Jump to content



OGG .VS. MP3 .VS. DVDaudio


giorgos_cupra

Best quality audio format????  

24 members have voted

You do not have permission to vote in this poll, or see the poll results. Please sign in or register to vote in this poll.

Recommended Posts

Λοιπον,δημιουργησα αυτο το poll γιατι εχω βαρεθει αυτες τις μερες (επειδη θα παρω καινουργιο ηχοσυστημα) να ακουω τη γνωμη καθε "ειδικου" στον ηχο να λεει τα δικα του....Aπο αποψη ποιοτητας ποιο ειναι το καλυτερο format?:devil: :...:

Link to comment
Share on other sites

Και εγώ συμφωνώ με τους προλαλήσαντες.Απλά το καλό με το mp3 είναι οτι προσαρμόζεται ανάλογα με τις απαιτήσεις.Θες ποιότητα?Μεγάλο bitrate.Θες μικρό μέγεθος?Μικρό bitrate.Αλλά ακόμα και έτσι το dvd δεν πάιζεται από άποψης ποιότητας.

Link to comment
Share on other sites

σιγουρα το dvd audio αλλα για να ακουσεις την διαφορα θελεις και αντιστοιχο

μηχανημα και αντιστοιχα ηχεια

οποτε νομιζω οτι vorbis kai mp3 ειναι πολυ καλος συμβιβασμος

Link to comment
Share on other sites

το dvd audio εχει sample rate μέχρι 192 khz ενω το mp3 μέχρι 44.1 ίσως και λιγότερο... Το dvd audio εχει 24 bit βάθος κβάντισης ενώ το mp3 16, δηλαδή το ένα μπορεί να αναπαραστήσει μέχρι 16777216 διαφορετικές τιμές έντασης ενώ το άλλο 65536 τιμές. Επιπλέον το mp3 χρησιμοποιεί απωλεστική συμπίεση άρα χάνει σε ποιότητα ακόμα παραπάνω, ενώ το dvd audio μη απωλεστική. Ε τι να λέμε τώρα! Τελείως άκυρη η σύγκριση!!!

Link to comment
Share on other sites

Αρχική απάντηση από giorgos_cupra

Το καλυτερο προγραμμα για να παιξεις οχι μονο ogg αλλα τα παντα φιλε Trooper ειναι το Quintessential Player:T:

Thanx για το τιπ, τελικα βρήκα μια σελιδα που έλεγε τι έπρεπε να κάνω, οποτε τώρα παίζει ακομα και στον windows media player. Θα δοκιμάσω και αυτόν που μου είπες :)

Link to comment
Share on other sites

Vorbis και MP3 είναι lossy πρωτόκολλα συμπίεσης και δεν μπορούν να συγκριθούν ούτε με το DVD-AUDIO ούτε με το CD-AUDIO απλά γιατί η χρησιμότητα τους είναι διαφορετική. Αν σε ενδιαφέρει να παίζεις συλλογές από MP3/OGG απευθείας στο στερεοφωνικό σου, τότε αγοράζεις player που να τα υποστηρίζει. Αν όχι, αγοράζεις κάτι άλλο.

Link to comment
Share on other sites

Σε φτηνά ηχεία και ενισχυτή δεν θα καταλάβεις (ίσως ελάχιστη) διαφορά

Πάντως ελπίζω να μην έχεις μπερδέψει ότι το dvd audio είναι απλώς τραγούδια γραμμένα σε DVD το dvd audio είναι διαφορετικό 'πρωτόκολλο' και ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ δεν έχω δει κάποιον τίτλο να κυκλοφορεί σε DVD audio...... το αν θα "πιάσει ή όχι θα δείξει στη συνέχεια.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.