Jump to content



Λίγη βοήθεια για την κάρτα γραφικών μου


Recommended Posts

Πριν από μερικούς μήνες μου χάλασε η κάρτα γραφικών (nvidia) που ήταν στο 1gb ddr2. Έβαλα στο pc μου την Geforce gt 630 η οποία έχει μνήμη 4gb ddr3. Το πρόβλημα που αντιμετωπίζω είναι το εξής. Η μετατροπή ενός βίντεο σε κάποια άλλη μορφή κάνει πολύ περισσότερη ώρα (όποι πρόγραμμα και αν χρησιμοποιήσω) απ'ότι με την παλιά και το cuda είναι άφαντο. Παράδειγμα χρησιμοποιώ το video converter ultimate της xilisoft το cuda δεν είναι ενεργοποιημένο και δεν μπορώ να το ενεργοποιήσω μου γράφει (the driver of your graphics card needs to be upgraded to support gpu accelerating technology) ενώ οι drivers είναι στην τελευταία έκδοση. Με την παλιά όμως δούλευε κανονικά. Μπορείτε να μου πείτε τι μπορεί να φταίει;

35jdo5e.jpg

Έγινε επεξεργασία από geokal12
Link to comment
Share on other sites

Τι καρτα ειχες πριν.

Γενικα αν ηταν κανα παλιο μοντελο και ειχε 1GB προφανως να μην ηταν τιποτα τελειως κακο.

Η GT 630 ειναι κατι σαν Datsun του 1970.

http://www.autoblog.gr/wp-content/uploads/2011/04/datsun.jpg Κατι τετοιο δηλαδη οποτε καταλαβαινεις γιατι και πως, παντα αναλογα τι ειχες πριν.

Τωρα γιατι ειναι disabled ακριβως δεν ξερω, CUDA πρεπει να εχει η GT 630 οποτε ειναι κατι αλλο.

Δοκιμασε αυτο https://developer.nvidia.com/cuda-downloads

Εκανες clean install οταν αλλαξες την καρτα?

Τα GB στην καρτα δεν λενε απολυτως τιποτα, παραπλανητικο ειναι τις περισσοτερες φορες εκτος αν μιλαμε για καρτες 400Ε+.

Έγινε επεξεργασία από potis
Link to comment
Share on other sites

και να έχει CUDA η συγκεκριμένη κάρτα αμφιβάλλω αν μπορεί να βοηθήσει ουσιαστικά στην μετατροπή βίντεο σε μοντέρνους επεξεργαστές. Όμως επειδή δεν μας είπες και τα specs του υπολογιστή σου φοβάμαι ότι έχουμε να κάνουμε με "δεινόσαυρο".

Η κάρτα που έχεις είναι ότι πιο οικονομικό. Ίσως να είναι χειρότερη και από τις νέες onboard κάρτες οπότε δεν κάνει αίσθηση ιδιαίτερη ότι έχει πρόβλημα στις μετατροπές. Τι επεξεργαστή έχεις; (πάω γυρεύοντας ... θεε μου ας μην είναι intel mmx)

Link to comment
Share on other sites

Το προβλημα το εχει το προγραμμα νομιζω επειδη σε 3 pc που το εχω δοκιμασει βγαζει το ιδιο μηνυμα με σενα για την καρτα γραφικων με latest drivers παντου (intel core2duo e8400 με nvidia 560ti, amd phenom ii x4 με nvidia quadro k620, intel core i7 4790k με nvidia gtx770). Αναγκαστικα οταν χρειαζεται να το δουλεψω βαζω τα cores της cpu αντι για τα cuda της gpu.

Έγινε επεξεργασία από narcomenos
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.