Jump to content



ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΣΚΛΗΡΟ


Recommended Posts

Έχω εναν εξωτερικό σκληρό WD My Passport 1ΤΒ..

Ανοίγω μια μέρα το pc..τον σκληρό τον είχα ξεχάσει συνδεμένο...Πατάω να να ανοίξει ο σκληρός και κάνει φόρτωση περιμένω μερικά λεπτά αλλά τπτ έχει κολλήσει και δεν μπορώ να τον κάνω τπτ..Έτσι και εγω το βγάζω απο την θύρα χωρίς να κάνω αποσύνδεση....Τον ξανά βάζω και τπτ...Δεν μου εμφανίζεται καν στον υπολογιστή μου ότι έχει συνδεθή..Το μόνο που κάνει είναι η ειδοποίηση ότι συνδέθηκε μια συσκευή usb...Τι μπορώ να κάνω???Είναι ανάγκη να σώσω κάποια αρχεία..

Link to comment
Share on other sites

φίλε μου φαίνεται 1 ότι ίσως είναι καθαρό θέμα λογισμικού hub usb δοκίμασε μια αναβάθμιση και ίσως επιλυθεί το πρόβλημα...δοκίμασε να το βάλεις και σε άλλον υπολογιστή και ίσως καταφερεις να δουλέψει.

Link to comment
Share on other sites

Όταν τον βάζεις στο pc και ακούς τον ήχο των windows πήγαινε Πίνακας Ελέγχου -> Εργαλεία Διαχείρισης -> Διαχείριση Υπολογιστή -> Διαχείριση Δίσκων και δες αν εμφανίζεται εκεί ο δίσκος.

Link to comment
Share on other sites

Για να εμφανίζει μόνο το "συνδέθηκε USB συσκευή", πα' να πει ότι βλέπει απλώς τον disk controller της θήκης και ο περιεχόμενος σκληρός πάπαλα, δυστυχώς (στην "καλύτερη" περίπτωση, τον ήπιε η πλακέτα του).

 

Σε γενικές γραμμές, να είσαι έτοιμος να αποδεχθείς αυτό που θα είχες αποφύγει, αν είχες κάνει εγκαίρως (το οποίο σημαίνει ΑΜΕΣΑ) αντίγραφα των αρχείων "για τα οποία υπάρχει ανάγκη αν σωθούν" : δύσκολα βλέπω να ξαναέχεις πρόσβαση σε αυτά (...oπότε, πάρε τουλάχιστον το μάθημα από όλο αυτό : από ΕΔΩ και πέρα, πάντα έγκαιρα αντίγραφα).

 

Κατά τ' άλλα, αφού έχεις δοκιμάσει τον δίσκο και σε άλλο μηχάνημα και γιοκ κοκό, ΑΝ έχεις εγγύηση αντικατάστασης του δίσκου, σκέψου να κάνεις χρήση της, ΠΡΙΝ πειράξεις κάτι (σε "φυσικό επίπεδο") στον δίσκο.

Αν πάλι ΔΕΝ έχεις, κοίτα να τον ανοίξεις (ψάξε και για βιντεάκια στο YT όπου πιθανώς θα δεις "μυστικά" για το άνοιγμα), να πάρεις τον περιεχόμενο σκληρό, να τον δοκιμάσεις εσωτερικά σε κάποιον σταθερό, ΜΠΑΣ και τελικά δεν είναι πρόβλημα του σκληρού. Χλωμό θα έλεγα (εκτός κι αν πχ σου έχει πέσει και δεν μας το είπες, με αποτέλεσμα να έχει τυχόν ξεκουμπώσει κάτι - πράγμα στα όρια του απίθανου βέβαια, αλλά), όμως αξίζει να το τσεκάρεις.

Υπ' όψιν ότι το άνοιγμα συνεπάγεται κατά 99% ακύρωση εγγύησης (αν υφίσταται τέτοια). Οπότε κανόνισε...

 

Τέλος, σε περίπτωση που και ως εσωτερικός δεν θα φαίνεται (στο BIOS κατά βάση), τότε η μόνη σου "φθηνή" ελπίδα θα είναι να βρεις ίδια PCB (="πλακέτα") για να κάνεις τράμπα με την παλιά (σε γενικές γραμμές θα μπεις σε περιπέτειες με κάτι τέτοιο όμως -γι' αυτό και είπα πάρε το απόφαση να ξεχάσεις τ' αρχεία- και σε έξοδα και μάλιστα χωρίς να είναι εγγυημένο το αποτέλεσμα που θα ήθελες. Κυρίως γιατί οι πλακέτες δεν είναι όπως παλιά "ξεβίδωμα μερικών βιδών, αλλαγή, βίδωμα και τέλος").

Φτάσε βέβαια μέχρι αυτό το σημείο, και βλέπουμε...

Link to comment
Share on other sites

Κατάλαβα...:/ Η μαμακια ειναι δικιά μου..τον είχα πολλές ώρες και όταν έκλεινα το pc δεν τον έβγαζα...Να ρωτήσω κάτι άλλο..

Η εφαρμογή που έχουν τα WD για το buckup αν την κατεβάσω παίζει να έχει κάνει μόνο του buckup???

Link to comment
Share on other sites

A μη νομίζεις, το να τον αποσυνδέεις δε σημαίνει ότι θα παραταθεί οπωσδήποτε η ζωή του. Μάλιστα όσες περισσότερες "εκκινήσεις" κάνει, "ζορίζεται" και περισσότερο...

Γενικά είναι θέμα περισσότερο "τύχης" πόσο θα σου κρατήσει ένας δίσκος. Και η πραγματική μαλακία είναι να μη διατηρεί κανείς έγκαιρα αντίγραφα σε άλλο μέσο. Όσο για το hardware (τα λεφτά σου δηλαδή), το μόνο που μπορείς να κάνεις για "εξασφάλιση", είναι να παίρνεις δίσκους με "αρκετή" εγγύηση : τουλάχιστον 3ετή (Το ιδανικό είναι η 5ετής).

 

Για το "αυτόματο backup" που ρωτάς, δεν ξέρω. Λογικά όμως, αυτό κάνει το πρόγραμμα που λες (προφανώς έχει διάφορες ρυθμίσεις να παραμετροποιήσεις κτλ). Δεν έχεις παρά να το δοκιμάσεις...

Link to comment
Share on other sites

Θα επιμείνω γιατί δεν πήρα απάντηση, όταν βάζεις τον δίσκο στο pc  Πίνακας Ελέγχου -> Εργαλεία Διαχείρισης -> Διαχείριση Υπολογιστή -> Διαχείριση Δίσκων εμφανίζεται εκεί ο δίσκος ?

Link to comment
Share on other sites

^...ένα δίκιο το 'χεις - από την άλλη πόσο γκάο να ήταν πια αυτός ο τεχνικός που είπε ότι τον πήγε...;

 

 

 

Dimi, είσαι εκτός εγγύσης αντικατάστασης, εν τω μεταξύ; Ή όχι;

 

...περί 2.5 ή 3.5 που ρώτησες, κατά βάση παίζει ρόλο τί βολεύει ΕΣΕΝΑ περισσότερο. "Αντικειμενικά" κριτήρια, ας πούμε δεν υπάρχουν.

Αν πχ τον μετακινείς πέρα-δώθε συνέχεια, τότε καλό είναι να πάρεις 2.5άρη, για προφανείς λόγους : ευκολία στην φορητότητα και λιγότερη "επικινδυνότητα" στην περίπτωση πτώσεως...

Παίζει όμως και το μαξ ποσό που θες να διαθέσεις, όπως και η ελάχιστη χωρητικότητα που θες, και για ποιόν λόγο θα έχεις τον δίσκο : αν πχ θα είναι τυχόν για διατήρηση αντιγράφων, ή για "ορίτζιναλ" αρχεία....

Αν απαντήσεις σε αυτά, θα είμαστε και πιο συγκεκριμένοι σε προτάσεις.

(...σε γενικές πάντως γραμμές, αυτός εδώ είναι αρκετά συμφέρουσα περίπτωση : 3 χρόνια εγγύηση -έναντι των συνήθως 2- στα 2 ΤΒ που συνεπάγεται καλή αναλογία Ευρώ/GB.)

Link to comment
Share on other sites

Από γκάο τεχνικούς άλλο τίποτα. Πάντως πιστεύω ότι πρέπει να κάνει ένα έλεγχο για αυτό που λέω μήπως και ο δίσκος έχει γίνει RAW και για αυτό ακούει τον ήχο των windows αλλά δεν μπορεί να δει τον δίσκο.

Link to comment
Share on other sites

Άρα κατά πάσα πιθανότητα ο δίσκος έχει χάσει το file format και για αυτό δεν φαίνεται στα windows. Θα σου πρότεινα να δοκιμάσεις μία live διανομή linux μπας και μπορέσεις να δεις τα αρχεία σου και σώσεις αυτά που χρειάζεσαι. Επειδή στην φωτογραφία δεν φαίνεται μήπως ο δίσκος γράφει από κάτω RAW ?

Link to comment
Share on other sites

Από γκάο τεχνικούς άλλο τίποτα. Πάντως πιστεύω ότι πρέπει να κάνει ένα έλεγχο για αυτό που λέω μήπως και ο δίσκος έχει γίνει RAW και για αυτό ακούει τον ήχο των windows αλλά δεν μπορεί να δει τον δίσκο.

 

...πέστο ψέμματα...

Μ' αρέσει μάλιστα που κι εγώ βασίστηκα τόσο πολύ στο άκουσμα "τεχνικός αλλά τπτ", και θεώρησα ότι δεν παίζει απλώς να έχει χάσει το partition (...ένας τεχνικός, τουλάχιστον αυτό θα το ξεκαθάριζε...) και πρόλαβα να τον βγάλω άχρηστο τον δίσκο...

 

Από την άλλη πάλι, αναρωτιέμαι μπας και επειδή μας είπε λίγα ο Dimi, μήπως ο τεχνικός πρόλαβε και έκανε τους ελέγχους που όφειλε, αλλά παρά που φαίνεται στη Διαχείριση το μέσο, δεν είναι πλέον προσβάσιμο...

 

Τεσπα, Dimi, σα να αχνοφαίνεται κάτι τώρα, αλλά αν είναι μανούρα το φτιάξιμο live CD που σου πρότεινε ο qwerty, δοκίμασε χρήση του (free) προγράμματος Test Disk για ανάκτηση του partition.

Aν δεν τα καταφέρει, τότε είτε το live CD είτε (ακόμη καλύτερα) ένα πρόγραμμα ανάκτησης RAW αρχείων...(θα χρειαστείς άλλο δίσκο που θα δεχτεί τα αρχεία, υπ' όψιν, σε αυτή την περίπτωση...)

Δες όμως πρώτα το TD.

 

http://www.cgsecurity.org/wiki/TestDisk_Step_By_Step

 

 

 

(...όσο για το "από κάτω" που σε ρώτησε, εννοούσε εκεί που τελειώνει το παράθυρο από το screenshot σου. Δε χρειάζεται όμως :

qwerty, o δίσκος είναι δεδομένο ότι έχει χάσει το partition, και χρειάζεται και νέο MBR = "προετοιμασία")

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.