Jump to content



Αλλαγή τροφοδοτικού;


nemesis0

Recommended Posts

Καλησπέρα συμφορουμίτες.

Προκαταβολικά συγνώμη για το σεντόνι που ακολουθεί.

Εδώ και κάποιους μήνες το pc της παρακάτω σύνθεσης παθαίνει ... λόξυγγα!

MB - Asus P7P55D_LE

CPU - i5 750 s1156

Ram - 8GB DDR3

VGA - MSI 560ti

PSU - Enermax Liberty ELT500AWT

SSD - 256GB Crucial MX100

HDD - 1TB WD Black

και εξηγούμαι... είτε παίζω κάποιο παιχνίδι είτε κάνω browsing στο ίντερνετ, συχνά πυκνά (2-3 απανωτά κάθε 5-10 λεπτά) το mouse κολλάει για 1sec, βγάζουν το γνώριμο ήχο λάθους τα Win7 και μετά συνεχίζει σαν να μην έγινε τίποτα. Ενίοτε (1 στις 10) μου βγάζει και το μήνυμα ότι: "Display driver has stopped working and has recovered." με το μπαλονάκι κάτω δεξιά.

Από software έχω προσπαθήσει να αλλάξω τους οδηγούς της vga, έχοντας δοκιμάσει όλους τις nvidia αλλά και τους τελευταίους της msi, χωρίς αποτέλεσμα. Έχω ξαναεγκαταστήσει και αυτούς της μητρικής αλλά τζίφος.

Από θερμοκρασίες η vga παίζει στους 45-65 oC. Έχω δοκιμάσει ακόμη να κατεβάσω τα ρολόγια στην κάρτα γραφικών αλλά πάλι ο λόξυγγας εκεί!

Υποπτεύομαι ότι ή το τροφοδοτικό ή η κάρτα γραφικών πάει να με αφήσει.

Οπότε θέλωντας να αποκλείσω το ενδεχόμενο το τροφοδοτικό να μου κάνει νερά θέλω ένα φθηνό τροφοδοτικό. Και θέλω ένα φθηνό έτσι ώστε αν δεν είναι στο τροφοδοτικό το πρόβλημα να μην μου μείνει ενα τροφοδοτικό των 80+€ στα χέρια. Αν πάλι αποδειχθεί ότι το τροφοδοτικό ήθελε αλλαγή ελπίζω το φθηνό να μου κρατήσει για τα επόμενα δύο χρόνια που θέλω να κρατήσω το pc αυτό σαν gaming pc.

Μιας και είμαι κοντά σκεφτόμουν να πάω σήμερα στο γνωστό μαγαζί στη Φραντζή και να πάρω το παρακάτω:

Msystems.gr - Προϊόντα - Msystems ATX-600W

Έχετε κάτι άλλο να μου προτείνετε (τροφοδοτικό ή troubleshooting) ;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Link to comment
Share on other sites

Γιατί να μην δοκιμάσεις όλα τα άλλα, αλλά να πας να αλλάξεις κατευθείαν αυτό που είναι το πιο απίθανο να έχει χαλάσει; Μια συσκευή που σου δίνει ρεύμα λες να είναι ο κύριος ύποπτος για κολλήματα;

Γιατί δεν δοκιμάζεις πρώτα softwarικές λύσεις; Κάνα memtest τις μνήμες, κάνα πρόγραμμα να τσεκάρει την υγεία του σκληρού σου(!!), κάνα bench να πουσάρεις λίγο την gpu να δεις αν αντέχει.. βάλε ένα Livecd κι άσε το μέσα μερικές ώρες ενώ δουλεύεις στο νετ πχ, να δεις αν θα κάνει τα ίδια..

Για μένα είναι λάθος να αποκλείεις ενδεχόμενα πληρώνοντας νέα κομμάτια. Άσε που πας από κάτι καλό σε ένα no name..

Επίσης μπορείς να περιγράψεις καλύτερα το "σφάλμα" σου; Τι εννοείς ήχο λάθους των windows; Χωρίς κάποιο παράθυρο η pop-up; Τι κόλλημα; Για πόσο; Μένει όλο το σύστημα νεκρό; Μετά από πόσο συνεχίζει κανονικά; Ακόμα κι ιός μπορεί να είναι..

Link to comment
Share on other sites

Το λειτουργικό είναι εγκατεστημένο στον πρόσφατα αγορασμένο SSD, υπήρχε το πρόβλημα και με τον παλιό SSD, εξακολουθεί και τώρα. Η κάρτα είναι η πιο ύποπτη καθώς καμιά φορά (1 φορά την βδομάδα) μου δείνει artifacts και κρεμάει το σύστημα (μονο με reset επανέρχεται).

Aυτό που δεν έχω δοκιμάσει είναι το memtest.

Όσο για το σφάλμα που εμφανίζει το σύστημα περιγράφεται ως εξης:

Σερφάρεις στο ιντερνετ και ξαφνικά για ένα δευτερόλεπτο το ποντίκι σταματάει να κινείται και επανέρχεται αμέσως μετά το πέρας του δευτερολέπτου. (συνήθως κανει δύο απανωτά κολλήματα)

Είσαι σε κάποιο παιχνίδι και παρομοίως για ένα δευτερόλεπτο δεν μπορείς να κινήσεις τον δείκτη του ποντικιού, παγώνει, πάλι για κανα δευτερόλεπτο.

+ Να πώ ότι έχω βγάλει την καρτούλα και έχω καθαρίσει τα φουρφούρια της (έχω περάσει και νέα θερμοαπαγωγική πάστα) -> δεν ανεβαίνει πάνω από 65οC.

Μόλις γυρίσω το βράδυ θα δοκιμάσω ένα memtest και θα δοκιμάσω και ένα άλλο mouse (δεν ξέρεις ποτε...)

Έγινε επεξεργασία από nemesis0
Link to comment
Share on other sites

Να τσεκάρεις τον event viewer γνωρίζεις; Εκεί πιστεύω θα περιγράφεται το error που έχεις.. αυτά τα παγώματα είναι περίεργα.. αν όντως σκάει κ ο driver, νομίζω είναι η κάρτα γραφικών. Ειδικά όταν μου λες για artifacts :bye:

Link to comment
Share on other sites

Βρέθηκε ο ένοχος!

Στο ποντίκι είχε φύγει το παρακάτω έλασμα και βραχυκύκλωνε κάποιο κύκλωμα μέσα του με αποτέλεσμα να σταμάταγε στιγμιαία η λειτουργία του.

(μάλλον ο ήχος "λάθους" ήταν της προσθήκης/αφαίρεσης της συσκευής με τους δύο ήχους να αναπαράγονται ταυτόχρονα απο τα win7, όπερ και ο περίεργος ήχος)

2lkaexh.jpg

Το έλασμα αφαιρέθηκε. (δεν με ενδιαφέρει τι έκανε, μάλλον μια λειτουργία που δεν χρησιμοποιούσα...)

Το ποντίκι είναι λειτουργικό και πέρασε και ο ... λόξυγγας στο pc.

Βέβαια το πρόβλημα με τα artifacts είναι της καρτας γραφικών, αλλά το κάνει πολύ αραιά.

Ευχαριστώ τους συμφορουμίτες για τη βοήθεια.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.