Jump to content

polydoros

Premium Members
  • Posts

    70
  • Εγγραφή

  • Τελευταία Επίσκεψη

About polydoros

  • Γενέθλια 18/07/1994

Πληροφορίες Προφίλ

  • Φύλο
    Άνδρας

polydoros's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

  1. polydoros

    Μητρική AM3+ : Chipset 990 και 970

    Είναι λίγο περίπλοκο το θεματάκι που θα ανοίξουμε σήμερα. Οι σκληροί δίσκοι και τα μέσα αποθήκευσης/ανάγνωσης δεδομένων αποτελούσαν και εξακολουθούν να είναι νευραλγικά για τις επιδόσεις του υπολογιστή μας. Δεδομένου οτι είμαστε σε μεταβατικό στάδιο για το νέο πρωτόκολλο ας δούμε τί έπαιζε μέχρι σήμερα και τί πρόκειται να γίνει απο εδώ και πέρα. SATA καλώδια Το πρωτόκολλο SATA αντικατέστησε το παλαιότερο ΑΤΑ (γνωστό σαν EIDE) και πέραν του οτι μας απάλλαξε απο τα δύσχρηστα, μεγάλα καλώδια μας έφερε μικρότερες θύρες σύνδεσης όπως επίσης πιό γρήγορες ταχύτητες διαμεταγωγής δεδομένων. Η θεωρητική ταχύτητα που "έπιανε" ήταν 1,5 Gbit/sec αλλά λόγω της κωδικοποίησης που χρησιμοποιούν όλοι οι SATA controllers (χονδρικά τα λέμε γιατί μετά παραγίνονται τεχνικά) η πραγματική θεωρητική ταχύτητά του ήταν 1,2 Gbit/sec. Πρακτικά για να βρούμε το πραγματικό εύρος διαμεταγωγής δεδομένων πολλαπλασιάζουμε το θεωρητικό με το 0,8. Κάπως έτσι είναι οι SATA θύρες στη μητρική Είναι εύκολο λοιπόν να δούμε οτι με το SATA2 απο 3,0 Gbit/sec θεωρητικό εύρος στην πραγματικότητα "πιάνουμε" 2,4. Αντίστοιχα το SATA3 απο 6,0 μας δίνει 4,8 Gbit/sec. Σε κάθε περίπτωση έχουμε διπλασιασμό απο τη μία γενιά στην άλλη. Θεωρητικά πάντα. Γιατί στην πράξη μπλέκουν λίγο τα πράγματα. Παίζει ρόλο η ποιότητα του μέσου αποθήκευσης/ανάγνωσης όσον αφορά τις αντίστοιχες δυνατότητές του. Τί γίνεται όμως στην πράξη; Αριστερά SATA, δεξιά ρεύμα. Δεν μπορείς να το μπερδέψεις. Στην πράξη έχουμε πρόβλημα με το SATA2 μόνο αν έχουμε κάποια συστοιχία δίσκων σε RAID ή αν θα βάλουμε κάποιον απο τους πολύ καινούριους SSD δίσκους που εκμεταλλεύονται όλο το εύρος της σύνδεσης. Στη δεύτερη περίπτωση παίζει ρόλο και ο controller που έχει ο δίσκος πέρα απο το πρωτόκολλο που χρησιμοποιεί για τη σύνδεσή του (SATA2 ή SATA3) γιατί αν είναι κάποιος κατηγορίας "μάπα" πάλι δεν πιάνει τις μέγιστες ταχύτητες. Άρα δεν μπορώ να πω οτι είναι κάτι άμεσα αναγκαίο σε έναν μέσο χρήστη. Σίγουρα αν το υποστηρίζει πλήρως η μητρική σας να προτιμήσετε έναν SATA3 δίσκο. Επίσης, αν έχετε σκοπό να αναβαθμιστείτε σύντομα, αγοράστε μία μητρική με αντίστοιχο controller και δίσκο. Θα "μπουκώσει" το σύστημα μόνο σε ιδιαίτερες περιπτώσεις λοιπόν. Άρα πού καταλήγουμε; Πηγαίνουμε στο SATA3 για 5 λόγους : 1) Έχουμε ήδη μητρική με SATA3 controller 2) Θα κάνουμε αναβάθμιση σύντομα και άρα δεν αξίζει να επενδύσουμε σε παλαιότερο πρωτόκολλο. 3) Σκοπεύουμε να χρησιμοποιήσουμε άμεσα κάποιον απο τους γρήγορους SSD. 4) Χρησιμοποιούμε συστοιχία RAID. 5) Είμαστε ψώνια. Δική σας η επιλογή επομένως ανάλογα με το τί σας συμφέρει. Το άρθρο γράφτηκε από το olagiatopc.blogspot.gr
  2. polydoros

    windows 7 greek

    απλά κατεβάζεις ένα activator και σου ξεμπλοκάρει απλά τα πράγματα περισσότερα πράγματα δεν χρειάζονται ...σου έδωσαν ήδη πολλές απαντήσεις το όλο σου πρόβλημα είναι μάλλον το ότι έχεις μη έγκυρα windows 7 και δεν ξέρεις τι να κάνεις.
  3. polydoros

    Τι τροφοδοτικό να πάρωω;;;

    επέλεξε ένα καλό modular της corsair .....
  4. polydoros

    επιλογη υδροψυξης

    η πρόταση μου είναι μια noctua nhd 14 ή και 15 και καλύτερο καταμερισμό των εσωτερικών ανεμιστήρων αν υπάρχουν στο κουτί γραφείο που δημιούργησες..... αν μπορείς στείλε μου σε μήνυμα κάποιες φωτό να το δω συνολικά μου άρεσε ήθελα και εγώ να το φτιάξω αλλά δεν μπόρεσα λόγο χρημάτων.
  5. polydoros

    Χάλασε η 9600GT. Ποια να πάρω?

    εγώ θα σου πρότεινα μια gtx 660 είναι πολύ αξιόπιστη αν καταφέρεις να την βρεις βέβαια γιατί έχει σταματήσει η παραγωγή της και δύσκολα την βρίσκεις. παρ'αυτά εγώ είμαι πολύ ευχαριστημένος από την συγκεκριμένη και παίζω όλα τα game στο full χωρίς κανένα απόλύτως πρόβλημα.
  6. polydoros

    Μητρική AM3+ : Chipset 990 και 970

    η γνώμη μου είναι να πας στην πρώτη σου επιλογή ώστε να αναβαθμίσεις τα sata σου γιατί υπάρχουν συμαντικές αλλαγές sata 2 με sata 3 είναι στο budget σου όμως τι επιλογή θα κάνεις
  7. polydoros

    Αναβάθμιση ή νέο σύστημα

    αν θέλεις κάτι φθηνό και εξίσου αξιόπιστο πηγαίνεις σε amd με 800 ευρώ κάνεις καταπληκτικό μηχάνημα ίσως και με λιγότερα ανάλογα τις απαιτήσεις σου. αν θέλεις κάτι ακριβό και αξιόπιστο πηγαίνεις σε intel λεφτά δεν έχω άποψη γιατί δεν γνωρίζω αλλά και τα δύο είναι εξίσου καλά!
  8. εντυπωσιακό και επειδή φέτος ξεκίνησα να σπουδάζω τεχνικός υπολογιστών πιστεύω θα είναι το πρώτο βήμα σε μια σωστη εκδρομή να πάμε εκεί ώστε να μας δείξουν κάποια πράγματα...
  9. αρκετά καλό αλλά αυτό με τα post το βρήκα λίγο υπερβολικό για κάποιον που μπαίνει διαβάζει και δεν γράφει τόσο πολύ πιστεύω θα έπρεπε να ανοιχτεί για όλους με μια επιβεβαίωση στοιχείων είναι η καλύτερη λύση.
  10. polydoros

    Weekend Tech Reading: 4k gaming με gaming pc των 1000$; Γίνεται ...

    εγώ έκανα pc με 850 ευ
  11. polydoros

    #labxmas2014 day 2 gift 4

    Το πρώτο bug σε υπολογιστή επρόκειτο για ένα σκώρο που βρέθηκε μέσα στον υπολογιστή Mark II Aiken Relay Calculator στο πανεπιστήμιο Harvard στις 9 Σεπτεμβρίου 1947.
  12. Αυτό είναι που λέμε forum με πολλά κιλά α@@@@ .... Μπορώ να πω ότι πολλές φορές έχω σωθεί από την δικιά σας βοήθεια και του πλούσιο σε γνώσεις κοινού που σας παρακολουθεί δεν μένει άλλο από το να συνεργαστείτε με τίποτα Unboxholics και να γίνει ο χαμός!!!
  13. Καλησπέρα σας η μητρική μου είναι μια Asrock pro3 r2 και ο επεξεργαστής amd fx 8320 θα ήθελα έναν αναλυτικό οδηγό για τις σωστές ρυθμίσεις του bios για να δουλεύει εστω και στα 4ghz ή και 5ghz...
  14. polydoros

    AMD 8320 Εγκατασταση (+ψυκτρα) Βοηθεια?!

    ελπίζω να την έχεις κάνει την εγκατάσταση είναι πάρα πολύ εύκολη ότι άλλη βοήθεια θέλεις στείλε μου μήνυμα να σε βοηθήσω ..
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.