Jump to content



Περίεργο πρόβλημα με Windows 8.1 και Ubuntu 14.04


daemon13

Recommended Posts

Εδώ και πολύ καιρό έχω dual boot windows μαζί με linux σε ξεχωριστά partitions εννοείται....

Από τη στιγμή που τα windows 8 αποφάσισαν μόνα τους να κάνουν update σε windows 8.1, τότε κάθε φορά που μπαίνω στα windows ο grub σταματάει να δουλεύει και πρέπει να τον επαναφέρω πάλι από live cd. Δηλαδή στην επόμενη επανεκίνηση δεν εμφανίζονται επιλογές εκκίνησης για τα ubuntu, αλλά μπαίνει κατευθείαν windows. To πρόβλημα εμφανίστηκε μετά από το update στα 8.1 και συνεχίζει να υπάρχει και τώρα που είμαι σε 14.04 αλλά και όταν είχα 12.04. Επιλογές των windows όπως fast startup είναι απενεργοποιημένες...

Για ρίξτε τα φώτα σας ρε παιδιά !!!

Link to comment
Share on other sites

Δοκίμασες Boot-Repair μέσα από ubuntu; Την πρώτη φορά που μπήκαν τα win 8.1 είναι "λογικό" να εξαφανίστηκε ο grub, γιατί γράφει πάνω στο MBR.

ναι αυτό κάνω boot-repair, δουλευει κανονικά, μέχρι να ξανανοίξω τα windows

Link to comment
Share on other sites

Η αποψη μου ειναι πως πρεπει να φτιαξεις στην αρχη ενα μικρο partition fat32 πχ 600mb οπου εκει θα εγκαταστησεις τον linux grub και επειτα απο εκει θα δειχνεις στα αλλα partition που ειναι το linux και windows εγκατεστημενα.

Με αυτο το τροπο ακομα και αν ξαναπερασεις windows ποτε δεν θα εχεις προβλημα με τον loader.

Έγινε επεξεργασία από narcomenos
Link to comment
Share on other sites

Το fat32 partition να είναι πάνω από 520mb γιατί αλλιώς έχουν εμφανιστεί προβλήματα σε UEFI συστήματα που το βλέπουν σαν fat16.

The ESP partition: How many are needed, where, and how big should it be?

Different sources on the internet says different things. Microsft only support one such partition – and that partition needs to be on your boot disk. MS also recommends it to be the first partition on your disk. As for size, according to Rod Smith (see link above) Windows installers create 100MB ESP partitions, Macs create 200MB, while Linux utilities gets confused with FAT16/32 setups if partitions are smaller than 520MiB, so he recommends creating 550MiB for the ESP. My system came with a 300MB ESP partition.

Πηγή: How to: Dual-boot (preinstalled) Windows 8 and Linux - UEFI etc.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.