Jump to content



pagefile στα windows


morph

Recommended Posts

Είχα διαβάσει σε ένα ποστ παλαιότερα πως είναι προτιμότερο το pagefile να μπαίνει σε ξεχωριστό partition και μάλιστα προς την έξω μεριά του δίσκου. Πώς μπορώ να ορίσω σε πιο σημείο του δίσκου θα πάει το partition?

είναι προτιμότερο να είναι σταθερού μεγέθους?

Ξεκινάω εγκατάσταση εντός ολίγου (στον καινούριο πλέον δίκσο) οπότε η πληροφορία είναι κρίσημη

Ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

χρησιμοποιησε το Partition Magic ωστε να κανεις αυτην την δουλεια...........αρχικα μετεφερε προς τα πισω(μεσα) το C διαμερισμα και επειτα φορμαρισε τον νεο χωρο που δημιουργηθηκε και βρισκεται μπροστα (αρα και εξω) απο το C.......μετα ορισε εναν page file 1.5 φορα επανω απο την μνημη που εχεις επανω στο συστημα......εγω με 1 γιγα εχω 1.5 γιγα page file......προτιμοτερο ειναι να ειναι σταθερου μεγεθους......

μην ξεχασεις το εξης,..........εαν ο page file πρεπει να οριστει 1.5γιγα πρεπει το διαμερισμα που θα τον δεχθει να ειναι μεγαλυτερο απο 2γιγα........να υπαρχει δηλαδη ενα % ελευθερου χωρου ωστε να μπορεις να του τρεχεις κανενα Diskeeper για defragment και αλλα τετοια......

Link to comment
Share on other sites

Μπορείς να το κάνεις και κατά την εγκατάσταση των windows, δημιουργώντας ένα partition στην αρχή του δίσκου για pagefile και έπειτα να δημιουργήσεις το partition που θα βάλεις το λειτουργικό.

Το partition size = 1,5 * memsize είναι λίγο χονδρική μέθοδος και κατά πάσα πιθανότητα δε θα χρησιμοποιήσεις ποτέ τόσο χώρο για virtual memory, οπότε καλύτερα κάνε μία έρευνα για το πόση μνήμη χρησιμοποιείς και βάλε το ανάλογο νούμερο στο pagefile σου.

Εμένα πχ με 1GB μνήμης δεν έχει χρησιμοποιήσει ποτέ το swapfile.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

δεν υπαρχει λογος να ανησυχεις.....ετσι το δειχνει και σε μενα..........1-2μπαρες στην αρχη του παρτισιον ενα κενο και μετα λιγο ακομα page file......πιστευω ειναι θεμα αναγνωσης απο το προγραμμα.......λανθασμενης κατα καποιο τροπο.......

Link to comment
Share on other sites

Μην νομίζεις ότι θα κερδίσεις πολλά με το να παλέψεις να το βγάλεις προς τα έξω. Εκεί που κερδίζεις είναι να μεγαλώσεις το cluster size του partition του pagefile γιατί ως γνωστόν αυτό είναι ένα αρχείο, συνεπώς κερδίζεις σημαντικά σε ταχύτητα (θυμίζω ότι μεγάλο cluster size επωφελεί μεγάλα αρχεία).

Επίσης, αν κοιτάξεις τη διαχείρηση του μεγέθους του pagefile από τα windows θα δεις ότι σαν minimum έχει μέγεθος 1.5 φορές τη μνήμη σου και σαν maximum 3 φορές τη μνήμη σου. Έχω 1GB μνήμη και έχω κόψει 10GB partition όμως έχω βάλει και στις μεταβλητές περιβάλλοντος (Temp, Tmp) να δείχνουν και αυτές στο ίδιο partition με το pagefile. Αυτό για γρηγορότερες εγκαταστάσεις, αποσυμπιέσεις και και και

Ελπίζω να βοήθησα ;)

Link to comment
Share on other sites

Αρχική απάντηση από futuristic-gr [23-12-2004 02:38]

όμως έχω βάλει και στις μεταβλητές περιβάλλοντος (Temp, Tmp) να δείχνουν και αυτές στο ίδιο partition με το pagefile.

μπορεις να δωσεις καποιες παραπανω πληροφοριες σχετικα με αυτο?? πως το κανεις?? πως αλλαζεις τις μεταβλητες ωστε να βλεπουν το pagefile στο αλλο partition??
Link to comment
Share on other sites

Ο υπολογιστής μου - Ιδιότητες - Για προχωρημένους - Στην καρτέλα επιδόσεις Ρυθμίσεις - Για προχωρημένους - Στο πεδίο Εικονική μνήμη Αλλαγή και κάνε τις ρυθμίσεις σου.

Υπενθυμίζω ότι το ελάχιστον μέγεθος πρέπει να είναι 1.5 φορές η μνήμη σου και το μέγιστο 3 φορές η μνήμη σου.

Αυτά για το pagefile.

Για τις μεταβλητές Temp TMP: Ο υπολογιστής μου - Ιδιότητες - Για προχωρημένους - Στo Στο κουμπί μεταβλητές περιβάλλοντος. Θα δεις πάνω πάνω τις 2 μεταβλητές οι οποίες θα ισχύουν για το δικό σου username στα windows. Αν θέλεις μεταβλητές συστήματος (μεταβλητές για οποιοδήποτε username) ψάξε τις μεταβλητές στην κάτω λίστα και άλλαξε το path τους.

Υπολόγισε το max της μνήμης σου και πρόσθεσε και κάμποσο χώρο και για τα Temp αρχεία για να φτιάξεις το partition σου.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.