Jump to content



Χρηση CPU


Recommended Posts

Καλησπέρα εδω και καμποσο καιρο αντιμετωπιζω ενα προβλημα με τον υπολογιστη χωρις ομως να ειναι πολυ σοβαρο εφοσον μπορω και τον χρησιμοποιω.Δεν θυμαμαι ποτε εμφανιστηκε το προβλημα αλλα σιγουρα ειναι πανω απο 2-3 μηνες.Για να μην πολυλογω ακομα και οταν κανω μια απλη λειτουργεια (π.χ ανοιγω τον firefox και μπαινω facebook) ο επεξεργαστης φτανει 70-80-90% με αποτελεσμα να φριζαρουν τα παντα για μερικα δευτερολεπτα μεχρι να επανελθει.Το θεμα ειναι οτι πιο παλια δν ειχα τετοιο προβλημα με το ιδιο harware που εχω και τωρα.Δεν καταλαβαινω πως χωρις καμια αλλαγη να γινεται κατι τετοιο.Φοβαμαι πως φταει ο επεξεργαστης επειδη ειναι παλιος αλλα και παλι δεν ξερω( ειχα ενθουσιαστει απο τα 3.40GHz του πριν 3-4 χρονια οταν δεν ηξερα και πολλα και δεν κοιταξα τα υπολοιπα χαρακτηριστικα).Ειδα αρκετα βιντεο στο youtube μπας και βοηθησουν να κατεβασω το ποσοστο χρησης Cpu αλλα δεν ειχα αποτελεσμα.Κατεβασα το Advanced System Care και εκανα Scan κτλ, το ιδιο και με Ccleaner.Εσβησα το Avast που ειχα και περασα το AVG με το σκεπτικο οτι θα ειναι πιο ελαφρυ και θα φταιει αυτο στην επιβαρυνση του επεξεργαστη.Μετα απο ολα αυτα ειδα πολυ μικρη διαφορα αλλα και παλι το προβλημα επιμενει.Ας πουμε τωρα που κοιταξα με μια γρηγορη ματια εχω 43% Cpu usage.Το μεγαλο προβλημα που με βασανιζει ειναι το lagg στα παιχνιδια.Γνωριζω οτι δν εχω και το καλυτερο pc αλλα τουλαχιστον παιχνιδια μεχρι battlefield 3 τα επαιζε ενω τωρα στα low γραφικα και παλι εχω κολληματα.Υπαρχει κατι που μπορω να κανω για να διορθωσω το προβλημα ή απλα χρειαζεται αναβαθμιση το hardware του υπολογιστη.Τα χαρακτηριστικα ειναι στην υπογραφη.Για οτι θελετε παραπανω μου γραφετε και απανταω.

Έγινε επεξεργασία από Kwstas71
Link to comment
Share on other sites

80-90% ανεβαινει σιγουρα σε ολα τα παιχνιδια οτι και αν ανοιξω και το βαλω full screen βαραει τρελα το cpu.Αν ανοιγω τον browser και εχω youtube,facebook και καμια αλλη σελιδα να ψαχνω τιποτα στο google τοτε παλι σιγουρα παει τοσο.Απλα υπαρχουν περιπτωσεις που με ενα παραθυρο του firefox φτανει στο 90% και φριζαρει.Ααα και ξεχασα να τονισω πως παλαιοτερα εβγαζε καθε φορα που τον ανοιγα BSOD,εκανε restart και μετα ανοιγε κανονικα βγαζοντας ενα pop-up "windows has recovered from an unexpected shutdown".

Link to comment
Share on other sites

Για δες και θερμοκρασιες συστηματος (πχ με hwmonitor).

Το πιο πιθανο (αν δεν ειναι θεμα software) ειναι να θελει ανοιγμα για καθαρισμα και περασμα θερμοαγωγιμης παστας.

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστω [MENTION=23268]Trexx[/MENTION].

[MENTION=32182]narcomenos[/MENTION] αν εννοεις καθαρισμα για την σκονη γινεται σχεδον καθε 1-2 μηνες.Παστα εχω να βαλω πολυ καιρο και το εχω σκεφτει πολλες φορες αλλα ολο ξεχναω να παω να παρω.

Απο θερμοκρασιες η καρτα γραφικων ειναι στους 38,ο σκληρος στους 40 και για τον επεξεργαστη δν μπορω να βρω προγραμμα που να μου την δειχνει.Αν εχεις να προτινεις κατι μου λες και το κατεβαζω.

Link to comment
Share on other sites

Κατέβασε το hwinfo. Οι θερμοκρασίες είναι αποτέλεσμα του usage, όχι το usage αποτέλεσμα των θερμοκρασιών. Ακόμα και το browsing έχει βαρύνει πάρα πολύ και ο επεξεργαστής σου σε τραβάει αρκετά πίσω.

Link to comment
Share on other sites

@narcomenos αν εννοεις καθαρισμα για την σκονη γινεται σχεδον καθε 1-2 μηνες.Παστα εχω να βαλω πολυ καιρο και το εχω σκεφτει πολλες φορες αλλα ολο ξεχναω να παω να παρω.

Απο θερμοκρασιες η καρτα γραφικων ειναι στους 38,ο σκληρος στους 40 και για τον επεξεργαστη δν μπορω να βρω προγραμμα που να μου την δειχνει.Αν εχεις να προτινεις κατι μου λες και το κατεβαζω.

Kαταρχας αν πας να αγορασεις παστα να παρεις arctic silver 5.

Το hwmonitor δεν σου δειχνει θερμοκρασια επεξεργαστη;

Κατέβασε το hwinfo. Οι θερμοκρασίες είναι αποτέλεσμα του usage, όχι το usage αποτέλεσμα των θερμοκρασιών. Ακόμα και το browsing έχει βαρύνει πάρα πολύ και ο επεξεργαστής σου σε τραβάει αρκετά πίσω.

Πιθανως λογω θερμοκρασιας κλεινει ο υπολογιστης και αποτι εχω καταλαβει αυτο ειναι το βασικο προβλημα που αντιμετωπιζει αυτη την στιγμη.

Link to comment
Share on other sites

Kαταρχας αν πας να αγορασεις παστα να παρεις arctic silver 5.

Οκ.

Ο υπολογιστης εκλεινε πριν απο κανα μηνα τωρα πια δεν το κανει, ενω εγω δεν εκανα κατι περα απο αυτα που προανεφερα (Ccleaner, AdvanceSystemCare κτλ).Οταν ανοιγα το pc εβγαζε το BSOD και αμεσως εκανε restart και ανοιγε κανονικα.

Οριστε και δυο φωτο για την θερμοκρασια αν ειναι αυτο που μου λετε.Αν δεν ειναι πειτε μου τι να κανω.

bgsbxk.png

P2dlOo4qro5apuvNrSK9z7DOrZN6inuuu+p593XQLedQ541yVA852eLkG9+gb36hfcyzXYzE1h7h5q4RFmKQm30vmAtIVrwJaqTxJzS+OVJTFZxRGphaHJ+YrEvMA4pU94moN3uLWHwsItqHRMZe8+Pv8fL4caEBjC2koAAAAASUVORK5CYII=n4cy2u.png

Έγινε επεξεργασία από Kwstas71
Link to comment
Share on other sites

Φιλε μου παστα στον επεξεργαστη για θερμοκρασιες (δεν βλεπω την θερμοκρασια επεξεργαστη απο τις εικονες πουχεις ανεβασει) και αν δεν το εχεις κανει ηδη δεν ξαναπερνας το συστημα σου απο την αρχη να εισαι σιγουρος οτι δεν ειναι software το προβλημα;

Link to comment
Share on other sites

Πειτε μου καποιο προγραμμα για να το κανω γιατι εχω δοκιμασει με το HWinfo, HWmonitor και το Speccy και βλεπω θερμοκρασιες μονο για την καρτα γραφικων και τον σκληρο δισκο.Ο επεξεργαστης διαβαζεται απο τα προγραμματα αλλα δεν δινει θερμοκρασια.Και οταν λες περνα ξανα το συστημα σου εννοεις ολους τους οδηγους ετσι?

Link to comment
Share on other sites

ξεκινα ενα ενα τα βηματα.

1 βγαζεις ψυκτρα και επεξεργαστη, καθαριζεις την ψυκτρα, αφαιρεις την παλια παστα απο επεξεργαστη και ψυκτρα και βαζεις φρεσκια. προσεξε το κουμπωμα της ψυκτρας να γινει σωστα, και να μην μεινει με το ενα "ποδαρακι" ξεκουμπωτο..!

2 κατεβασε και περασε ολους τους τελευταιους drivers της μητρικης σου..!!

GIGABYTE - Motherboard - Socket 775 - GA-G31M-ES2L (rev. 2.3)

3 ξανατσεκαρισε τις θερμοκρασιες, γιατι απο οτι φαινεται δεν διαβαζει σωστα, κανενα απο τα προγραμματα..!

4 οταν κανεις ολα τα παραπανω και δεις οτι τελικα, ακομα κομπιαζει το συστημα σου, αλλαξε επεξεργαστη...!! στην σελιδα που σου εδωσα, στο "CPU Support list" βλεπεις ποια Version εχεις, και αναλογως ποιον επεξεργαστη μπορεις να βαλεις.

Υπ' οψιν οτι μπορει να χρειαστει και αναβαθμιση στο BIOS, ωστε να μπορεσει να δει τον καινουριο επεξεργαστη..!!!

ΥΓ. μην σε παραξενευει που τα βρισκει σκουρα ο επεξεργαστης σου, καθως ακομα και το σερφαρισμα στο ιντερνετ, λογω flash-java κλπ, εχει γινει βαρυ για τους παλιους επεξεργαστες...!!

ΥΓ2 (ΔΙΟΡΘΩΣΗ) τωρα συνειδητοποιησα οτι εχεις 2πυρηνο CPU....! νομιζα οτι ηταν μονοπυρηνος Pentium.

δεν ειναι λογικο αυτο που συμβαινει στο συστημα σου. δεν επρεπε να κομπιαζει. τωρα σου γραφω απο ενα συστηματακι με pentium D820 -1,5gb RAM (με XP ομως..!) και δεν κομπιαζει ευκολα..! αρα, αλλου ειναι το προβλημα....!

Έγινε επεξεργασία από cabdik
Link to comment
Share on other sites

Μαλλον ενα φορματ εννοοει ο narcomenos. Κι εγω αυτο θα προτεινα σε πρωτη φαση συν το καθαρισμα στο εσωτερικο του υπολογιστη συν την παστα. Στα παιχνιδια δεν ξερω σε τι load θα πρεπει να εισαι αλλα για το browsing νομιζω οτι ζοριζεται αδικαιολογητα πολυ. Εγω εχω ενα pc πολυ πιο κατωτερο απ το δικο σου και τετοια προβληματα δεν εχω στο internet...

Link to comment
Share on other sites

Ενταξει αν ειναι θα παραγγειλω την παστα που ειπατε παραπανω και οταν την παρω θα κανω ενα φορματ και θα τα ξαναπερασω απο την αρχη.Για τα drivers χρησιμοποιω προγραμμα που βρισκει την τελευταια εκδοση που ειναι διαθεσιμη για ολο το hardware και δεν καθομαι να τα ψαχνω ξεχωριστα.Επισης φοβαμαι οτι στη ψυκτρα, επειδη δεν ειναι και πολυ αξιποιηστη διοτι χαλασε η παλια που ειχα και πηρα μια προχειρη απο ενα μαγαζι με ηλεκτρικα ειδη με 15€, παιζει να εχει σπασει το 1 ποδαρακι, παρ'ολα αυτα ομως λειτουργει κανονικα.Χρειαζεται αλλαγη ετσι?Για την αλλαγη του επεξεργαστη το βλεπω να πηγαινει λιγο μακρια λογω του οικονομικου αλλα καποια στιγμη θα γινει και αυτο μαζι λογικα με αναβαθμιση μητρικης και των συναφη.Ευχαριστω οσους απαντησαν για την βοηθεια τους.

Και μια τελευταια ερωτηση τι antivirus προτεινετε?Εχω Avast αλλα δεν ξερω μηπως υπαρχει κανα πιο ελαφρυ για να το βαλω στο pc πριν αλλαξω επεξεργαστη και τα υπολοιπα.

Link to comment
Share on other sites

Αν θες μπορεις να αγορασεις αυτη την ψήκτρα που είναι αρκετά γνωστη για τα καλά της αποτελέσματα. Μπορείς να την χρησιμοποιήσεις και αργότερα σε μελλοντική αναβάθμιση συστήματος αφού υποστηρίζει όλα τα μέχρι τώρα γνωστά sockets.

Eπιπλεον μπορεις να αναβαθμισεις το σκληρο δισκο με εναν ssd, ωστε να παρει μια ανασα το συστημα σου. Οι διαφορες που θα δεις στην καθημερινη χρηση ειναι μερα με την νυχτα.

Γενικα για ψηκτρα+ssd πρεπει να δαπανησεις ~100 ευρω, αλλα ειναι κομματια που τα κουβαλας μαζι σου σε καθε αναβαθμιση αν το επιθυμεις.

Δεν βρισκεις πιο ελαφρυ απο Avast.

Έγινε επεξεργασία από narcomenos
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.