του.

Αλλα θελω να ρωτησω αν ξερει κανενας:

1) Εχετε να μου προτεινετε καποιο αλλο καλυτερο σε αυτη την τιμη?? Εχει τυχει να αγορασει κανεις απο καποια αλλη πηγη στο ιντερνετ δηλ ηλεκτρονικο καταστημα ή ιδιωτη??

2) Ξερετε ποσο περιπου θα ειναι η επιβαρυνση απο τον εκτελωνισμο και αν μπορει να προκυψει καποιο προβλημα εκει??

Ευχαριστω προκαταβολικα για οποιαδηποτε απαντηση, επισημανση ή συμβουλη.

Link to comment
Share on other sites

Όχι από ebay τέτοια επένδυση... Όταν πας να δώσεις σε μια από τις πολλές εταιρίες του είδους που υπάρχουν στην Ελλάδα, 3Κ ευρώ, μπορείς να περιμένεις και την ανάλογη υποστήριξη όταν πάει κάτι στραβά. Εδώ ποιός θα σου δώσει εγγύηση? που θα στείλεις κάτι αν χαλάσει και στη καλύτερη περίπτωση πόσο καιρό θα μείνεις στα κρύα του λουτρού για να πάει-έρθει από κινά?

Αν έχεις σκοπό να το στήσεις εξ ολοκλήρου μονός σου, (που δεν είναι κάτι δύσκολο αν πιάνουν ελάχιστα τα χεριά σου) καλύτερα να επιλέξεις ανεξάρτητα τα εξαρτήματα. Ειδικά στον ελεγκτή φόρτισης και στον inverter, η τυχαία κινεζιά (χωρίς καν συγκεκριμένο brand name) συνεχίζεται να αποδεικνύεται αναξιόπιστη.

Από την άλλη μόνο μια 12αδα 2βολτα στοιχεία 400Ah κλειστού τύπου, εδω θα σου στοιχίσουν όσο το σύνολο της προσφοράς του κινέζου. Όμως ο κινέζος ανακοινώνει "2V/400Ah deep cycle gel battery" και μετά στα features λέει "Sealed; AGM" Τελικά είναι τύπου gel? ή AGM?? σε τι ρυθμό εκφόρτισης είναι rated στις 400Ah σε 20ωρες (C20) ή σε 100 ωρες? (C100)

Ο ρυθμιστής φόρτισης είναι προφανώς PWM τύπου (οχι MPPT) κάτι που είναι απόλυτα φυσιολογικό για τη δεδομένη τιμή. Απλά αυτό σε περιορίζει στην σύνδεση 6 παράλληλων γραμμών όπου η κάθε γραμμή θα έχει δυο πάνελ στη σειρά. (Η ονομαστική τάση των πάνελ που σου δίνει είναι 12V) Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει με κάποιο τρόπο να κατεβάσεις από την οροφή σου ως εκεί που θα βάλεις τις μπαταρίες σου, ~50A. Εκτός κι αν το PV cable που παρέχει το kit φτάνει για να κατεβάζεις 12 καλώδια παράλληλα από τις 6 γραμμές φωτοβολταικών, ετοιμάσου για 35mm^2 πολύκλωνο καλώδιο με τιμές από ~10ευρώ το μέτρο.

Σε τιμές πακέτου θα πρέπει να σε βοηθήσει κάποιος που δουλεύει σε σχετική εταιρία.

Αν θες να ρωτήσεις πληροφορίες σχετικά με την επιλογή αυτόνομων εξαρτημάτων ή το σχεδιασμό του συστήματος, όλο και κάποιος θα έχει να προτείνει κάτι εδω μέσα.

Link to comment
Share on other sites

Φιλε μου ευχαριστω πολυ για την απαντηση.

Και εγω δεν εχω εμπιστοσυνη στα κινεζικα εν γενει αλλα με τραβηξε η τιμη του καθως κατι αντιστοιχο απο Ελλαδα φτανει τα 4,600 συρω περιπου οποτε αρχισα να το σκεφτομαι για κινεζικο καθωτι οι εποχες ειναι δυσκολες. Αλλα σαφεστατα θα το σκεφτω πολυ σοβαρα καθως ειναι πολλα τα λεφτα και θελω να ειμαι σιγουρος οτι θα λειτουργησει αποδωσει. Προς το παρον συνεχιζω το ψαξιμο!!

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.