Jump to content



Απορια 1GB or 2GB Vram R7 250x


Recommended Posts

Δεν υπάρχει λόγος να πάς στην έκδοση με τα 2GB!

Η 250Χ είτε με 2 είτε με 20GB Vram το ίδιο πράγμα θα είναι! Βέβαια αν το σηκώνει η τσέπη σου μπορούμε με λίγα παραπάνω χρήματα να πάμε σε κάτι "αξιοπρεπές"!

Δώσε μου λίγο το προφίλ σου ΣΑΝ χρήστης του PC σου και το μέγιστο δυνατό budget σου!

Επίσης δώσε μου και το setup του υπολογιστή σου.. και με τι οθόνη είσαι..!

Αν μπορείς να δώσεις 100€+ για μία 250Χ 2GB νομίζω οτι μπορείς να βάλεις κάτι παραπάνω για κάτι "σωστό" έτσι ώστε να κάνεις καλά την δουλειά σου εε...?

Link to comment
Share on other sites

Χαίρετε

1)Το PC είναι αυτό της υπογραφής.

2)Για οθόνη αυτή την στιγμή χρησιμοποιώ μια ταπεινή 17'.

3)Στο πρόγραμμά μου έχω μια αγορά νέου PC από το νέο χρόνο.

Με βάση τα παραπάνω είπα να κάνω μια mini αναβάθμιση στην κάρτα γραφικών κυρίως λόγο DX11 το οποίο η δικιά μου δεν υποστηρίζει.

Το PC είναι για γενική χρήση + παιχνίδια (Assasin Creed, COD ktl)

Υπό αυτές τις περιστάσεις σαν μέγιστο Budget θα έλεγα 150 +/- ευρώ.

ps. Επειδή έχω μείνει κάπως πίσω με τις εξελίξεις δεν ξέρω μέχρι πια κάρτα γραφικών "σηκώνει" το CPU μου χωρίς να υπάρχει bottlenck.

Link to comment
Share on other sites

Χμμ μάλιστα ώραια!

Λοιπόν έχουμε και λέμε...

Απο την στιγμή που θές να πάς σε DX11 προτείνω να το κάνεις με το σωστό τρόπο και όχι με λύσεις του τύπου 250Χ ακόμα και εάν παίζεις σε 17άρι monitor στα 1280Χ1024!

Απο την στιγμή που έχεις στα πλάνα σου αγορά νεόυ υπολογιστή το 2015 προτείνω επίσης να περιμένεις πρός ώρας να μαζέψεις όσα περισσότερα μπορείς και όταν έρθει η ώρα θα δούμε τι απο αυτά που έχεις ήδη στο τωρινό σύστημα μπορούμε να αξιοποιήσουμε στο μέλλον και να τα προσθέσουμε στο νέο σύστημα έτσι ώστε να ΜΗΝ χρειαστεί να τα ξανά αγοράσεις απο την αρχή και να κάνουμε σωστή/πρακτική δουλειά και να μειώσουμε και τα έξοδα που θα κάνεις στο σύνολο του νέου υπολογιστή! Με μία απλή ματιά που έριξα στο σύστημα σου βλέπω ότι ΑΝΕΤΑ μπορούμε να κρατήσουμε για το νέο τα εξής κομμάτια:

1)Όλους τους σκληρούς σου δίσκους

2)Το DVD-RW

3)To τροφοδοτικό σου

4)Το κουτί σου

5)Όλα σου τα περιφερειακά(Keyboard,mouse etc..)

Απο κεί και πέρα μία αναβάθμιση σε νέα πλατφόρμα(Μητρική+Επεξεργαστής+Μνήμη RAM+Κάρτα γραφικών+Έναν SSD) με πρόχειρους υπολογισμούς θα σου κοστίσει μεταξύ 550-750€.

Εάν θέλεις παρόλα αυτά να προβείς σε αγορά ΤΩΡΑ μίας κάρτας γραφικών το πολύ στα 150€ (Που δεν το προτείνω) κοιτάς στις αγγελίες για καμία μεταχειρισμένη σε καλή κατάσταση AMD R9 270/270Χ ή Nvidia GTX660/660ti/760. Τέλος αν όντως σκοπεύεις να αγοράσεις νέο PC το 2015 υπολόγισε στα έξοδα και ένα νέο 1080p monitor. Το παλιό 17άρι μπορούμε ΑΝ θές να το έχουμε μπαλαντέρ και να σου φανεί χρήσιμο όντας και αυτό συνδεδεμένο στο νέο σύστημα σαν 2 monitor για κάτι που ίσως θελήσεις να το χρησιμοποιήσεις!

Έγινε επεξεργασία από Dj_ALeX
Link to comment
Share on other sites

Πολύ καλά τα λες με μόνη διαφορά ότι θα στηθεί εξολοκλήρου νέο PC μιας και αυτό θα μείνει για άλλη χρήση η οποία δεν περιλαμβάνει παιχνίδια οπότε πιστεύω θα ήταν περιττή η χρήση μιας καλής κάρτας γραφικών όπως αυτές που προτείνεις.

Ίσως κρατήσω το υπάρχων τροφοδοτικό για το νέο σύστημα και πάρω κάποιο με λιγότερα Watt για το υπάρχων.

Εννοείτε ότι υπολογίζω νέο μόνιτορ 1080p min.

Συμφωνώ απολύτως με την άποψη σου για αγορά καλύτερης gpu και εγώ το ίδιο θα συμβούλευα όποιον με ρωτούσε απλά με βάση των πιο πάνω παραμέτρων θα έλεγα πως και οι gpu που προτείνεις είναι λιγάκι overkill.

Οπότε μετά και από λίγο ψάξιμο βρήκα πως η 250x είναι ότι πιο συμφέρων για low/mid range gpu στα λεφτά της.

Απλά η απορία μου ήταν αν σε τέτοιες αναλυσης που παίζω τώρα θα κάνει κάποια διαφορά το επιπλέον 1GB (+16 ευρώ).

Link to comment
Share on other sites

Καμία διαφορά στα fps αν αυτό εννοείς..!

Με τα 2GB απλά μπορείς να ανεβάσεις αναλύσεις/μεγαλύτερα textures στα παιχνίδια αλλά η 250Χ δεν έχει την απαιτούμενη δύναμη να τα αξιοποιήσει.., άρα 1GB είναι μία χαρούλα!

Link to comment
Share on other sites

Εγω παντως δε θα σκαλιζα το τωρινο μηχανημα αφου ειχα σκοπο να φτιαξω καινουριο. Η αστο οπως ειναι η κανε υπομονη και παρε απο τωρα την καρτα που θα χρησιμοποιησεις στο επομενο. Και πιο φτηνα θα σου ερθει οταν πας να στησεις το επομενο και δεν θα σου μεινει στα χερια μια εξτρα καρτα γραφικων να την εχεις να την καμαρωνεις στο ραφι. Συγγνωμη για το οφ τοπικ αλλα δε συμφωνω να δωσεις 150 ευρω και σε 2 μηνες και κατι ψιλα που μπαινει το 2015 να ξαναπληρωσεις καρτα γραφικων μαζι με τοσα αλλα. Αν παλι θες οπωσδηποτε να παρεις καρτα γραφικων τωρα θα συμφωνησω με τον [MENTION=12545]Dj_ALeX[/MENTION] , παρε μια απο αυτες που σου προτεινει μεταχειρισμενη ωστε να την ξαναπουλησεις(γιατι θα πουληθει ευκολοτερα) οταν ερθει το καινουριο και να εξοικονομησεις καποιο ποσο.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Δεν θα μπορούσες να πάρεις μια καλή ψύχτρα και να clockαρεις τον επεξεργαστή σου όσο παίρνει χωρίς να ψήνετε και να βάλεις μια καλή κάρτα?

Έγινε επεξεργασία από abril
Link to comment
Share on other sites

σε αυτα τα χρηματα δεν υπαρχει κατι αξιολογο καινουργιο δυστυχος , ομως υπαρχουν πολλες ευκαιριες του 2ρου χεριου , μαλιστα αυτην την στιγμη βλεπω σε διπλανο φορουμ βλεπω την MSI 760 στα 140 ευρο!!!

εφοσον ειναι στο budjet σου θα την επερνα με κλειστα τα ματια

θα στα μαξαρει ολα , και οταν αλλαξεις σε νεα οθονη θα σε καλυψει και εκει

Link to comment
Share on other sites

Πιστεύω ότι το γεγονός πως το παρόν σύστημα θα παραμείνει μετά για απο χρήση, δεν είναι λόγος να μην πάρεις μια καλή κάρτα γραφικών τώρα που να τη μεταφέρεις στο επόμενο μηχάνημα... Αν μη τι αλλο pci express θα είναι, μπορείς να το κανεις χωρίς θέματα ασυμβατότητας και οποίο bottleneck τυχόν υπάρξει δε θα σε προβληματισει αφού θα εκμεταλευτειε την κάρτα στο νέο μηχάνημα και για να έχεις bottleneck σημαίνει ότι θα έχεις πάρει το μέγιστο που μπορείς και σήμερα! Εκτός αυτού, δε νομίζω ότι στα λεφτά που κινεισαι θα υπάρξει bottleneck με τον 920 σου...

Τώρα το θέμα του αν είσαι διατεθημενος να πας σε μεταχειρησμενη είναι κάτι που πρέπει να το ξεκαθαρίσεις γιατι στις καρτες γραφικών υπάρχει σοβαρό κέρδος σε τέτοια περίπτωση και ανοίγει άλλος κόσμος στο τι να σου προτείνουμε σε τέτοια περίπτωση...

Πχ εγώ προχτές πήρα μια r9 270x κουτατη με καλό cooler και 2.5 χρονια εγγυηση στα 100€ και η κάρτα σκοτώνει για αυτα τα λεφτά...καμια σχέση με αυτές που κοιτάς... ΟΚ ήταν και πολυ καλή περίπτωση, αλλα και στα 120 που θα ήταν φυσιολογικη τιμη εκμηδενιζει περιπτώσεις καινούριας όπως αυτές που κοιτάς... Με το budget δε των 150 που λες μπορείς να πας και σε ακόμα καλύτερες περιπτώσεις μεταχειρησμενων...

Απο την άλλη το να δώσεις 80€ για μια κάρτα που θα μείνει στο παλιό μηχάνημαδε θα την εκμεταλευεσαι ιδιαίτερα κιόλας είναι κάπως πεταμένα λεφτά... και

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.