Jump to content



Crossfire


Recommended Posts

Καλησπερα. Ειμαι κατοχος της ASUS RADEON HD 6850.

Θελω να την κανω CROSSFIRE.

1ον Αξιζει λετε αυτη η αναβαθμηση απ το να παρω καινουργια καρτα γραφικων;

2ον Θα αποδιδουν και οι δυο μαζι σαν 2gb;

Αυτο που με προβληματιζει ομως ειναι αν μπορω να την συνδειασω με αλλη μαρκα καθως για να βρω την ιδια καρτα

ακριβως θελει πολυ ψαξιμο,και αν την βρω.

Μπορω να συνδειασω π.χ. ASUS RADEON 6850 HD με SAPHIRE RADEON 6850 HD;

Η θα εχω προβληματα στο CROSSFIRE;

Link to comment
Share on other sites

Έχει αποδειχτεί ότι το CF της AMD δεν ήταν και τόσο καλό όσο ήθελε να πιστέψουμε η εταιρία. Μάλιστα για την σειρά 6 ούτε κυκλοφόρησε ούτε θα κυκλοφορήσει οδηγός που να το διορθώνει αυτό.

Όσον αφορά την μνήμη, πάλι 1GB θα είναι.

Μπορείς να χρησιμοποιήσεις άλλη κάρτα, απλά μην δόσεις πάνω από 65-70€. Δεν αξίζει. Βασικά καλύτερα να πούλαγες την δική σου κάπου εκεί και με άλλα τόσα να έπαιρνες μια μεταχειρισμένη 270.

Link to comment
Share on other sites

δηλαδη φιλε μου με το συγκεκρημενο Crossfire δεν εχω να κερδισω απολητος τιποτα;

Το 2K14 μου εχει ενα ελαφρυ κοληματακι

το Gost επισεις.

να ριξω και αλλο τα settings, δεν θελω.

αυτα τα λιγα δεν θα διορθωθουν με Crossfire;

Link to comment
Share on other sites

Frames per second θα κερδίσεις, αλλά θα αυξηθούν και τα σπασίματα στην κίνηση. Δεν ξέρω πως αλλιώς να στο πω. Ρίξε μια ματιά π.χ. εδώ

[ame=http://www.youtube.com/watch?v=3_WCFPYAZ1g]Sleeping Dogs - AMD Frame Pacing Prototype 2 Driver Comparison - Frame Rating - YouTube[/ame]

Το video δείχνει την διαφορά μετά από την διάθεση οδηγού από την AMD που προσπαθούσε να διορθώσει το πρόβλημα στα παιχνίδια. Αλλά αυτός ο οδηγός ήταν για σειρά 7000 και πάνω. Για αυτό και δεν προτείνω CF με κάρτες της σειράς 6000.

Link to comment
Share on other sites

Πολύ καλός. Σε ευχαριστώ για το χρόνο σου.Με βοήθησες αρκετά. Μια τελευταία απορία. .. Έχω dual core στα 3.3 Ε8600 socket 775 και 8 gb μνημη. Mobo platinum. Θα με βοηθήσει η 270 στα games η είναι προτιμότερο να αλλάξω μητρική, μνήμες και cpu; Aνα και στην 2 η περίπτωση το κόστος ανεβαίνει πάρα πολύ

Link to comment
Share on other sites

Ο περισσότερος κόσμος θα σου πει ότι ο επεξεργαστής θα είναι bottleneck που θα κόψει πολύ την κάρτα και αυτή δεν θα αποδώσει. Προσωπικά είμαι την άποψης ότι θα δεις σημαντική διαφορά με την 270, ιδίως αν ενεργοποιείς φίλτρα και ιστορίες που βαρύνουν την κάρτα και όχι τόσο τον επεξεργαστή. Όταν στο μέλλον έχεις την οικονομική δυνατότητα να αλλάξεις και πλατφόρμα, θα δεις ακόμα καλύτερες επιδόσεις διατηρώντας την 270 στο νέο σου σύστημα.

Βέβαια στα παιχνίδια που πέφτουν πολύ βαριά στον επεξεργαστή ίσως να μην δεις σημαντικά κέρδη ή να έχεις μεν υψηλότερα average fps αλλά να έχεις παρόμοια minimum fps. Μπορεί να δεις επίσης σημαντικά καλύτερες επιδόσεις σε όποια έχουν υποστήριξη για Mantle(low level API, βοηθάει σε περιπτώσεις αργού επεξεργαστή) που υποστηρίσει η σειρά 7000 και οι μεταγενέστερες, και ποιο συγκεκριμένα στα Battlefield 4, Thief και Sniper Elite 3 (και ίσως και σε κάποιο ή κάποια που μου διαφεύγουν, αν έχουν βγει και άλλα).

Link to comment
Share on other sites

Δεν το είδα καν και ο λόγος είναι ότι είναι παλιό, ποιο συγκεκριμένα "Ανέβηκε στις 26 Οκτ 2010".

Εκείνη την εποχή μια HD 6850 ήταν καρτάρα, σήμερα είναι μετριότητα. Εκείνη την περίοδο επίσης δεν είχε σκάσει η ιστορία με το frame rating ή frame pacing. Κοιτάγανε απλά το fraps και πόσα frames per second αναφέρει. Πλέον όλα τα sites τσεκάρουν αν αυτά τα frames per second είναι όντως αληθινά, όντως βοηθάνε στην ομαλοποίηση της εικόνας και της κίνησης, ότι δεν είναι πλασματικά.

Όταν ψάχνεις πληροφορίες για hardware, φρόντιζε να περιορίζεις την αναζήτησή σου σε όσον τον δυνατόν ποιο σύγχρονες αναφορές. Ένα review του 2008 πιθανόν μιλάει με τα καλύτερα λόγια για τις επιδόσεις της 4870 για παράδειγμα.

Έγινε επεξεργασία από yanni
Link to comment
Share on other sites

οκ! πραγματικα με βοηθησες πολυ. Μαλλον για 2GB R9 με κοβω.Ας ελπισω να υπαρχουν drivers σωστοι για Crossfire σε αυτην την καρτα. Και τα υπολοιπα(cpu-mobo) σε κανα 6μηνο!

Σε ευχαριστω,θα την παταγα!!

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Καλησπερα και απο εμενα!

Εχω στο μυαλο μου Crossfire με AMD RADEON 6950 2GB!

Εχω μια AMD RADEON 6950 στα 2GB και σκεφτομαι να παρω αλλη μια ιδια για Crossfire.

Δεδομενου οτι βρησκω στο e-bay μια μετ/νη απο 100 - 130 euro θα ηθελα να μου πειτε την γνωμη σας αν :

1)Αξιζει να παρω αλλη μια ιδια καταρχας ή θα ηταν καλυτερη μια ποιο νεα GPU,μια Sapphire Radeon HD 7950 3GB Vapor-X ας πουμε(Παλι μετ/νη)?

2)Πως θα δω ακριβος το μοντελο της δικιας μου καρτας?Βλεπω στο e-bay ο πωλητης γραφει : (MPN :111880140G, 11188-01-40G),εγω πως θα δω το MPN της καρτας μου?

Link to comment
Share on other sites

6950 μεταχειρισμένη στα 130? Κοίταγα την ημερομηνία να δω αν γύρισα 1-2 χρόνια πίσω.

Κανένα 150άρι-170άρι παίζουν οι 7950/7970 μεταχειρισμένες νομίζω. Πουλάς την δικιά σου όσο πιάσει (προσωπικά δεν θα έδινα για 6950 πάνω από 80 ευρώ, αλλά ίσως να βρεθεί άλλος να τα δώσει) και βουτάς μια μεταχειρισμένη ή καινούρια ποιο σύγχρονη κάρτα. Τώρα τι θα είναι αυτή δεν ξέρω. Η αγορά των μεταχειρισμένων δεν είναι κάτι που ψάχνεις εύκολα μέσω skroutz. Αλλά σίγουρα μπορείς να βρεις πολύ καλύτερες επιλογές από την 6950 κάπου εκεί κοντά στα 150€. Και αν πάρεις και κανένα 80άρι από την κάρτα σου, μπορείς να κοιτάξεις για 770 ή 290.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.