Jump to content



Στήσιμο νέου desktop.. +/- 600€


Recommended Posts

Καλησπέρα σε όλους..

Ήρθε η ώρα να αφήσω τον Dual Core Intel μου και να προχωρήσω..  :p

Έκατσα και διάβασα σχεδόν όλα τα thread που με αφορούν και μπορώ να πω πως πελάγωσα κι άλλο..

Θέλω μια μονάδα με I5 ή I7 Intel και minimum 8GB ram. Να έχει SSD για να βάλω πάνω τα windows και αν χρειαστεί κάποιο βαρύ πρόγραμμα σχεδίασης ή παιχνίδι.

Γενικότερα δεν παίζω παιχνίδια, αλλά θέλω να ξέρω πως θα μπορώ να παίξω κανένα PRO ή Tropico αν χρειαστεί.

 

Κατέληξα λοιπόν σε:

 

- BOX -> Cooler Master Silencio 650 Pure

- CPU -> Intel Core i5-4690K

- MOBO (λέω για chipset z97, ποιας εταιρίας όμως?) -> Gigabyte Z97P-D3

- RAM -> Kingston 8GB HyperX Fury Blue 1866MHz

- HDD -> Western Digital 1TB Caviar Blue SATA III

- SSD -> Corsair 120GB Force LS Series 2.5¨ SATA III

- PSU -> Cooler Master B600 600W

- Κάρτα γραφικών -> Να βάλω ή είναι μια χαρά η ενσωματωμένη?

 

βοηθήστε με να το τελειώσω παιδιά.. 

 

Ευχαριστώ προκαταβολικά.

Έγινε επεξεργασία από Giov87
Link to comment
Share on other sites

Για να μπορεσουμε να βοηθησουμε, πρεπει να μας πεις  την χρηση που θα κανεις για αρχη και κατα 2ον σε τι αναλυση παιζεις (και αν εχεις εξτρα μπατζετ για οθονη ή εχεις ηδη καποια οθονη πχ σε αναλυηση 1920Χ1080 υποθετικα μιλωντας)

 

Εχεις σκοπο να κανεις o/c ; Σε περιπτωση που οχι, ουτε Ζ97 , ουτε 4690Κ ουτε τπτ δε χρειαζεσαι. Πες μας και για το βαρυ προγραμμα σχεδιασμου που λες. Δε πιστευω να εννοεις κανα photoshop :p 

 

 Το κουτι με βρισκει συμφωνο καθως χαριζεται σε αυτα τα λεφτα,πραγματικα.

Link to comment
Share on other sites

Για το overclock να πω την αλήθεια μου δεν το είχα ποτέ ανάγκη, αλλά έχω αρχίσει να το σκέφτομαι γι'αυτο και z97. Πες πως το αφήνω απέξω και πάω στον 4690 και μια H97 τότε.. ε?

Για το πρόγραμμα ίσως χρειαστώ Autocad, τα άλλα δεν είναι βαριά το ξέρω.. οθόνη έχω μια LG full HD..

Οπότε λες να το πάω πιο απλό?

Link to comment
Share on other sites

Ουτε το autocad εχει απαιτησεις τετοιες ωστε να θες 4690. Γενικα ξεχνας τοσο υψηλες τιμες για επεξεργαστες διοτι ξεφευγεις παρα πολυ απο το budget. Συν οτι σου ειναι αχρειαστο κατα την ταπεινη μου γνωμη

 

Παρακατω σου εχω μια προτεινομενη συνθεση χωρις καρτα γραφικων , με i3 , 256GB SSD (για μενα must) , 1ΤΒ HDD, ενα τροφοδοτικο που νομιζω οτι ειναι σουπερ προσφορα απο e-shop (δε ξερω γιατι τοσο κατω η τιμη του), 8gb ram 1600 σε μια μητρικη Η81 και off you go με 550€.  

 

Για ψυχολογικους λογους παντως το τροφοδοτικο αυτο, μπορεις να κοψεις 20ευρω με ενα 300ρη Be Quiiet στα 40€ να ειναι υπερ αρκετο θεωρω

 

post-60900-0-10645900-1427296616_thumb.j

 

 

και μια δευτερη με i5 4590 και δισκο 120GB ssd με τα υπολοιπα τα ιδια, 611€ 

 

 

post-60900-0-42409700-1427296666_thumb.j

 

 

Εσυ ομως πρεπει να καθορισεις τι ακριβως χρηση θες να κανεις. Αν θες χαλαρο gaming με καλουτσικες επιδοσεις, δε νομιζω να αρκεισαι στα ενσωματωμενα γραφικα . Μια Gtx 750ti στα 150€ , για την οποια ξεπερνας στην 1η περιπτωση για 100€ το μπατζετ και στην 2η για 160€. 

Επισης αν θες το κατι παραπανω σε συνδεσιμοτητα, κοιτας σιγουρα για ακριβοτερες μητρικες. 

 

Ολα τα παραπανω για intel συστημα, με το κουτι που εβαλες στην αρχη (κριμα ειναι να μη το παρεις στα 45€ που το δινουν , εχει και φθηνοτερα πολυ καλα κουτακια , οπως με 25€ ενα μικρο κουτακι To cougar spike που ταιριαζει με αυτη τη μητρικη, αλλα δε ξερω αν θα σε ενδιεφερε να γλιτωσεις το 20ρικο για κατι που θα βλεπεις καθημερινα).

 

 

Υπαρχουν λυσεις και με AMD συστηματα, δε μπορω να προτεινω κατι συγκεκριμενο παντως γιατι καποια αλλα παιδια γνωριζουν καλυτερα τα χαρακτηριστικα των AMD. (εχω παντως την εντυπωση οτι εχουν γενικως καλυτερα ενσωματωμενα γραφικα- οπως λεω παντα, καπου θα κερδισεις καπου θα χασεις).

 

Στις παραπανω συνθεσεις μπορεις να γλιτωσεις και απο κανα 10ρικο με διαφορετικες μνημες ας πουμε ,αντε και κανα 20ρικο απο επεξεργαστη (πχ 4460 αντι 4590) , αλλα γενικα καπου εδω κυμαινονται οι προτασεις που ισως λαβεις. 

 

ΥΓ: Να προσθεσω μια ερωτηση. Εχεις καποια μερη (πχ HDD ) απο το παλιο μηχανημα που θα μπορουσες να χρησιμοποιησεις στο νεο; Αν εχεις HDD ας πουμε , μπορεις να τον βαλεις και να γλιτωσεις 60€ . Κοψε απο δω κοψε απο εκει ,κατι θα κερδισεις παντως :)

Έγινε επεξεργασία από tommybertsen
Link to comment
Share on other sites

Δυστυχώς από τον παλιό δεν αξίζει κάτι.. Μέχρι και ο σκληρός είναι 120GB.

Γενικώς επειδή θέλω κάτι καλό που θα στέκεται για 3 χρόνια μια χαρά, θα μείνω σε i5.. θα πάω βέβαια στον 4590 όπως πρότεινες.

Σε μητρική σκέφτομαι αυτή:

http://www.e-shop.gr/mitriki-asrock-h97m-anniversary-retail-p-PER.528798

Τέλος θα βάλω και μια κάρτα γραφικών και ας φύγω 150€ παραπάνω..

Αντε να δούμε.. :)

Link to comment
Share on other sites

Kαλη ειναι και αυτη η μητρικη απλα δε ξερω τι πραγματικο κερδος υπαρχει απο αυτη , λεγοντας πραγματικο , εννοω σε καθημερινες συνθηκες αν θα δεις σημαντικες διαφορες. Ισως να ειναι καλυτερο το τσιπ ηχου και LAN για παραδειγμα, λιγο πιο κρυα η μητρικη κλπ ,απλως δε ξερω κατα ποσο αξιζουν τα +30€ .

 

Αν μπορεις να ξεφυγεις τοσο στο μπατζετ εισαι κομπλε. Και νομιζω 3 χρονια ανετα σου βγαζει το μηχανημα. Ο 4590 ειναι επεξεργαστης που οπως καταλαβες εχω και εγω , και τον προτεινω ανεπιφυλακτα για οποιαδηποτε χρηση, εαν δε σκοπευεις να προβεις σε o/c (καθως ειναι κλειδωμενος). Αυτο που με στεναχωρει ειναι το ποσο πολυ ανεβηκαν οι τιμες, καθως τον πηρα 188 με μεταφορικα και βγαινει πλεον 210 με μεταφορικα, αν αγορασεις απο σκρουτζομαγαζο. (υγ: αν μπορεις να κανεις μονος σου τη συναρμολογηση θα κερδισεις στανταρ φραγκακια παντως-εγω ενδεικτικα εδειξα το eshop , βλεπω ο 4590 ειναι ακριβος στο e-shop. http://www.skroutz.gr/s/4857222/Intel-Core-i5-4590-Box.html )

 

Γενικα καλο θα ηταν να περιμενεις και αλλες προτασεις που μπορει να ερθουν απο διαφορα παιδια εδω που θα δουν το θεματακι. 

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.