Jump to content



Help για να WAN σε Linux!


ΧΡΗΣΤΟΣ

Recommended Posts

Ακούστε πως έχει το θέμα,

Έχω έναν υπολογιστή σε Linux μηχάνημα και μία σύνδεση static στο internet και θέλω να φτιάξω ένα site με info, ένα ftp και γενικότερα p2p.

Το πρόβλημα είναι το εξής:

Πως θα ανοίξω πόρτες στο linux?

a) έκανα με NAT σύνδεση της 127.0.0.1 με την ip μου (αυτή που φαίνεται προς τα έξω) αλλά το site που "ακούει" σε αυτή τη διεύθυνση (πόρτα 80) δε φαίνεται στο pc του άλλου (dialup σύνδεση στο σπίτι του)

Τι πρέπει να κάνω και πως γενικότερα ξεχωρίζω αν μια ip είναι εσωτερικού δυκτίου (δηλαδή δική μου -όχι του παροχέα μου-);

Αν κάποιος μπορεί να μου κάτι, ας είναι και μια τρίχα, προς τα που να ψαχτώ θα του είμαι ευγνώμων!!!

:flex:

Link to comment
Share on other sites

Τα ports στο linux είναι ανοιχτά εφόσον κάποια εφαρμογή τρέχει και ακούει στα συγκεκριμένα ports, ενώ παράλληλα δεν έχουν κοπεί με firewall (ό,τι γίνεται σε κάθε λειτουργικό δηλαδή).

Για να σηκώσεις site πρέπει να βάλεις έναν http daemon (πχ apache), για ftp έναν ftp daemon (proftpd) και για p2p πρέπει να το ψάξεις λίγο (verlihub, e-farm).

To NAT που έκανες δεν είμαι σίγουρος αν είναι σωστό. Η 127.0.0.1 είναι η loopback και αντιστοιχεί στο ίδιο το pc(ΠΑΝΤΑ). To NAT σου επιτρέπει να χρησιμοποιείς ένα υποδίκτυο non-routable πίσω από μία routable ip, όπως η static καλή ώρα που έχεις από τον πάροχό σου.

Non-routable IPs είναι οι 10.0.0.0/8 , 192.168.0.0/16 και 172.16.0.0/12.

Για περισσότερα όσον αφορά τις non-routable IPs δες εδώ.

Link to comment
Share on other sites

Μπορείς να εξηγήσεις λίγο περισσότερο το set-up σου;

Αν καταλαβαίνω καλά το Linux είναι Gateway εσωτερικού δικτίου;Σε περίπτωση που τα services που θες να δώσεις στον κόσμο τρέχουν στο Linux, ρίξε μια ματιά στο http://www.tldp.org/HOWTO/HOWTO-INDEX/howtos.html

Link to comment
Share on other sites

Σας ευχαριστώ όλους για την άμμεση ανταπόκρισή σας! Όσο για τη ρήθμιση στο NAT φίλε μου trendy μάλλον δεν είναι σωστή αφού δεν υπάρχει το ζητούμενο αποτέλεσμα. Δεν ξέρω! Θα το ψάξω στα links που μου δώσατε κι άν βγάλω άκρη θα σας ενημερώσω σύντομα!

Packo επίσης σε ευχαριστώ!

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.