Jump to content



Recommended Posts

Καλησπέρα παίδες. Ήρθε ένας φίλος του πατέρα από το νησί Αθήνα για λίγες μέρες και μου φερε ένα Iphone5s με icloud lock. Το κινητό είναι whitelisted, και με το που το άνοιξα δείχνει την πρώτη οθόνη σεταρίσματος.

Μου είπε οτι το βρήκε το πιτσιρίκι του το καλοκαίρι σε μια παραλία κάτω από μια ξαπλώστρα και το είχε στην άκρη μέχρι να μου το φέρει να δω αν μπορώ να το ξεκλειδώσω για χρήση. Το πήγε λέει σε ένα τεχνικό κάποια στιγμή αλλά δε κατάφερε κάτι. Επειδή δεν υπήρξα ποτέ fan της Apple με λίγες μέρες ψαξίματος δε βρίσκω κάτι που να μπορεί να γίνει οπότε έρχομαι να ρωτήσω εδώ αν κάποιος έχει γνώσεις πάνω στο θέμα.

 

Αυτά τα βρήκα στο επίσημο apple site βάζοντας το imei.

 

Activated:Yes
Find My iPhone:On
Telephone Technical Support:Expired
Repairs & Service Coverage:Expired
Estimated Purchase Date:November 8, 2013
Country Purchased:Greece
SIM Lock:Unlocked
 

 
Link to comment
Share on other sites

Μήπως να επικοινωνήσει με Apple μπας και το πάρει πίσω ο κανονικός ιδιοκτήτης με κάποιο τρόπο μιας και έχει κ το find my iphone;; Μπορεί ακόμα να το πληρώνει και να μην είναι έχων κ κατέχων (όχι οτι παίζει κ ρόλο βέβαια).

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Δε νομίζω οτι θα το εγκρίνει ο κάτοχος και δεν ξέρω αν πρέπει να μπω σε αντιπαράθεση μαζί του για το ηθικό του θέματος. Να θεωρήσω λοιπόν οτι δε γίνεται τίποτα και απλά να τον ενημερώσω οτι αν θέλουμε να το επιστρέψουμε στον κάτοχο υπάρχει τρόπος? Δε θα άνοιγα θέμα αν δεν ήταν η κλασσική περίπτωση στενού κύκλου που από τη μιά θες να εξυπηρετήσεις αλλά και από την άλλη δε θες να παρεξηγηθείς κιόλας.

Link to comment
Share on other sites

Κατανοητό, απλά προσωπικά δεν θα μπορούσα να συμβουλεύσω κάποιον δημόσια για το πώς μπορεί να καρπωθεί ξένη περιουσία. Ενοείται δεν είναι και κάτι προσωπικό. Μπορείς να το προτείνεις, γιατί μπορεί πάνω στον ενθουσιασμό να του διέφυγε αυτή η ιδέα κ του φίλου σου ;) 

 

Αν και νομίζω με τέτοιου είδους κλείδωμα είναι ουσιαστικά άχρηστο το κινητό.

Link to comment
Share on other sites

επίσης γνωρίζω πως αν το έχει δηλώσει και κλοπή η απώλεια στον πάροχο κινητής του την στιγμή που θα μπεί άλλη κάρτα μέσα και θα πάει να συνδεθεί βγάζει μια μαυρη οθόνη και γράφει το νούμερο του προηγούμενου κατόχου και λέει please contact  ή και αν πάει να μπει ιντερνετ μεσω 3g/4g wifi....Πάντως αν έχει κάνει το συγκεκριμένο κλείδωμα είναι άχρηστο πλέον και για τους 2 δεν γνωρίζω αν γίνεται η αντίστροφη διαδικασία δηλαδή να το ξαναβρεί ο κάτοχος και να το ξαναξεκλειδωσει αν το είχε δηλώση κλοπή και είχε πάρει και αναφορά απο το αστυνομικο τμήμα.

Link to comment
Share on other sites

α) πλεον απο ενα ios κ μετα, το κινητο με icloud lock δεν παίζει. έχουν γίνει απόπειρες, αλλα καμία δεν έκανε το κινητό 100% έτοιμο για χρηση.

β) Το κινητο ανήκει σε αλλον, οπότε οποιαδήποτε πληροφορία αναφερθεί για ξεκλείδωμα κ χρήση του, θεωρείται κλεπταποδοχη, συνεπώς παρανομη.

γ) ελα στην θεση του. δεν θα ηθελες να σου εδιναν πίσω ενα χαμένο κινητο κάποιας αξιας? Σκεψου το ευχαριστω που θα λαβεις!

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.