Jump to content



Raijintek Triton


nik69

Recommended Posts

Καλησπερα. Μολις τελειωσα με την εγκατασταση της. Την εχει αγορασει κανεις αλλος;Αν ναι πως σας φαινεται;

 

Την φορεσα πανω σε εναν 4790κ με μητρικη hero vii. Πριν ημουν με τον στοκ της Intel που επεζε σε 55-65 σε broswing και light gaming και σε σχετικα χαμηλες στροφες.

Ημουν αναμεσα σε αυτη και την h100i

Να πω την αληθεια ειχα επιφυλαξεις για την συγκρεκριμενη και δυστυχως δεν εμεινα ευχαριστημενος. Πηρα την εκδοση χωρις τους ανεμιστηρες.

Το πρωτο ξενερωμα ηρθε μολις εψαξα το πως θα βαλω το υγρο με το χρωμα. Υπηρχε ενα αυτοκολλητο χαρτακι στη βιδα που χρειαζεται να ξεβιδωσεις για να εχεις προσβαση στη μπλοκ και να ριξεις το υγρο, το οποιο εγραφε οτι αν ξεκολληθει η εγγυηση δεν ισχυει.. Καταλαβα καλα; Γιατι αν ναι οι τυποι ειναι εντελως τραγικοι.

Εκει που ξενερωσα εντελως ηταν οταν την εβαλα σε λειτουργεια. Η αντλια κανει υπερβολικο θορυβο. Δεν αντεχετε με τιποτα.. Χιλιες φορες η στοκ του ιντελ παρα αυτη η ηχορρυπανση.

Τωρα εχει στρωσει λιγο, καθως εβαλα στο 3-pin που εχει για την τροφοδοσια του ενα καλωδιακι που μειωνει την ταση (Απο τους ανεμιστηρες) Δουλευει αισθητα ποιο σιγα και τον κανει υποφερτο(Για κανενα λογο ομως αθορυβο). Βεβαια η θερμοκρασια παιζει 3-4 βαθμους πανω και τα LED λιγο πιο σκοτεινα. Να πω πως η διοδος στο καλωδιο ειναι καυτη (να το φοβαμαι αυτο ;)

Να πω και τα θετικα της παντως:

-Η θερμοκρασια επεσε αισθητα(ενα 15αρι στο νερο(κυριολεκτικα :) ) ( Απο 45 στα 30 (Min) και απο 70+ σε 55-60 (Max)
- Προσωπικη αποψη και κυριοτερος λογος αγορας...απλα ειναι πανεμορφη.

 

Περιμενω να ακουσω αποψεις και απο αλλους!

 

Και μερικες φωτο απο το τριτων.

http://www.thelab.gr/topic/8649-δείξτε-το-κουτί-σας/?p=2099448

Έγινε επεξεργασία από nik69
Link to comment
Share on other sites

Ομορφη ειναι αλλά ο θορυβος της αντλιας δεν αντεχεται(για τα  δικα μου αυτια)

 

Ολες οι AIO υλοποιησεις πασχουν απο την ιδια ασθενεια.(εκτος και αν δεν παιρνει κατευθειαν 12v ρευμα και μπορεις μεσω 3-pin να ριξεις στροφες)

Έγινε επεξεργασία από Lazy Dog
Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα

3η ημερα χρησης και αρχιζω και αλλαζω γνωμη (ευτυχως προς το καλυτερο)! Το σιγουρο ειναι πως θα τον κρατησω.

Δεν ξερω ισως εστρωσε, παντως πλεον δουλευει σχεδον αθορυβα..Εννοειται παντα με τον 3-pin μετατροπεα τασης.Χωρις αυτον κανει αρκετο θορυβο ακομα.

Απο θερμοκρασιες o 4790k stock παιζει περιπου στους 28-33 (10-15%load ) σε broswing με αρκετες καρτελες youtube κτλπ, με τους 2 ανεμιστηρες να γυρνανε στις 750 στροφες περιπου.

Το δοκιμασα σε stress test και επεζε απο 70-77( 100% load ) και 1300 στροφες.

Ολα αυτα με τον μετρατροπεα που σιγουρα ριχνει την αποδοση της.

Να πω την αληθεια δεν εχω εμπειρια με αλλες υδροψυξεις οποτε δεν μπορω να πω αν ειναι καλες η θερμοκρασιες η οχι.

Link to comment
Share on other sites

Ναι οντως το βρηκα αυτο που λες. Θα ηταν εντελως παραλογο να εχανες την εγγυηση βαζοντας ενα χρωμα το οποιο παρεχετε στη συσκευασια. Με λιγα λογια θελει καλο σφιξιμο αλλα οχι υπερβολικο ωστε να μη προκαλεσεις ζημια.

Link to comment
Share on other sites

@nik69 τι θερμοκρασίες ανεβάζει σε prime95; Επειδή έχω ίδιο κουτί και επεξεργαστή είμαι περίεργος να δω την διαφορά με την αερόψυξη που έχω.

Έγινε επεξεργασία από RexMundi
Link to comment
Share on other sites

Καλησπερα επειδη φαινεται ενδιαφερων AIO αξιζει η μεταβαση απο H100i ;η αντλια εχει την δυναμη και για gpu waterblock?

Ρίξε μια ματιά εδώ. Σήμερα μου ήρθε email από την Fractal για 3 all in one υλοποιήσεις. Τα μοντέλα είναι Kelvin T12Kelvin S24Kelvin S36. Τιμές 94.95€, 114.95€ και 135.95€ αντίστοιχα.

Link to comment
Share on other sites

Ερχομαι με αλλο update. Η triton δεν υπαρχει πλεον στο συστημα μου. Την τριτη μερα λειτουργειας της παρατηρησα απο εκει μεσα που ξεκιναει το 3-Pin υπαρχει διαρροη.Πολυ μικρη βεβαια (υπολογιζω 1 σταγονα στο μισωαρο). Αμεσως την ξηλωσα και την πηγα στο e-shop. Επισης παρατηρισα 2 ραγισματα εσωτερικα. Ενα πανω αριστερα και ενα κατω ακριβως στο κεντρο. Ειλικρινα δεν ξερω πως προεκυψαν καθως την πρωτη μερα, οταν βιδωσα την ταπα το εκανα πολυ πολυ προσεκτικα (και μαλιστα το κοιταξα μηπως εγινε κανενα ραγισμα). Ισως απο διαστολη - συστολη, καθως το μονο που εκανα ειναι μερικα stress test στο cpu, το οποιο εφτανε και 75βαθμους το cpu.

Για να τελειωνω με το θεμα, πηγα πριν λιγο και αγορασα με H100i.

 

Η μερα με τη νυχτα καθως ειναι αθορυβη, κραταει τον επεξεργαστη 3-5 βαθμους κατω και στο stress test πηγε ταβανι 60 σε αντιθεση με την τριτων που ανεβενε 75.

 

Για μενα η τριτων περα οτι ειναι ομορφη τιποτα αλλο δεν εχει να δειξει. Φθηνη κατασκευη και μετριες αποδοσεις με πολυ θορυβο.

Μεχρι και στο βιντεο που κανουν επειδιξη την ψυχτρα, εχει ραγισματα.Αυτο πιστευω τα λεει ολα.https://www.youtube.com/watch?v=ov2_Lvkj0RM&feature=player_detailpage

 

Περιμενω τωρα το e-shop να μου πει οτι δεν θα μου την αλλαξει.

Έγινε επεξεργασία από nik69
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Ρίξε μια ματιά εδώ. Σήμερα μου ήρθε email από την Fractal για 3 all in one υλοποιήσεις. Τα μοντέλα είναι Kelvin T12Kelvin S24Kelvin S36. Τιμές 94.95€, 114.95€ και 135.95€ αντίστοιχα.

Πολύ καλή η s36 αλλα που την βρίσκουμε?

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.