Jump to content



επιδόσεις στο περιβάλλον windows.


Recommended Posts

παίδες έχω δύο ραιντ μηδέν στο σύστημα μου (τέσσερις δίσκους) , ένα ραιντ το λειτουργικό και ένα ραιντ τα παιχνίδια . σε διάφορα μετροπρογράμματα μου δείχνει μέχρι και 950 μεγα μπαιτ ταχύτητα . σε περιβάλλον windows όμως δεν έχω δει εκτός από το burst ταχύτητες πάνω 250 μεγα μπάιτ . φταίει κάτι ή απλώς τα windows δεν αξιοποιούν την έξτρα ταχύτητα ? σε copy files από΄ραιντ σε ραιντ δεν πάει παραπάνω από 250 μέγα μπάιτ. κατα τη διάρκεια των install δεν γνωρίζω τι παίζει γιατί δεν έχω τρόπο να το μετρήσω. σε φορμάτ διαδικασία έχω δει πάντως ότι ήταν πιο γρήγορο από τους παλιούς μηχανικούς που είχα .Γνωρίζει κανείς τίποτα ή έχει δει κάτι παρόμοιο στο σύστημα του ??

Link to comment
Share on other sites

λολ ?

εχεις 4 ssd σε raid ?

(αν ναι , αυτο ειναι εντελος ανουσιο - θα πρεπε να εισαι 1ος για OS , ενας για games , 2 μηχανικοι σε raid1 για backup αρχεια)

βεβαια στο θεμα σου , 250 ειναι πολυ λιγα .... την στιγμη που απο μονος του ποιανει εως και διπλασια ταχυτητα . μηπως εχεις λαθος controller driver? (και το χειροτερο τωρα ειναι πως δεν μπορεις να δοκιμασεις τον 1 δισκο απο μονο του...)

Link to comment
Share on other sites

Τι κακό έχει ε;

Για αρχή σου διπλασιάζει τις πιθανότητες αστοχίας του δίσκου. Άπαξ και πάθει κάτι ο ένας ετοιμάσου να στείλεις και τους 2 σε εργαστήριο για ανάκτηση, αν σε ενδιαφέρουν τα αρχεία που έχει μέσα το array.

Δεύτερον, το RAID 0 υπάρχει κυρίως για να επιταχύνει sequential transfers, όχι τα πολλαπλά random reads/writes που ζητάει το λειτουργικό. Για τη δεύτερη περίπτωση, σε ενδιαφέρει το access time, για το οποίο το RAID 0 δεν κάνει τίποτα. Χώρια που οι SSD έχουν ήδη μηδαμηνό access time.

Αν ήθελες RAID στο σύστημά σου, σοφότερο θα ήταν να επιλέξεις RAID 1 με δυο δίσκους. Έτσι κερδίζεις πραγματικά από το redundancy και δεν πρόκειται να μείνεις ποτέ με χαλασμένο δίσκο συστήματος, με ό,τι αυτό συνεπάγεται από άποψη χρόνου/νεύρων/παραγωγικότητας.

Τέλος, αν είχες καλό controller, στο RAID 1 θα έπαιρνες και αύξηση των επιδόσεων στα reads, εφόσον θα μπορούσε να διαβάσει τμηματικά και από τους 2 δίσκους ;)

Link to comment
Share on other sites

για τις ταχύτητες έχεις καμιά ιδέα γιατί είναι μικρές ??? στους δικούς σου τους ssd πόσο file transfer έχεις ? όχι το burst .

Τρέξε το AS-SSD και δώσε μας ένα screenshot.

Και καλό θα σου κάνει να διαβάσεις αυτό: http://www.tomshardware.com/reviews/ssd-raid-benchmark,3485-13.html

Έγινε επεξεργασία από DOOM_NX
Link to comment
Share on other sites

Τι ωραία τα λέει ο Tom και πόσο fail είναι το άρθρο. Μπράβο του.

Δεν θα επεκταθώ παραπάνω αλλά θα αναφέρω μόνο πως στη RAID0 συστοιχία από τα νούμερα που παρέθεσε στο AS SSD Benchmark access times ΔΕΝ έχουν ενεργοποιημένο το Write back cache. Συμπερασματικά, τα access times ανέβηκαν.

Οι RAID0 συστοιχίες με δύο drives είναι σε ΟΛΕΣ τις περιπτώσεις γρηγορότερες από τα μονά drives με εξαίρεση το boot των windows που χρειάζεται να φορτωθεί ο RAID driver.

Προσοχή, δεν λέω πως η RAID0 συστοιχία αξίζει, αυτό το κρίνει ο καθένας μόνος του. Λέω πως είναι γρηγορότερη από μονό drive σε όλες τις περιπτώσεις.

End of story.

Link to comment
Share on other sites

Σε μια συστοιχία παίζουν πολλά ρόλο.

Πες για αρχή τι σύστημα έχεις, πως είναι σεταρισμένο το RAID0 (stripe size), με τι SSD drives, δώσε ένα screenshot από AS SSD Benchmark και βλέπουμε από εκεί και πέρα.

Link to comment
Share on other sites

στη δεύτερη εικόνα οι δίσκοι είναι ραιντ 0 αλλά δυστυχώς ο τεχνικός έκανε λάθος και τους έβαλε σε σατα ιι πορτ . ενώ η μητρική έχει σατα ιιι πορτ.

Τελικά αξίζει ή όχι το ραιντ μηδέν ???

post-13210-1416078926,0686_thumb.jpg

post-13210-1416078926,1462_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Γεώργιε.

Για αρχή όταν θέλεις να κάνεις print screen και θέλεις να δείξεις ΕΝΑ παράθυρο και όχι όλη την επιφάνεια εργασίας να πατάς ALT+Print Screen. Έτσι θα κάνεις copy μόνο το ενεργό παράθυρο και όχι όλο το desktop.

Λυπάμαι που θα σε απογοητεύσω αλλά οι SSD σου είναι αργοί από μόνοι τους. Ακόμα και να αλλάξεις τη συνδεσμολογία από τις SATA2 θύρες στις SATA3, δεν θα κερδίσεις και πολλά. Έχεις παλιούς SSD με σχετικά παλιό controller αλλά με κακές NAND γι'αυτό οι επιδόσεις είναι χαμηλά.

Προσωπικά αυτό που θα έκανα θα ήταν να συνδέσω και τους 4 SSD σε RAID0 πάνω στη μητρική στις SATA3 θύρες για να πάρω τα μέγιστα από το RAID0 και μετά θα χώριζα σε δύο partitions.

H επόμενη επιλογή είναι να δώσεις τα 4 drives που έχεις και να πάρεις 2, 128αρια τελευταίας γενιάς που θα σου δώσουν πολύ καλύτερες επιδόσεις από τα 4 60αρια που έχεις.

Link to comment
Share on other sites

το να αντιγράφεις αρχεία από φάκελο σε φάκελο και από σκληρό σε σκληρό είναι πιο κοντά στις μετρήσεις του assd benchmark ή του crystaldisk mark ????

εσύ ποιους δίσκους προτείνεις , ποιοι είναι καλοί για αγορά ??

γιατί στη μεταφορά αρχείων δεν πιάνει μεγάλα νούμερα ??

Link to comment
Share on other sites

OMG... Θα ξοδευτείς, θα πάρεις 2 120άρηδες, θα τους βάλεις πάλι σε stripe, για να φιλοξενήσουν το λειτουργικό σου; Πεταμένα λεφτά. Άμα θες αναβάθμιση, πάρε έναν 850 Pro στα 256 και call it a day. Διαφορές στην απόκριση του συστήματος δεν πρόκειται να δεις ούτως ή άλλως. Αν είχες κάποια συγκεκριμένη ανάγκη για μεγάλα sequential transfers να το βλέπαμε.

Έγινε επεξεργασία από DOOM_NX
Link to comment
Share on other sites

Λειτουργικό σύστημα σε RAID 0? Από SSD κιόλας; Χειρότερη επιλογή δε θα μπορούσες να κάνεις. Σας έχουν τυφλώσει τα νούμερα μου φαίνεται.

Γιατί όχι? Μιλάει για λειτουργικό όπου θέλει επιδόσεις, που να στήσει raid-0, στο My Documents?

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.