Jump to content



Laptop/netbook/tablet για ηλικιωμένους


Recommended Posts

Καλησπερα

Ψάχνω κατι απλο στην χρηςη, προορίζεται για ατομα που δεν ειναι καθόλου εξομοιωμένα με τεχνολογια, ενω και η χρηςη που θα κανουν θα ειναι τυπική/βαςικη πχ ιντερνετ browsing, youtube ..

Ενα tablet δεν εχει προβλήματα ιών, αναβαθμίσεις windows, firewall κτλ αλλα εχουν μικρη οθονη..

Ενα λαπτοπ/netbook ιςως να ειναι καλυτερα λόγω μεγάλυτερης οθόνης 15".

Ειδα τα Lenovo g50 τα οποια ειναι και οικονομικά.

Ποια η γνώμη σας;

Τι θα διαλέγατε για μια τέτοια χρηςη απο ηλικιωμένα ατομα;

Ευχαριστω

Link to comment
Share on other sites

τότε είχαμε πάρει το vero από mediamarkt που έβγαινει στα 200 αν το ψάξεις λίγο βρίσκεις εκεί γύρω 10άρι 

http://www.skroutz.gr/s/5563843/Vero-Tab-W10i-10-1-32GB.html

 

11άρι ανεβαίνεις αρκετά(χωρίς λόγο)

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Έχοντας την εμπειρία του πεθερού μου (70+ετών) που χρησιμοποιεί εδώ και 4 χρόνια το αρχαίο μου ACER (μονοπύρηνο turion 64, 1GB RAM) με ubuntu 10.04 LTS, προτείνω την αγορά ενός laptop 15" που θεωρώ ότι είναι και καλύτερη επιλογή σε σχέση με το tablet λόγω μεγαλύτερης οθόνης.

 

Το linux για κάποιον που δεν έχει συνηθίσει στην λογική των windows είναι πολύ πιο εύκολο και αν δεν έχει admin rights το μόνο που θα έχεις να φοβάσαι είναι hardware failure. Ό,τι και να κάνει ο αδαής, σε όποια σελίδα και να μπει δεν έχει φόβο από ιούς και malware. Δεν χρειάζεται μάλιστα να στήσεις και το λειτουργικό, καθώς πωλούνται πλέον αρκετά laptop <300€ με linux.

 

Στα 4 χρόνια που ο πεθερός μου χρησιμοποιεί το μηχάνημα για σερφάρισμα, δεν έχει παρουσιαστεί ΚΑΝΕΝΑ πρόβλημα και ειλικρινά είναι ΑΣΧΕΤΟΣ. Μπορεί να σου κάνει κλικ σε κάθε πιθανό και απίθανο σημείο των σελίδων που επισκέπτεται, το OS όμως είναι ακλόνητο, καθώς τίποτα δεν μπορεί να το επηρεάσει από τις κακοτοπιές του διαδικτύου. Μόνο μια φορά χρειάστηκε με remote administration (μένει Θεσ/νίκη ο πεθερός μου) να του περάσω το καινούριο skype (εξαγοράστηκε από την MS και η προηγούμενη έκδοση δεν έπαιζε), ώστε να μπορεί να συνδέεται μαζί μας και να βλέπει τον εγγονό του.

 

Το tablet θέλει "λεπτά δάκτυλα" και καλή όραση και πολύ φοβάμαι ότι δεν θα βολέψει ηλικιωμένους όσο ένας "παραδοσιακός υπολογιστής"

Έγινε επεξεργασία από gdp77
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστω για τις απαντήσεις

Θεμα με την πληκτρολόγηση δεν υπαρχει, ενω υπαρχει μια πολυ μικρη εξοικείωση σε περιβάλλον windows. Μιλάμε για ηλικιωμένη 60+

Έγινε επεξεργασία από auteur
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.