Jump to content



Τα κουφά του desktop.


Recommended Posts

Καλησπέρα σε όλους.

Πρόσφατα το pc άρχισε να κάνει "νερά" και παρόλο που έψαξα/δοκίμασα διάφορα δεν μπόρεσα να το συνεφέρω.

Καταρχάς το hardware είναι το εξής:

i7 920, DFI Lanparty UT T3EH8, 2X GTX 580 SLI, Corsair AX 1200, Kingston Hyperx T1 Black series 12 gb, OCZ Vertex Max IOPS.

Τα πάντα είναι στο νερό σε πολύ καλές θερμοκρασίες εδώ και 2 χρόνια, με σταθερό oc σε CPU,GPU,RAM.

 

Ξαφνικά λοιπόν μία μέρα  ανοίγοντας το pc παρατηρώ ότι ο ήχος καλωσορίσματος των windows κάνει ένα μικρό σπάσιμο στο ενδιάμεσο του.

Δεν δίνω σημασία και μετά από λίγες μέρες ξεκινάει κάτι εντελώς τυχαία παγώματα σε εντελώς άσχετες στιγμές.Δηλαδή μπορεί να βλεπω κάτι στο youtube και για 1-2 δευτερόλεπτα να παγώσει εικόνα και ήχος με τα ηχεία να κάνουν ήχο πολυβόλου.Ακόμα και παίζοντας ράδιο και διαβάζοντας κάποιο άρθο μου  συνέβει αυτό.Το κάνει εντελώς τυχαία όποτε θέλει.Παρατηρώ επίσης πολλές φορές μη ανταποκρισιμότητα του εκάστοτε browser  και πολλες φορες είτε κρασάρει το flash player ή μου λέει να διακόψει κάποιο unresponsive script στην σελίδα.

Τέλος όλα αυτά ήρθαν και έδεσαν όταν δοκίμασα να παίξω παιχνιδι τύπου just cause 2 όπου το load του save παίρνει πλέον πολύ παραπάνω από όσο θυμάμαι και με το που κάνει να ξεκινήσει μάυρη οθόνη πολυβόλο στα ηχεία και μετα από λιγο επανεκκίνηση.

 

To dump file  απο bluescreenview δίνει 0x00000116 επισημαίνοντας dxgkrnl.sys, dxgmms1.sys, nvlddmkm.sys έτσι δοκίμασα να βγάλω-βάλω drivers τους ίδιους,παλιότερους, με driver sweeper.να δοκιμάσω εναλλάξ μία μία  τις κάρτες και με εξωτερική τροφοδοσία (από άλλο τροφοδοτικό) αλλά τίποτα.

Δοκίμασα ακόμη format και ξαναπέρασμα τα 7άρια x64 αλλά και τα win 8.Memtest και Prime 95  μετά από 8 ώρες έκαστος κανένα σφάλμα.

Τέλος δοκίμασα να βάλω στα default settings CPU,GPU και Ram αλλά αυτό που παρατήρησα είναι ότι:

α.Με oc στην CPU και στις RAM, και GPU default:BSOD

β.Με oc στην GPU και στις RAM, και CPU default:BSOD

γ.Με OC μόνο στις RAM και CPU,GPU default:Πολύ Σπάνιο BSOD ένα στις 10 φορές που θα παίξω.

δ.Με όλα σε default settings δεν κάνει καθόλου BSODS αλλά ο firefox θέλει μετάνοιες για να ξεκολλήσει

Συνοψίζοντας φαίνεται  πως το πρόβλημα δεν είναι από τροφοδοτικό,μνήμες,κάρτες γραφικών,δίσκο ή λειτουργικό απ' όσο καταλαβαίνω μιας και σε όλες τις περιπτώσεις έχω το ίδιο dumpfile μετά από το bsod.

 

Οσο και να το έψαξα δεν έβγαλα άκρη παίζει να είναι η Mobo?Επισυνάπτω το τελευταίο dmp.

Περιμένω τα φώτα σας λαμπίτες,ευχαριστώ εκ των προτέρων όλους και μόνο που θα διαβάσετε το κουραστικό post μου!

Έγινε επεξεργασία από Jimakos666x
Link to comment
Share on other sites

Πρώτα κλείνεις από τον mozzila το hardware acceleration. Μετά ξαναεγκαθιστάς flash και java. Aν δεν διορθωθεί:

Δες τι λέει το hdsentinel για το health του δίσκου σου και τρέξε κι ένα memtest. Μετά θα έβλεπα το format μιας και δεν το επιχείρησες.

 

ΥΓ. Εννοείται ότι όταν μιλάμε για troubleshooting μιλάμε πάντα για stock ρυθμίσεις σε όλα.

 


Τα πάντα είναι στο νερό σε πολύ καλές θερμοκρασίες εδώ και 2 χρόνια, με σταθερό oc σε CPU,GPU,RAM.

 

Αυτό βέβαια δεν λέει κάτι, πάντα μπορεί να προκύψει αστάθεια.

Έγινε επεξεργασία από Trexx
Link to comment
Share on other sites

Φίλε Trexx,αυτο με το hardware acceleration το έκανα και θα δω αν βελτιώθηκε.Το Java έκανε πριν κανά διήμερο update να το απεγκαταστήσω και ξανά?Όσο για το flash player θα το κάνω και αυτό αλλά έχω επιλέξει στο Youtube να παίζει με html5 τί παίζει?

 

Το hd sentinel το έχω δεν έχει στα αρχεία καταγραφής τίποτα και η υγεία όλων των δίσκων είναι 100% το memtest το έτρεξα ένα 8ωρο και δεν έβγαλε errors να το τρέξω παραπάνω?

Format έκανα 2 φορές μία με win7 και με 8.

 

Αστάθεια εννοείς λόγο degration?Αν ναι δεν νομίζω να είναι γιατί ο CPU τουλάχιστον ακόμα και με 110 base clock (default είναι 100) κάνει BSOD φαντάσου πριν ήταν στα 200.

 

greekfragma τι παίζει με το θερμοσίφωνα? :huh:

Link to comment
Share on other sites

Όχι δεν μιλάω για degredation απαραίτητα. Αστάθεια μπορείς να έχεις ανα πάσα στιγμή γιατί πολύ απλά τα τεστ που θα κάνεις ποτέ δεν θα είναι αρκετά για να αποδείξουν σταθερότητα. Όσο κάνεις troubleshooting, όλα στοκ λοιπόν. Furmark στις κάρτες έτρεξες; Τρέξε ένα 10λεπτο στην κάθε μια και αφού κρυώσουν τρέξε και ένα occt με το error checking ανοιχτό.

Link to comment
Share on other sites

Κάπου στην αρχή σε έχασα :p ...Ναί όλα stock τα έχω τώρα.Furmark οι 580 δεν τρεχουν πλέον χωρίς throttling.Με παλιότερα drivers που δοκίμασα εχθές ακριβώς ίδια συμπεριφορά με τα παιχνίδια.Στα clockia κάνει BSOD κατευθείαν και στα default 2 ώρες την στρέσαρα και ούτε artifact.

Link to comment
Share on other sites

Είχα και εγώ ακριβώς το ίδιο πρόβλημα και υποψιαζόμουν τον ssd και ετοιμάστηκα να τον στείλω rma αλλά έκανα ένα φορμάτ και έφτιαξε. Είχα συνδέσει την κιθάρα με usb και είχα πειράξει λίγο τους drivers για να την κάνω να παίξει και προφανώς τα **μησα όλα. Δοκίμασε το. Κάνε κλώνο τον δίσκο σου κάπου και πέρνα τα windows απο την αρχή.

Link to comment
Share on other sites

Λοιπόν αποτελέσματα: occt δεν έβγαλε errors εχθές.Σήμερα μετά από ακόμα ένα format με win7 ακριβώς η ίδια συμπεριφορά με εγκατεστημένα μόνο msi afterburner,drivers 347.25 ,directx,JustCause 2

Έγινε επεξεργασία από Jimakos666x
Link to comment
Share on other sites

cabdik άλλο δίσκο δεν δοκίμασα...αλλά δεν ξέρω κατά πόσο αυτό θα μπορούσε ναα ωφελήσει;

 

Trexx Τα Win είναι απείραχτα και με αυτά έπαιζα απροβλημάτισμα τόσα χρόνια τώρα.Με ubuntu έχω τα ίδια συμπτώματα.

 

Constandinos Τροφοδοτικό τσέκαρα ως εξής:Τάσεις κομπλέ.Έκανε bsod το pc όταν τα components συνολικά τράβαγαν πάνω από 1040watt (μετρημένο με kill a watt) Σε συνδιασμό λοιπόν μετά του κύριου τροφοδοτικού + ενός ακόμη που τροφοδοτούσε μόνο τις GPU's με κατανάλωση του κύριου τροφοδοτικού 560 watt ξαναbsodάρισε.

Έγινε επεξεργασία από Jimakos666x
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.