Jump to content

ppkstat

Premium Members
  • Content Count

    671
  • Joined

  • Last visited

About ppkstat

  • Rank
    Silence Freak
  • Birthday 04/07/1980

Πληροφορίες Προφίλ

  • Περιοχή
    Athens

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

  1. Καλησπέρα παιδιά, Πρόσφατα αγόρασα μια RTX 2080 super. Eπειδή στο δικό μου σύστημα (της υπογραφής) έχω νερά δοκίμασα την κάρτα μόλις την αγόρασα σε σύστημα φίλου. Έτρεξα ένα 2ωρο heaven και 120 loops timespy σε stock, όλα ήταν μια χαρά και την έβγαλα . Μερικές μέρες μετά είπα να την βάλω στο δικό μου οπότε κάνω DDU με shutdown, βγάζω όλα τα νερά, τα καθαρίζω, βγάζω την παλιά κάρτα, βάζω το block στην καινούρια καινούρια, γεμίζω τα νερά και το σύστημα μπουτάρει κανονικά. Αφού βεβαιώνομαι ότι όλα τα υπόλοιπα είναι οκ περνάω τους drivers 441.41. Κατά την διάρκεια η οθόνη κάνει τα 2 κλασσικά on/off, η ανάλυση αλλάζει και σε κάποιο σημείο κατά την διάρκεια της εγκατάστασης η οθόνη σβήνει μόνιμα. Αναγκαστικά λοιπόν restart και βλέπω ότι το μηχάνημα πλέον δεν εμφανίζει στην οθόνη τίποτα όταν μπαίνει windows. Σε αυτό το σημείο έκανα αρκετά restarts, μπας και αποκτήσω οθόνη στα windows και μπω σε safe mode. Σε κάποια φάση σταμάτησα να έχω εικόνα ακόμα και στο post. Το μηχάνημα βέβαια πάντα μπούταρε και έμπαινε στα windows κανονικά. Το καταλάβαινα από τους ήχους και από την βλακεία rgb του mouse μου που άλλαζε χρώμα. Σε κάποια στιγμή απλά έβγαλα και έβαλα πάλι το dport στην κάρτα και ξαφνικά είχα εικόνα. Βεβαιώνω ότι οι drivers έχουν μπει, και ανοίγω το afterburner να δω τι γίνεται…πάλι μαύρη οθόνη κατευθείαν. Μετά από προσπάθειες, βάλε-βγάλε βύσμα, ξαναέχω εικόνα, μπαίνω safe mode, ddu και περνάω τους 441.20 που ήταν και η έκδοση που έκανα την αρχική δοκιμή. Αυτή την φορά περνάνε κανονικά. Afterburner, στατιστικά κτλπ οκ, τρέχω λίγο ένα heaven extreme hd και βλέπω artifacts (bright pixels - αστεράκια) στο σημείο της οθόνης που τρέχει το heaven και άσπρες γραμμές σε όλο το πλάτος της οθόνης. Οκ, κάτι έπαθε η κάρτα είπα με σιγουριά. Και κάπου εκεί συμβαίνει το κουλό. Κλείνω το heaven (δεν κράσαραν οι drivers ή το pc παρά τα artifacts) και τρέχω 1 λούπα superposition. Το βγάζει κανονικά. Από αυτό το σημείο εδώ και μια βδομάδα η κάρτα δουλεύει κανονικά. Μέχρι στιγμής έχει βγάλει 120 loops timespy, 2 ώρες heaven σε 1440p και αρκετούτσικο gaming με full gpu usage. Το μόνο καινούριο πρόβλημα που μου έχει εμφανιστεί είναι οτι ο κέρσορας του ποντικιού μου κάνει random freezes. Υπάρχει περίπτωση να είναι και το mouse όμως γιατί άλλαξε μια μέρα ακριβώς απ αυτήν την αναβάθμιση (ένα deathadder είναι). Όλα αυτά τα χρόνια μου έχουν τύχει διάφορα κουλά και δεν σταματάω ποτέ να εκπλήσσομαι. Έχει κανείς καμιά ιδέα παραπάνω?
  2. Tελικά το πρόβλημα λύθηκε με το νέο καλώδιο. Φαίνεται ότι τα DP θέλουν την προσοχή τους μάλλον. Δυστυχώς και τα λεφτά τους.
  3. Δεν θεωρώ καμία τάση ασφαλή, προσπαθώ να καταλάβω τι συμβαίνει. Και ναι, προφανώς αν η εταιρία λέει επίσημα είναι οκ, προφανώς και δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα, έστω και αν χτυπάει λίγο κάπως. Από την άλλη η θερμική του συμπεριφορά θα μπορούσε να είναι πρόβλημα. Μεγάλες στιγμιαίες μεταβολές στην θερμοκρασία μπορεί να είναι πρόβλημα για πολλούς που δουλεύουν με dynamic αερόψυκτες, υπάρχουν πολλά παράπονα. Εγώ έχω νερά και δουλεύω με water-air delta οπότε αυτές οι μεταβολές δεν είναι κάτι για μένα. Aλλά μεγάλες θερμοκρασίες σε sustained load θα είναι.
  4. Είναι safe υποτίθεται για έναν πυρήνα (και θα έπρεπε να είναι αφού αυτή είναι η stock λειτουργία του επεξεργαστή). Αυτό που ουσιαστικά λένε είναι ότι αυτές οι ψηλές τάσεις εμφανίζονται κυρίως σε idle καταστάσεις όταν ένας πυρήνας προσπαθεί να κάνει boost κτλπ. Σύμφωνα με αυτούς ο επεξεργαστής δεν κινδυνεύει από μια τέτοια τάση σ έναν πυρήνα αλλά από το συνολικό current draw. Oπότε πάλι σύμφωνα με αυτούς ένα 1.5 all core θα ήταν απαγορευτικό.
  5. Με χαρά διάβασα τις επιδόσεις της νέας πλατφόρμας που με έκανε να ελπίζω ότι υπάρχει πιθανότητα να πάρω AMD επεξεργαστή μετά από χρόνια. Πέρα όμως των θεμάτων του boost (που οκ δεν είναι θέμα απλά ίσως λίγο παραπλανητικό marketing) διαβάζω ότι η AMD θεωρεί φυσιολογικό ο επεξεργαστής σε idle θα δουλεύει στο 1 - 1.5v vcore, θα είναι 50-60 βαθμοί σε idle και θα χτυπά 95 βαθμούς σε prime? (όλα αυτά στην εντελώς stock κατάσταση). Και οκ να δεχτώ ότι υπάρχει πρόβλημα με το monitoring software, πρώτον πως θα βλέπεις τις θερμοκρασίες και δεύτερον ακόμα και χωρίς software διαβάζω οτι σε high loads ο ανεμιστήρας τρελαίνεται. Οι περισσότεροι βλέπω να παίζουν με manual τάση και χαμηλά all core overclocks και να έχουν μια χαρά θερμοκρασίες αλλά σύμφωνα με την εταιρία αυτό είναι λάθος? Επειδή δεν το έχω ψάξει αρκετά, έχω καταλάβει κάτι λάθος?
  6. Neofeud. Yπερ-cult παιχνιδάρα, πολύ τελειωμένο. Μόνο εγώ τα παίζω αυτά λογικά
  7. Για παράδειγμα https://forums.overclockers.co.uk/threads/5m-displayport-cable-1440p-144hz.18855054/ Εννοείται ότι θα ενημερώσω. Να είναι και χρήσιμο για κάποιον.
  8. Oχι. Ουσιαστικά διάβασα ότι δεν υπάρχουν διαφορετικές εκδόσεις καλωδίων, το 1.2 και το 1.4 αναφέρεται στον εξοπλισμό, όχι στο καλώδιο. Επίσης η αλυσίδα 1.2 μπορεί να σηκώσει την συγκεκριμένη ανάλυση και refresh rate. Το καλώδιο που πήρα, το 5μετρο θεωρητικά έχει το απαιτούμενο bandwidth που απαιτείται για το σήμα αλλά στην πράξη δεν συμβαίνει αυτό (είναι περίεργο, το ξέρω). Για να μπορέσει να το σηκώσει πρέπει να είναι certified. Το έχει και άλλος κόσμος το πρόβλημα . Tι να πω αν γνωρίζει κάποιος κάτι παραπάνω ας το πει. Και μένα μου προκαλεί εντύπωση.
  9. Ευχαριστώ για την απάντηση. Τελικά κατέληξα να ρίξω αρκετό διάβασμα για το θέμα (γιατί ήμουν άσχετος με DP). Aπ όσο διαβάζω όλα τα καλώδια DP πάνω από 3 μέτρα έχουν προβλήματα, είτε σαν το δικό μου, είτε παίζουν για λίγο αλλά κάνουν flicker και μπορεί αν ρίξουν και την συχνότητα μόνα τους μετά από κάποια ώρα. Διαβάζω οτι για να παίξουν σωστά σε αυτά τα μήκη πρέπει να είναι certified με HBR2 ή 3 οπότε αναγκαστικά πάω εδώ https://www.amazon.de/Club-3D-CAC-1061-DisplayPort-Schwarz/dp/B07HCZCVF8/ref=redir_mobile_desktop?_encoding=UTF8&psc=1&ref_=ox_sc_act_image_1&smid=A3JWKAKR8XB7XF Ελπίζω να λυθεί έτσι.
  10. Καλησπέρα παιδιά. Προσπαθώ να οδηγήσω ένα Dell S2417DG από μια GTX 970 στα 1440p, 144Hz. Eπειδή ο υπολογιστής είναι εργαστηριακός αγόρασα ένα καλώδιο DP 5 μέτρων συγκεκριμένα αυτό: https://www.delock.de/produkte/S_82425/merkmale.html?setLanguage=en Aν δεν κάνω λάθος πρέπει να έχει το κατάλληλο bandwidth για να σηκώσει το σήμα. Ωστόσο δεν κλειδώνει με τίποτα στα 144Hz ακόμα και στα 1080p. Δοκίμασα με το DP που έρχεται η οθόνη (που είναι πιο κοντό προφανώς) και η οθόνη κλειδώνει κανονικά. Χάνω κάτι?
  11. Σήμερα δοκίμασα τα εξής: 1. Πέρασα drivers για το monitor 2. Δοκίμασα με 1.4 hdmi καλώδιο 3. Δοκίμασα με hdmi καλώδιο σε dvi-d adapter πάνω στην κάρτα. Τίποτα. Πραγματικά σπάω το κεφάλι μου. Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk
  12. Καλησπέρα παιδιά, πρόσφατα πήρα στον χώρο εργασίας μια οθόνη που βλέπετε στον τίτλο και συνδέεται σε ένα pc που έχει μια radeon r5 230. H κάρτα υποτίθεται ότι υποστηρίζει 1440 απ ότι διαβάζω και μάλιστα από το hdmi αν είναι 1.4a. Έχω συνδέσει τα 2 με το hdmi που έρχεται η οθόνη και μπορώ να ανέβω μόνο μέχρι τα 1080 (η οθόνη υποστηρίζει 1440 στο hdmi). Αλλού διαβάζω οτι η r5 230 υποστηρίζει 1440 στο hdmi αλλού ότι το βγάζει μόνο στο dvi. Οι drivers είναι οι τελευταίοι catalyst και η κάρτα αναγνωρίζεται απο τα windows σαν Radeon HD 7400 series. To θέμα είναι ότι η κάρτα δεν υποστηρίζει DP και η οθόνη δεν υποστηρίζει DVI. Τι κάνουμε σε αυτή την περίπτωση? Άλλο καλώδιο? Αντάπτορες?
  13. Καλημέρα και ευχαριστώ για την βοήθεια. Τελικά έφτιαξε με ένα απλό system restore (δεν το περίμενα). Και εγώ την κάρτα υποπτευόμουν αλλά μόλις μπήκε πάλι στα windows της έκανα stress testing χωρίς πρόβλημα. Ναι ο SSD ενημερωμένο firmware. Θα το παρακολουθήσω.
  14. Παιδιά καλησπέρα. Αντιμετωπίζω ένα πρόβλημα με το σύστημα της υπογραφής. Μόλις μπαίνει στα windows (κανονικά) μετά από μερικά δευτερόλεπτα στην φάση που ανοίγει τις εφαρμογές που έχουν εγκατασταθεί κανει freeze. Αυτό συνοδεύεται είτε από μια γκρίζα οθόνη είτε από περίεργα χρώματα στο desktop. Επειδή μπαίνει σε safe mode κανονικά δοκίμασα να κόψω όλες τις εφαρμογές από το startup αλλά δεν είχε κανένα αποτέλεσμα. Επίσης δοκίμασα ένα Linux live CD που φενεται να παίζει κανονικά. Να ελπίζω ότι είναι software θέμα και ίσως των windows? Δεν άλλαξε βέβαια τίποτα με το software του συστήματος πρόσφατα (ούτε και με το hardware). Format? Να δοκιμάσω κάτι άλλο πριν? Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.