Jump to content



Ποιον 200mm manual φακο για την NX300?


Recommended Posts

Μολις αγορασα την NX300 και αρχισα να μαθαινω για mm και f. Αρχικα σκεφτομουνα τον tamron 23a  (που αναφερθηκε σε αλλο θεμα) ,αλλα η διαφορα απο τα 200 ειναι μικρη . Διαβασα ομως οτι ο 23a αποδιδει καλυτερα στα 300 απο καποιους 200mm.

Αν θελω σταθεροποιηση εικονας πρεπει να παρω NX φακο?

Μπορει καποιος να μου προτεινει μεταχειρισμενο 200mm φακο (και αντιστοιχο ανταπτορα) ? Η χρηση θα ειναι τοπια αλλα και σπορ.

Link to comment
Share on other sites

O Samsung εχει 235 ενω ο tamron απο ebay 100. Λογο κοστους κοιταω για μεταχειρισμενο.

Μικρη διαφορα ενοω στο ζοομ. Τα 200mm γινονται 300 και τα 300 > 450 αν δεν κανω λαθος. Οποτε μετα συγκρινω εδω http://www.europe-nikon.com/en_GB/product/nikkor-lenses/simulator. Εμπειρια εχω μονο compact

Link to comment
Share on other sites

τα πραματα ειναι καπως πιο πολυπλοκα..

 

Μικρη-μεγαλη, αυτο που βλεπεις στο simulation αλλα και οποιαδηποτε διαφορα μεταξυ 2 εστιακων μηκων που απεχουν 1.5 φορα (200-300 , 100-150 , 50-75 κλπ) ειναι ενα καδρο με λιγοτερα απο τη μιση πληροφορια απο οτι το προηγουμενο.

Δλδ αν θες αντιστοιχο καδρο με 300μμ τραβηγμενη ομως με τα 200μμ , απο τα 20mpx που ειναι το αρχικο καδρο-μιας και εχεις την nx300-  θα πρεπει να "αποκτησεις" καδρο περιπου κατι ελαφρως λιγοτερα απο 9mpx.

 

Η "μεγεθυνση" ομως δεν ειναι αναλογικη στη πραξη εχοντας τα δυο εστιακα μηκη. Οποτε μη περιμενεις να δεις το "αντικειμενο" μιαμιση φορα μεγαλυτερο ή μικροτερο..για αυτο και η διαφορα δεν "φαινεται" στο ματι.

(μπορεις να κανεις δοκιμες με τον 18-55/16-50 να το δεις στη πραξη).

 

Ζυγιζεις τα υπερ και κατα και αποφασιζεις αν θες να θυσιασεις το αρχικο καδρο(μεγαλυτερo εστιακο μηκος δλδ..για αυτο μιλαμε)

 

 

Απο την αλλη ο tamron που ειδες (και το πιο πιθανο ειναι παλι σε δικο μου ποστ να το ειχες πετυχει) ειναι πολυ παραπανω απο μια χαρα επιλογη για τα λεφτα που θα δωσεις.

Το μονο που θα σε χαλασει ειναι οτι θελει προυποθεσεις για "σπορ" χρηση.To manual της υποθεσης θελει εμπειρια στη πραξη ωστε να ξερεις τι να περιμενεις απο το οποιο σπορ πας να βγαλεις φωτο.

 

Καλοι 200αρηδες prime θελουν παραπανω λεφτα και ισως να μην αξιζει τον κοπο κιολας.

Πχ δε παιζει να βρεις πιο φωτεινο.

Κανας meyer f4 ,,αλλα και παλι..δε ξερω κατα ποσο θα πρεπει να τον προτιμησεις απο τον tamron δεδομενου οτι στα 300μμ αποδιδει σχεδον καλυτερα απο οποιοδηποτε ζουμαριστο 300αρη κυκλοφορει σημερα.

Αλλη επιλογη ειναι ενας οχι τοσο παλιος canon 70-210mm f3.5-4.5 usm..που αν ειχες και canon "λεει" (@soulclaimer) ..αλλα και αυτος ως "συγχρονος" τα θελει τα λεφτα του αλλα ειναι καλος.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Εγω παντως για να ειμαι ειλικρινης δε ξερω ποσο ευκολα μπορεις να κανεις χειροκινητη εστιαση χωρις focus peaking (μονο focus zoom) σε τοσα πολλα mm.

σε ευριγωνιους οκ, δεδομενου οτι πιθανοτατα θα παιζεις και με μεγαλο f πιθανοτατα και να φυγει λιγο η εστιαση σε πειραζει, στα πολλα mm ομως ειναι ευκολο ; Μιλωντας παντα οτι η μηχανη ειναι πανω σε τριποδο αλλιως απλα δεν ;

Link to comment
Share on other sites

λεμε σιγουρα το ιδιο πραγμα ;

πχ στο dpreview διωαβασα οτι με non nx φακους δουελευει η μεγενθυνση αλλο αλλα αυτο το ασπρο παπαρακι/περιγραμμα που κανει στο manual και δηλωνει οτι εστιασες σωστα δε δουλευει.

Link to comment
Share on other sites

Νομιζα οτι θα μπορουσα να βρω καλο 200mm σαν τον tamron με λιγοτερα χρηματα, γιαυτο ανοιξα το θεμα.

Με πεισατε παντως, θα παρω τον tamron ή τον nx 50-200 . Δηλαδη ο tamron ειναι οτι καλυτερο θα χρειαστω ποτε, και αντεχει η τσεπη μου. Αλλα λογω μεγεθους δεν θα μπορω να τον εχω παντου μαζι μου. Ενω ο nx  φαινεται καλος  AF+OIS για την τιμη του. Μπορει στο μελλον να παρω και τους δυο.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.