Jump to content



Τα φωτα σας....


ktiniatros69

Recommended Posts

Καλησπέρα σε ολους/ες!!!

Εχω XSPC X2O 750 dual bay reservoir pump και ειδα ραγισμα στην αντλια μετα από καθαρισμα.

Βαζω και καποιες φωτογραφιες για να δειτε .Θα ηθελα να μου πειτε αν είναι σοβαρο και αν πρεπει να την στησω ξανα στο κουτι η να παω για καινουργια.

Αν είναι να παω για καινουργια θα ηθελα γνωμες

Ευχαριστω εκ των προτερων...

post-21077-1416078862,7175_thumb.jpg

post-21077-1416078862,7901_thumb.jpg

post-21077-1416078862,8464_thumb.jpg

Έγινε επεξεργασία από akaliptos66
λαθος εκφρασης,πολλων σκεπτομενος
Link to comment
Share on other sites

όχι το ραγισμα είναι πανω στην αντλια όχι στο plexi, αν δεν φαινονται καλα οι φωτογραφιες να τις ξαναβγαλω αλλα νομιζω φαινονται στην πρωτη τα ραγισματα πανω στην αντλια

Link to comment
Share on other sites

Αν και δεν μπόρεσα να εντοπίσω αλλού κάποιον που να έχει/είχε παρόμοιο πρόβλημα με το δικό σου, μήπως θα μπορούσες να βγάλεις κάποιες επιπλέον φωτογραφίες της pump εκτός reservoir για να έχουμε μια πιο εμπεριστατωμένη και λεπτομερή εικόνα του προβλήματος;

Link to comment
Share on other sites

Φιλε μου δεν γινεται καθως είναι μεσα στο plexi η αντλια,δες: [ame=http://www.youtube.com/watch?v=DkmkGBdDiCk]XSPC X2O 750 V2 - Dual 5.25 Bay-Res Pump/Reservoir Combo Review - YouTube[/ame]

X2O 750 Dual 5.25 Bay Reservoir Pump [XSPC-750-BPUMP] from XSPC Online Store θα βγαλω νεες φωτογραφιες και θα τις ανεβασω. Ευχαριστω πολύ για το χρονο σου. Σωτηρης

Link to comment
Share on other sites

Έιχα την εντύπωση ότι άνοιγε από την πρόσοψη. Τώρα το μόνο που σου μένει είναι κάποια "moda" αν πιάνουν τα χέρια σου και αν δεν θέλεις να μπείς σε περαιτέρω έξοδα να επιδιορθώσεις την αντλία, όσο είναι και αυτό βέβαια εφικτό.

Απλά πες μας λιγάκι τι σκέφτεσαι να κάνεις γιατί έχω κάτι στο νού μου, απλά επειδή είμαστε μακριά θα πάρει κάποιες μέρες.

Link to comment
Share on other sites

τι εννοείς "moda" ? είναι fix το ρεζερβουάρ,δεν εχει βιδες για να το ανοιξω.Στην πρωτη φωτο φαινεται το ραγισμα αν μεγενθυνεις . Για πες τι εχεις κατά νου καθως από χρονο εχω μπολικο.Επισης να σε ρωτησω μηπως και γνωρίζεις:αναβει το λαμπακι cpu led συνεχεια και δεν δειχνει εικονα .αυτό μου το εκανε μετα από καθαρισμα γενικο στο κουτι και ετσι μπηκα στη διαδικασια να το κανω φυλλο & φτερο ολο το pc.Το εκανα κάθε εξαμηνο αλλα τον τελευταιο 1 1/2 χρονο και λογω γαμου το παρατησα. Για πες μου αν γνωρίζεις .....και σου εχω άλλη μια ερωτηση μετα για psu...

Link to comment
Share on other sites

εχω αυτό [ame=http://www.youtube.com/watch?v=zzRuANtsr90]A Look inside the Thermaltake Dr Power ATX Power Supply Tester - YouTube[/ame] & Thermaltake - Global - Toughpower 750W Cable Management - W0116 και όταν το συνδεω για τεστ δεν αναβει η ενδειξη -5v.Υπαρχει περιπτωση να μην αναβει επειδή χρησιμοποιω το μισο 8-pin που παει στην ΕATX12V το m/b?

Link to comment
Share on other sites

Έλα καλησπέρα, κάτσε να τα πάρουμε απ' την αρχή ένα ένα και να κλείνουν τα θέματα.

Αν και το θέμα που άνοιξες αναφέρετε για άλλου είδος προβλήματος ας λύσουμε πρώτα το πρόβλημα με την τροφοδοσία και μετά επανερχόμαστε στην αντλία.

1ον Όταν λές "αναβει το λαμπακι cpu led συνεχεια και δεν δειχνει εικονα".

- Απ' όσο γνωρίζω έτσι πρέπει να γίνεται σε κάποιες mb, μένει ανοιχτό αφού τροφοδοτείτε σωστά με ρεύμα.Τώρα στην δική σου αν δεν ισχύει αυτό δεν ξέρω και καταρχάς ποια mb έχεις ;

2ον Κοίταξες να συνδέσεις κατευθείαν στην mb τα καλώδια χωρίς να προηγείται ο τέστερ;(αν και φανάζομαι το έκανες)

Αίτια:

1ον Πιθανόν βλάβη του tester στην προκειμένη περίπτωση.

2ον Πιθανόν κάποια βλάβη στα καλώδια λόγω τραβήγματος στο καθάρισμα που επήλθε, όπως μας λές.

3ον Πιθανόν μη σωστό κούμπωμα τον καλωδίων τροφοδοσίας.

Για τσέκαρέ τα λίγο αυτά που σου είπα.

Link to comment
Share on other sites

τα εχω τσεκαρει όλα αυτά πριν το διαλυσω ολο το pc.

1ον:βαζω μπροστα και βγαζει μαύρη οθόνη και δεν φόρτωνε τα Windows παραλληλα αναβει το λαμπακι cpu led είναι συνεχεια αναμενο(κανονικα σε λειτουργια δεν αναβε) και μητρικη είναι αυτή της υπογραφης μου αλλα και ολο το συστημα.

2ον: το τεστερ το βαζω με το psu εκτος κουτιου χωρις να εχει φορτιο

Link to comment
Share on other sites

Με το ...."το τεστερ το βαζω με το psu εκτος κουτιου χωρις να εχει φορτιο" εννοείς ότι το βάζεις στο τροφοδοτικό μόνο και σου βγάζεi τις ενδείξεις που είπες προηγουμένος δλδ ότι δεν σου βγάζει την ένδειξη -5v, σωστά κατάλαβα;

Στο τροφοδοτικό βάζεις τζαμπεράκι για να λειτουργήσει;

Στην τελική δοκίμασε με ένα άλλο τροφοδοτικό αν έχεις να μας φύγει η απορία.

Έγινε επεξεργασία από kazaboy
Link to comment
Share on other sites

συνδεεις το τεστερ με τα καλωδια του τροφοδοτικου και το βαζεις στην πριζα.Πρεπει να αναψουν όλα τα λαμπάκια στο τεστερ κανονικα .Εδώ όμως δεν αναβει αυτό με την ενδειξη -5v και όλα τα αλλα κανονικα .Υποθετω ότι επειδή χρησιμοποιω το μισο 8-pin που παει στην ΕATX12V δεν αναβει.Κατι λεει ο αμερικανος στο βιντεο αλλα δεν μπορω να καταλαβω τι λεει ακριβως καθως σε καποια στιγμη του κανει και εκεινου το ιδιο στο σημειο 8:58

Link to comment
Share on other sites

Δεν έχεις θέμα με το ότι βάζεις το μισό 8-pin ανάλογα με την mb θα μπορούσε να δουλέξει και με τα 4-pin. Εϊδα το βιντεάκι και πολύ σωστά λέει πως δεν είναι πρόβλημα γιατί το τροφοδοτικό που έχει δεν το υποστηρίζει όπως και το δικό σου, αν θες κατέβασε το manual του τροφοδοτικού σου. εδώ

Link to comment
Share on other sites

αρα δεν εχω θεμα με το τροφοδοτικο.Εχω θεμα με το cpu led και με την αντλια-ρεζερβουάρ .Για πες τι ειχες κατά νου , που εγραψες σε προηγουμενο μηνυμα.

Ευχαριστω πολύ για τις απαντησεις σου & το χρονο σου

Link to comment
Share on other sites

δεν εχω κανει κατι καθως όπως σου ειπα το εχω λυσει ολο,επλυνα και το κουτι.Από αυριο θα αρχισω να μονταρω,και πηρα και μια ψυκτρα για τον επεξεργαστη (προσωρινα ) μεχρι να δω τι θα κανω με την υδροψυξη καθως εχω και αλλα parts για καρτες γραφικων, μνημες, που τα ειχα παρει από αμερικη αλλα με προλαβε ο γαμος ....

Link to comment
Share on other sites

Οκ,δες αν μπορείς να βγάλεις καμιά άκρη όσο αφορά την μητρική και θα σου στείλω τι ακριβώς έχω στο μυαλό μου για την αντλία, το θέμα είναι αν δεν θες να δώσεις άλλα χρήματα για κάτι καινούριο παρά μόνο να επισκευαστεί με μικρό κόστος,εννοώ μονο τα μεταφορικά :D, ανέμενε νέα μου.

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα, λοιπόν αυτό που έχω κατά νου είναι να επιδιορθωθεί η αντλία όσο είναι αυτό εφικτό(ανάλογα την ζημιά που έχει υποστεί), για να μην μπείς σε άλλα έξοδα.

Αυτό μπορεί να γίνει με τον εξής τρόπο:

Θα αφαιρεθεί το πάνω plexi κρατώντας μόνο το σημείο όπου είναι η τάπα για την συμπλήρωση υγρού γιατί θα είναι λίγο δύσκολο να δημιουργήσουμε νέα όπως ακριβώς είναι η κανονική.

Στην συνέχεια θα βγεί η αντλία για να δούμε την βλάβη που έχει υποστεί και να επιδιορθωθεί.

Μετά θα τοποθετήσουμε νέο κομμάτι plexi στο οποίο θα ενσωματώσουμε το τμήμα με την τάπα υγρού και αν παν όλλα καλά θα έχεις την αντλία σου και πάλι.

Εδώ να σημειώσω πως το θέμα είναι ότι βρίσκομαι στην Θεσσαλονίκη και θα πρέπει να μου την στείλεις, το κόστος αν θυμάμαι καλά με απλό ταχυδρομείο μέχρι 3kg είναι 1,50€.

Άρα με αυτό το κόστος θα έχεις επιδιορθωμένη την αντλία σου, από μεριάς μου θα χρεωθώ μόνο τα μεταφορικά για να στην στείλω πίσω (εεε ...λεφτά δεν έχουμε σιγά τωρα, περιμένω από ώρα σε ώρα την ανάπτυξη :blink:) όπως και να έχει είτε επιδιορθωμένη είτε όχι, αν αυτό δεν μπορεί να γίνει.

Βέβαια εσύ αποφασίζεις αν θες να με εμπειστευθείς ή όχι, με ένα ευχαριστώ είμαστε εντάξει :agree:.

Plexi 5ρι έχω άφθονο και κόλλες για πλαστικά,dremel για τα κοψίματα και πιστόλη θερμού αέρα για την επεξεργασία του plexi επίσης.

Κλείνοντας, θα ήθελα να πω πως άν υπάρχει κάποιος να βοηθήσει ή κάποιος γνωστός σου που βρήσκεται Αθήνα και μπορεί να γίνει αυτό το εγχείρημα ακόμη καλύτερα, δεν έχω κάποιο πρόβλημα.

Παραθέτω μια φώτο με το προσχέδιο επιδιόρθωσεις της αντλίας.

14awm55.jpg

Link to comment
Share on other sites

Kazaboy εκτιμώ πως δεν υπάρχει κανένας λόγος να κάνει αυτήν την επιδιόρθωση που και δύσκολη είναι και εμπεριέχει και μερικούς κινδύνους. Ο λόγος γι αυτό είναι οτι η συγκεκριμένη ενσωματωμένη αντλία είναι πολύ κακής ποιότητας. 'Έτσι θα ταλαιπωρηθείς για να διορθώσεις ένα τανκ που σε κάποια φάση θα τα φτύσει η αντλία σίγουρα και μόνο του χωρίς την αντλία δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί.

Η δικιά μου πρόταση είναι να αλλάξει αντλία.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.