Jump to content



Προεκταση wi-fi απο διπλανο διαμερισμα...?


ronin13

Recommended Posts

Καλημερα παιδες! Εχω προβληματακι... Συνεννοηθηκα με το γειτονα να μοιραζομαστε το ιντερνετ, αλλα απο το router του (ZTE ZXHN H108L της Wind) μεχρι το διαμερισμα μου παρεμβαλλονται 3 τοιχοι και το σημα ειναι εξαιρετικα αδυναμο. Εχω κανει μια ερευνα μονος μου, και βασει του ηδη υπαρχοντος εξοπλισμου μου απο παλιες συνδεσεις (Fritz!Box 7140 και Baudtec TW264R4-B0) εχω καταλήξει στα εξης τρια πιθανά σενάρια (θέλω να συνδεεται τοσο το laptop οσο και το κινητο):

1. Να χρησιμοποιήσω ενα απο τα δυο router που εχω σαν repeater ή wireless access point. Αυτο πιθανώς θα γινει με το Baudtech, καθως το Fritz!Box αναγνωριζει WPA μονο απο αλλο Fritz!Box, με μια aftermarket κεραια στο router για καλυτερο σημα απο την πηγη.

2. Να πάρω μια έτοιμη λυση repeater (οπως αυτο: COMFAST 300M 802.11N Network AP repeater &CF-WR500N ) με το φοβο του αδυναμου σηματος.

3. Να τραβηξω ενα UTP καλωδιο απο το μπαλκονι και να κανω ενα απο τα router μου access point. Θα προτιμουσα ομως να αποφυγω τα καλωδια και τις τρυπες σε τοιχους...

Ποια η γνωμη σας? Εχει καποιος να προτεινει κατι αλλο?

Έγινε επεξεργασία από ronin13
Link to comment
Share on other sites

Προσωπικά θα διάλεγα τη λύση 3. Όταν αλλάξεις σπίτι/configuration, δυο τρύπες στον τοίχο κλείνουν με λίγο στόκο και 5 λεπτά δουλειά, αρκεί να τις ανοίξεις με προσοχή (καλό τρυπανάκι, κατάλληλη διάμετρο), κοντά στο σοβαντεπί για να μη φαίνονται.

Χωρίς μελέτη και δοκιμές στο χώρο, κάθε πρότασή μας θα είναι λίγο στον αέρα. Αν οι 2 τοίχοι που παρεμβάλονται είναι στο διαμέρισμα του γείτονα, ίσως εξυπηρετεί να βάλεις το repeater στο δικό του (κοντινότερο σε σένα) τοίχο.

Για το repeater πρώτα θα δοκίμαζα με τον υπάρχοντα εξοπλισμό και μετά θα προχωρούσα σε επιπλέον αγορές αν ήταν απαραίτητο.

Link to comment
Share on other sites

Δεν θα έχεις ποτέ "ποιοτικό" ίντερνετ με repeater και παρόμοιες λύσεις. Τράβα καλώδιο μέχρι εσένα και μετά κάνε ότι θες. Επίσης, καλό θα ήταν να υπάρχει QoS στο αρχικό ρούτερ, αν θέλετε δίκαιη μοιρασιά bandwidth.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.