Jump to content



Ψυξη για oc σε i5-3570k


giorgos2187

Recommended Posts

Καλησπερα! Ακομα μια φορα χρειαζομαι τη βοηθεια και τα φωτα σας. Θελω να κανω o/c στον i5 μου και ειμαι στη διαδικασια επιλογης ψυχτρας. Θελω προτασεις με τα εξης δεδομενα

1: Μπατζετ γυρω στο 50αρικο.

2: Επιθυμουμε ο επεξεργαστης ν ανεβει στα 4.8 Ghz

3: Να χωραει σε Coolermaster haf x

4: Να χωρανε απο κατω της οι corsair vengeance μνημες που εχω

5: Να ειναι ησυχη! Αυτο ειναι το πρωτο πρωτο που με ενδιαφερει κι ας το αφησα για το τελος!!! Καποια ιδιαιτερη προτιμηση σε μαρκα δεν εχω αλλα θα ηθελα ν αποφυγω τις κακασχημες noctua κι ας ειναι τοπ!

Link to comment
Share on other sites

Καταρχάς στο 50άρικο ήσυχη και overcklock στα 4.8 δε πάνε μαζί.

Ο επεξεργαστής αυτός ζεσταίνεται αρκετά μετά τα 4.2, ανεβαίνει δύσκολα αν δεν έχεις από τα καλά κομμάτια και μητρική, και ησυχία δε μπορείς να πετύχεις σε τέτοιο πουσάρισμα εκτός αν πάς στα 100+ευρώ.

 

Εγώ είμαι με Corsair H80 1500rpm 3570k @ 4.5 και ανεκτές θερμοκρασίες.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Kανεις δε παιζει να σου εγγυηθει οτι θα ανεβασεις τον επεξεργαστη σου sta 4.8 ακομα και αν ανεβεις στο 100αρικο με μπολικο θορυβο.

 

Αν δε, δεν εχεις και εμπειρια..απλα ξεχνα οτι νουμερα εχεις δει δωθε κειθε.Kai 5% κατω να πας δε τρεχει και τιποτα. Το οποιο για την ιστορια ειναι 4.5 Ghz...που και αυτο δεν ειναι το πλεον ευκολο για 50αρικο και αθορυβα.

 

 

Δες αυτη παντως

 

http://www.skroutz.gr/s/5184575/SilentiumPC-Grandis-XE1236.html

 

εχουν καλες υλοποιησεις.(γενικα η εταιρια).

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Εμπειρια δεν εχω η αληθεια ειναι. Το o/c δεν θα το ξεκινησω με το που παρω στα χερια μου ψυχτρα εννοειται μιας και τωρα εχω αρχισει να διαβαζω διαφορα πραγματα περι του θεματος. Μεχρι στιγμης μονο το πολλαπλασιαστη εχω ανεβασει μια φορα ισα ισα να δω πως γινεται, και τον ξαναεριξα στο default μετα απο πολυ λιγη χρηση. Συγκεκριμενα για το Advanced warfare τον ανεβασα γιατι εβλεπα οτι σε κατι σημεια ετρωγε πολυ φρικη ο επεξεργαστης. Ομως το τερματισα το παιχνιδι και ξαναεριξα τον πολλαπλασιαστη στις στοκ τιμες.

 

Τα 4.8 τα ξεχναω. Κανενα προβλημα! Πιστευα οτι γινοταν αλλα αφου δε γινεται δεν με νοιαζει. Τα 4,5 ειναι εφικτα; Επειδη θα ξεκινησω να ασχολουμαι απλα και μονο απο ενδιαφερον να μαθω δεν με νοιαζει να φτασω πολυ ψηλα σε Ghz, αλλα θελω οτι γινει να ειναι ησυχο! Δεν λεω για αθορυβη ψυχτρα προφανως, απλα ησυχη. Το μονο στο οποιο ειμαι απολυτος ειναι να μπορει να συνυπαρξει με τις μνημες μου, και εννοω να μην υπαρχει προβλημα με το υψος της ψυχτρας των μνημων. Αν πρεπει ν αλλαξω μνημες απλα ξεχναω εντελως την σκεψη της ψυχτρας και του o/c.

Link to comment
Share on other sites

ξεκινα απλα ...να μαθεις απο ενδιαφερον.

 

Το τελικο νουμερο αστο ...για το τελος :p

 

Επισης αν και η ψυκτρα που εδωσα ειναι αρκετα καλη..δε ξερω αν εχει θεμα με ψηλες ψυκτρες.(δε ξερω κυριολεκτικα...οχι "μαλλον δεν θα κανει").

Link to comment
Share on other sites

Googl-αροντας διαφορα για ψυχτρες εντοπισα την κατηγορια single tower που ειναι ψυχτρες με πιο στενη-μαζεμενη κατασκευη για να χωρανε πιο ευκολα σε συστηματα με περιορισμενο χωρο αναμεσα στον επεξεργαστη και σε γυρω parts. Τετοιου τυπου ειναι και η ψυχτρα που προτεινει ο @pnick. Κατα ποσο ομως η αποδοση τους αξιζει την αγορα μιας τετοιας ψυχτρας; Διαβασα οτι υστερουν αισθητα σε συγκριση με τις πιο μεγαλες. Για κορυφαια αυτης της κατηγοριας πολλοι λενε την Noctua nh-u14s. Ειναι οντως πιστευετε; αν ναι τοτε θα κανω την υπερβαση στο μπατζετ και θα κανω και τα στραβα ματια στο (κακασχημο) χρωμα και θα την τιμησω. Απο πιο οικονομικες μου εχει τραβηξει το ματι η bequiet shadow rock slim που κοστιζει 40 ευρω αλλα εχει πολυ καλα χαρακτηριστικα τουλαχιστον στα χαρτια. Εχετε καποια αποψη;

Και η silentium που προταθηκε απο τον @NTG μου αρεσε παρα πολυ γιατι φαινεται απο τη μια μερια να ειναι πιο μαζεμενη οποτε ισως δεν φτανει καν μεχρι τις μνημες αλλα πρεπει να μαθω στα σιγουρα και δεν ξερω πως..

Link to comment
Share on other sites

Αν είναι να κάνεις την υπέρβαση και να φτάσεις τα 70€, πας εδώ http://www.skroutz.gr/s/4454939/Cryorig-R1-Universal.html και τελείωσε η υπόθεση. Είναι ίδια με την R1 ultimate, απλά έχει λεπτότερους ανεμιστήρες για να μην υπάρχει θέμα με το RAM clearance. Πάντως, πέρα από την αρχιτεκτονική της True Spirit, ψάξε λίγο παραπάνω για αυτήν. Θεωρείται πολύ αξιόλογη ψύκτρα, εφάμιλλη με ακριβότερες.

Link to comment
Share on other sites

με λιγοτερα λεφτα παιρνει ετοιμη υδροψυξη που θα εχει περιπου ιδια αποδοση με τις κορυφαιες αερα..

(αναφερομαι σε μονο ψυγειο...Το κουτι παιρνει και διπλο ..αλλα θελει και αλλα λεφτα.

 

coolermaster 120V σαν πιο φθηνη..και παιζουν και αλλες...thermaltake ,antec ...κλπ..

Link to comment
Share on other sites

Δεν νομίζω ότι ισχύει αυτό. ΑΙΟ των 50-60€ έχουν απόδοση εφάμιλλη με αρκετά φθηνότερες αερόψυκτρες. Η 212 EVO είναι καλύτερη από αρκετές από αυτές. Μάλλον εννοείς την Seidon 120M, γιατί η V είναι πίσω από επιδόσεις. Τυχαίνει να έχω την Η80i και το είχα ψάξει εξαντλητικά πριν αποφασίσω. Για ΑΙΟ μιλάμε από 90€ και πάνω. 

 

Υ/γ Για την Cryorig υπάρχει review και δω, και μάλιστα με τίτλο "the liquid cooler killer" ή κάπως έτσι. Ήταν μπροστά και από Η100i από ό,τι θυμάμαι.

Link to comment
Share on other sites

Δε λεω οτι ειναι η καλυτερη λυση..αλλα το να παει σε 70€ αερα ..και χωρις να ξερει τι μπορει να κανει απο oc ο ιδιος (οχι η ψυκτρα)..ειναι λιγο 2much.

Η μενει στα 30-50€ αερα και παλευει με αυτα στα ορια της ψυξης 

(που δεν θα ειναι και λιγο..ενα 3570 τη παλευε η μαμα ψυκτρα στα 4.2 για 1 λεπτο prime :p...- ναι δεν ειναι πολυ ..αλλα και η μαμα ψυκτρα για prime?)

...ή παει σε καποια νερακι απλο ...με 50-60 απλα για να μην μπλεξει καθολου με το υψος με των μνημων.

 

εδω δειχνει να εχει περιθωριο..να παιξει (την μικρη performer)

 

54960.png

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

 

Δε λεω οτι ειναι η καλυτερη λυση..αλλα το να παει σε 70€ αερα ..και χωρις να ξερει τι μπορει να κανει απο oc ο ιδιος (οχι η ψυκτρα)..ειναι λιγο 2much.

Η μενει στα 30-50€ αερα και παλευει με αυτα στα ορια της ψυξης 

(που δεν θα ειναι και λιγο..ενα 3570 τη παλευε η μαμα ψυκτρα στα 4.2 για 1 λεπτο prime :p...- ναι δεν ειναι πολυ ..αλλα και η μαμα ψυκτρα για prime?)

...ή παει σε καποια νερακι απλο ...με 50-60 απλα για να μην μπλεξει καθολου με το υψος με των μνημων.

 

εδω δειχνει να εχει περιθωριο..να παιξει (την μικρη performer)

 

54960.png

 

 

Την Performer δεν θα την συνιστούσα γιατί είναι από τις πιό θορυβώδεις. Τρώει και τις μεγάλες ΑΙΟ ακόμα στον τομέα αυτόν.

 

Εγώ το σκέφτομαι αλλιώς λιγάκι. ΑΙΟ έχει νόημα μόνο αν μιλάμε για μεγάλα oc, οπότε και το θέμα "θόρυβος" είναι δευτερεύον (όπως και το θέμα "κόστος" από μια άποψη). Εκεί σίγουρα, η ψαλίδα στην διαφορά απόδοσης μεταξύ των ΑΙΟ (από 90€ και πάνω, επαναλαμβάνω) σε σχέση με τις καλές αερόψυκτρες ανοίγει τόσο ώστε να δικαιολογείται και το παραπάνω κόστος. Για οτιδήποτε αφορά σε μικρά-μέτρια oc τότε κατά την γνώμη μου οι αερόψυκτρες είναι μονόδρομος, τόσο ως προς το θέμα καθαρά της σχέσης απόδοσης/κόστους (καμία ΑΙΟ δεν ξεχωρίζει καθαρά σε μικρά oc), όσο (και το θεωρώ σημαντικό) και ως προς θέμα του θορύβου. Όπως και να το κάνουμε, οι ΑΙΟ είναι πιό θορυβώδεις σε όλο το φάσμα λειτουργίας τους και ανεξαρτήτως κλάσης. Οπότε, το θέμα είναι για πόσο oc πάμε και πόσα σκοπεύουμε να ξοδέψουμε. Στην περίπτωση του TS εγώ θα έλεγα αερόψυκτρα either way.

Link to comment
Share on other sites

Σας ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις! @NTG Την seidon 120V την ειχε το e-shop σε crazy sundays στα 38 ευρω πριν δυο βδομαδες αν δεν κανω λαθος. Με το που το ειδα πηγα να την παραγγειλω κατευθειαν. Ευτυχως ομως μου μπηκε ενα ζιζανιο και ειπα να ψαξω κανα review πρωτα. Οτι διαβασα ηταν αποθαρρυντικο, τουλαχιστον απο αυτα που βρηκα εγω. Μετα ψαχνοντας γενικοτερα για υδροψυξεις καταλαβα μεσες ακρες αυτο που λεει και ο @pnick , οτι δηλαδη μειονεκτουν στο θεμα θορυβου σε σχεση με ιδιας αξιας αεροψυχτρες και απο αποδοση ειναι σχεδον τα ιδια πραγματα. Ολα αυτα βεβαια ισχυουν για το μπατζετ εως και 100 ευρω.. Απο εκει και πανω δεν ξερω τι γινεται. Ολα αυτα σε συνδυασμο με το γεγονος οτι δεν εχω χρησιμοποιησει ποτε ξανα υδροψυξη με εκαναν να την απορριψω σαν σκεψη. Θα μου ελυνε φυσικα τα χερια στο θεμα με τις μνημες αλλα οπως και να εχει το φοβαμαι...

 

Με την Cryorig επαθα την πλακα μου οφειλω να ομολογησω.. Ενω την ειχα δει πιο παλια σαν εταιρια και μου αρεσαν τα προιοντα της, στα χαρτια τουλαχιστον, τωρα την ειχα ξεχασει τελειως! Εδω και μερικες μερες που ψαχνομαι δεν μου ειχε περασει καν απο το μυαλο.

 

@Zenor Ευχαριστω για την προταση αλλα νομιζω δεν θα κανει για μενα λογω των μνημων Ram μου. Γι αυτο και απο την bequiet κοιταξα μονο το Shadow rock slim.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Το θεμα ειναι ελαφρως πιο περιπλοκο.Ναι μεν βλεπεται οτι μπορει το διπλο ψυγειο να εχει 5-10 βαθμους διαφορα απο τις κορυφαιες ...αλλα εκει βγαζουν πολυ θορυβο τα 2 φανς.

Mε 4 κερδιζει και αυτον τον τομεα (αφου σαν 4αδα θα τους εχεις πιο χαμηλα για το ιδιο αποτελεσμα).

Αυτα στις ακριβες.

Ειχε κανει o seafalco ωραια πραματα...αλλα τωρα αντε ψαχτα στα review ετσι οπως ειναι (προσωρινα)

 

Το ιδιο φαινομενο ειναι και στα μονα ψυγεια.

Πετα τον εναν ανεμιστηρα που εχει και βαλε 2 δικους σου (με καποια πιεση βεβαια εε).

 

Proper κερδος.

Απο εκει χανει.

Στα 38€ επρεπε να την παρεις.

 

Και αυτο απλα για να αποφυγεις να ψαχνεις ποια χωρα ποιαει δε χωραει.Aλλιως ναι..γομαροψυκτρες ανεξαρτητου τιμη ..ιδιως αν πας στη κορυφαια noctua (μοντελο..οχι εταιρια) τοτε θα εχεις και "αθορυβο" και "αποτελεσμα".Αλλα θελει και 100€ περιπου..και αν χωραει και πανω απο τις ψυκτρες.

Link to comment
Share on other sites

Οι ριμάδες οι ΑΙΟ κάνουν θόρυβο ακόμα και σε quiet mode. Εγώ την Η80i έτσι την έχω και μου τρυπάει το κέντρο του εγκεφάλου αυτός ο συνεχής υπόκωφος συριγμός της αντλίας και του αέρα που περνάει μέσα από τα fins. Βέβαια, έχω το pc πάνω στο γραφείο και αυτό παίζει ρόλο. Πάντως, αν διάλεγα τώρα ξανά ψύκτρα, σε αέρα θα πήγαινα παρ'ότι το κλοκάρω το τσιπάκι. 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.