Jump to content



sound setup/headphones


Recommended Posts

καλησπέρα στην παρέα!

ενδιαφέρομαι να αναβαθμίσω τον ήχο στο laptop μου, έχω τα ακουστικά superlux 668B και θέλω να σας ρωτήσω αρχικά τι χρειάζεται να αγοράσω ώστε να "οδηγούνται" σωστά από το λάπτοπ καθώς το συγκεκριμένο δεν έχει κάτι ιδιαίτερο όσο αφορά την κάρτα ήχου. κάτι έχω διαβάσει για DAC και amp. χρειάζομαι κάτι απο αυτά?
μου αρέσει να ακούω μουσική, έχω μια μεγάλη συλογή απο flac αλλά θα ήθελα να πάρω κάτι παραπάνω όσο αφορά την μουσική εμπειρία που μου προσφέρουν τα ακουστικά μου.
δεν έχω θέμα να πάρω νέα ακουστικά αν δεν θα υπάρξει διαφορά με κάποιο amp/dac(αν ναι ποια μου προτείνετε?)
να πώ οτι υπάρχει άλλο ένα διαθέσιμο raspberry pi model B το οποίο κάθεται αυτή τη στιγμή, έχει δοκιμάσει κανείς να το χρησιμοποιήσει ως πηγή+dac/amp?https://www.hifiberry.com/ampplus/ και http://www.raspyfi.com/
αξίζει μια τέτοια υλοποίηση ώστε να "εξοικονομήσω" λίγα χρήματα από το να αγοράσω μια εντελώς καινούργια συσκευή?
τέλος τι θα μου προτείνατε σε πρώτη φάση για καλύτερη απόλαυση μουσικής και gaming με ακουστικά? budget δεν ξέρω πόσο θα χρειαστεί μιας και δεν έχω ιδέα απο ήχο και κόστος.

 

Link to comment
Share on other sites

Τι έχεις στο μυαλό σου; Αν θες να μείνεις έτσι υπάρχουν και έτοιμες λύσεις dac/amp. Πχ τα Schiit είναι άριστα προϊόντα. Πόσα χρήματα σου φαίνονται ότι μπορείς να αποχωριστείς χωρίς να ζοριστείς; Τα superlux δεν είναι ακουστικά με ιδιαίτερα μεγάλες ενεργειακές απαιτήσεις. Που σκοπεύεις να πας μετά; Τι μουσική ακούς;

Link to comment
Share on other sites

Τι έχεις στο μυαλό σου; Αν θες να μείνεις έτσι υπάρχουν και έτοιμες λύσεις dac/amp. Πχ τα Schiit είναι άριστα προϊόντα. Πόσα χρήματα σου φαίνονται ότι μπορείς να αποχωριστείς χωρίς να ζοριστείς; Τα superlux δεν είναι ακουστικά με ιδιαίτερα μεγάλες ενεργειακές απαιτήσεις. Που σκοπεύεις να πας μετά; Τι μουσική ακούς;

λοιπόν να τα πάρουμε με τη σειρά, γενικά μου αρέσει ο ωραίος γεμάτος ήχος, είτε ακούω μουσική είτε βλέπω ταινία είτε παίζω στο PC. Η μουσική που ακούω είναι κυρίως ροκ,hard rock, metal και όλα τα παρόμια genres. Αρχικά σκεφτόμουν να πάω σε ηχεία αλλά στο φοιτητόσπιτο που μένω τώρα δεν έχει και την καλύτερη ηχομόνωση και δεν θέλω να δίνω δικαιώματα στους γείτονες. Έτσι σκέφτηκα να δώσω λεφτά σε ακουστικά ώστε να περνάω άνετα τις ώρες μου στο PC χωρίς να ενοχλώ κιόλας. Είχα αγοράσει τα superlux 668b για τα οποία είχα ακούσει πολύ καλά λόγια για τα λεφτά τους και πράγματι χώρις να έχω άλλη εμπειρία απο ακουστικά τα βρήκα καλά. 

Όσο αφορά τα χρήματα τώρα, επειδή ξέρω οτι ο ήχος είναι μικρόβιο και $$ θέλω σίγουρα κάτι που να αξίζει τα χρήματα του.Τι εννοώ, αν ας πούμε έχουμε ένα ακουστικό/dac whatever και κάνει 50 ευρώ και έχουμε και ένα ακουστικό/dac whatever απο την άλλη και κοστίζει 100 ευρώ ενω η διαφορά τους ακουστικά είναι απειροελάχιστη/δεν έχει μεγάλη διαφορά στον ήχο και την ποιότητα που ακούς θα πήγαινα στη λύση με το 50ευρω.

ουσιστικά δίνω χρήματα για να πάρω το καλύτερο δυνατό vfm.

επειδή είναι αρχή και όσο νάναι δεν θέλω να νιώσω οτι πετάω τα λεφτά μου αν δεν είμαι μείνω ικανοποιημένος απο μια ακριβή υλοποίηση έλεγα να διαθέσω μέχρι 100 ευρώ στο θέμα ήχος.Στέκει στην πραγματικότητα το ποσό αυτό? 

Ξέρω οτι ο ήχος είναι υποκειμενικό πράγμα οπότε το άλλο μου πρόβλημα είναι οτι εδώ που μένω δεν νομίζω να έχει μαγαζιά που να μπορώ να δοκιμάσω gear.

Οπότε ρωτάω εσείς που ήδη έχετε μια εμπειρία με τον ήχο γενικότερα μια καλή κατα την κρίση σας λύση.

 

ΥΓ: αν είναι πολύ μικρό το budget προφανώς μπορώ να το προσαρμόσω ώστε να πάρω κάτι που να αξίζει, μην πετάξω λεφτά έτσι δηλαδή :)

ευχαριστώ πολύ.

Έγινε επεξεργασία από haris013
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.