Jump to content

Φθηνή μνήμη super!

Recommended Posts

Κατ'αρχήν καλωσόρισα! :clap:

(Κάποιες δυσκολίες με κράτησαν μακριά από το σπόρ, αλλά τα πράγματα πάνε καλύτερα πλέον)

Πουλώντας το ρημάδι το laptop με τον celeron, είπα να φτιάξω ένα β' συστηματάκι και αυτό με Α64 βέβαια

σταθερότητα, ησυχία, ταχύτητα, και όσο το δυνατόν φθηνό, τα ζητούμενα, και κατέληξα στο σύστημα της υπογραφής, μαζί παίζει και ένας Seagate 80gb sata (απίστευτα αθόρυβος!!!). και VIA chipset για να το δοκιμάσω κιόλας... και οι εντυπώσεις είναι θετικότατες! μπορώ να πω ότι στα default είναι πιο γρήγορο από το nvidia, και η καλύτερη "αίσθηση απόκρισης" (δεν ξέρω πως να το περιγράψω ακριβώς) παραμένει... - για oc βέβαια ούτε λόγος μιας και δεν υπάρχουν οι προϋποθέσεις, αλλά ούτε και είναι το ζητούμενο από αυτό το σύστημα... (πάντως το πήγα μέχρι 9*223 χωρίς κανένα πρόβλημα! - δίσκος sata και ΑΤΙ άντεξαν άνετα! (37/74) - με τη μνήμη 3-3-3-8 1Τ!)

Επί της ουσίας, δεν ψάχτηκα με τη μνήμη - μπήκα σε ένα μαγαζί, ρωτάω πόσο έχει μία 512 ddr/400 - 80 ευρώ- .. φέρτη.. (τώρα έχει 73!)

Πάνω είχε ένα (fake) αυτοκόλλητο Buffalo, τα chips γράφουν ΜΤ, ενώ στο cpuz σαν κατασκευαστής εμφανίζεται το όνομα melco (?)...

Bέβαια δεν άντεξα στον πειρασμό να τη βάλω στο Gigabyte

Mε default ρεύμα παίζει στα 200 με 3-2-3-7 1Τ..

ενώ ανέβηκε στα 223 με 3-3-3-8 1Τ!

Δίνοντας 2.80v, ...εξεπλάγην! (φωτο) - 2Τ Βέβαια και τελείως "άψητη"

είμαι σίγουρος ότι θα πήγαινε και παραπάνω και κάποια στιγμή θα την ψήσω κανονικά να δω που θα φτάσει...

οι Α-DATA ddr/500 αντίστοιχα, δεν παίζουν σε καμμία συχνότητα (200+) με ras to cas 2, ενώ με ras to cas 3 , άντε να φτάσουν 214-215 το πολύ! :eek: (ανεξαρτήτως volts και CMD)

Για να μην πω και για την τιμή που με 145 ευρώ βάζεις 1giga, και πάς στα 250 τουλάχιστον με αξιοπρεπέστατα timings!

αν βρείτε τίποτα τέτοιες, τσιμπήστε τις άνετα! και τζάμπα πράμα...

post-359-1416071465,3774_thumb.jpg

• Replies 43
  • Created
  • Last Reply

Aυτό περί απόκρισης το έχω δεί και εγώ σε άλλα συστήματα (p3@via apollo pro 133, tbred@ kt400) και είναι πολύ ωραία αίσθηση καμμια σχέση με 875,nf2 και nf3.

Καλή φάση η μνήμη (καλή απόδοση / τιμή)

δεν με ένοιαζε το overclocking, και γιάυτό δεν το έψαξα...

αυτό που με έκαιγε λίγο, είναι να μην είχε πρόβλημα τουλάχιστον με 1Τ CMD, μιας και δεν θα έπαιζε σε μεγάλες συχνότητες

Κάτι είχα ξανακούσει για ΜΤ chips πάντως...

Αυριο θα ξαναμπεί στο Gigabyte, για "κάψιμο" - αναζήτηση ορίων

Αρχική απάντηση από kbilly13 [24-12-2004 16:19]

Mε default ρεύμα παίζει στα 200 με 3-2-3-7 1Τ..

να συμπληρώσω (την δοκίμασα πριν από λίγο) ότι με 2,80v παίζει στα 200 με... 2.5-2-2-5 1Τ!

Καλουτσικο το κελεπουρι , αμα του δωσεις 12 Βολτ , θα δουλεψει και στα 250 ? :D :devil:

Ακουσε να σου πω ενα μυστικο , τα ρολογια στις μνημες ειναι η μιση χαρα , η αλλη μιση ειναι η εσωτερικη ταχυτητα που εχουν τα ντιμακια .

Η διαφορα αυτη ειναι πολυ σημαντικη , και 220 βολτ να τις δωσεις , σαν τις OCZ R2 , δεν προκειτε να δουλεψουν .

Αρχική απάντηση από overvolt

Καλουτσικο το κελεπουρι , αμα του δωσεις 12 Βολτ , θα δουλεψει και στα 250 ? :D :devil:

αμα δωσει 12 θα δουλευει σαν αυγα ματια.....αν δωσει 220 η ομελετα θα εχει παρει ηδη φωτια...

Ακουσε να σου πω ενα μυστικο , τα ρολογια στις μνημες ειναι η μιση χαρα , η αλλη μιση ειναι η εσωτερικη ταχυτητα που εχουν τα ντιμακια .

Η διαφορα αυτη ειναι πολυ σημαντικη , και 220 βολτ να τις δωσεις , σαν τις OCZ R2 , δεν προκειτε να δουλεψουν .

Μηπως να ξανακοιταγες το post no1;

Αρχική απάντηση από overvolt [Σήμερα, στις 05:05]

Ακουσε να σου πω ενα μυστικο ,

σαν τις OCZ R2 , δεν προκειτε να δουλεψουν .

Τιιι??? με κορόιδεψαν δηλαδή? :D

• 2 weeks later...

αφήνώ για λίγο την προαναφερθείσα :D μνήμη, καθώς δοκίμασα και μια άλλη DDR/333 αυτή τη φορά - (πολύ) φθηνή και αυτή:

1*512 Τwinmos ddr/333 με chips m.Tec -60D

Mέχρι 172 παίζει με 2-2-2-5 1Τ!

Με 3-3-3-8 1Τ πολύ "τσιτωμένη" (97% efficiency!) στα 218 (πάντα με το α' σύστημα της υπογραφής μου και 2.83vmem)

post-359-1416071501,0751_thumb.jpg

και 220 βολτ να τις δωσεις , σαν τις OCZ R2 , δεν προκειτε να δουλεψουν .

και σαν τις winbond τα chipακια οι OCZ σου δεν προκειται να δουλεψουν ουτε με 380 τριφασικο!

μάλλον μιλάμε για Winbond chips παίδες! .... έτσι εξηγείται (ΒΗ-6)

Ο κωδικός είναι:

M.tec

03034

TTD7608F8E60D

ενώ έχουν και τις 2 χαρακτηριστικές "οπές" πάνω στα chips

και να φανταστείτε ότι έγιναν "τράμπα" από την τότε δουλειά μου, καθώς μου κίνησαν το ενδιαφέρον όταν τις δοκίμασα στο pc της δουλειάς και έπαιζαν 2-2-2-5 στα 166 με 2,60vmem .... και λέω γιατί να χαραμίζονται? :D

φαντάζομαι ότι με περισσότερο vmem θα απογειωθούν...

στο Albatron με 2.90v

παίζει και του αδερφού μου το αντίστοιχο nforce2 με 3.00v....

το θέμα είναι να είχα volts στην K8NS pro....

(είμαι σε σκέψεις, αν θα γίνει mod ή αν θα μπεί το "επιπλέον εξάρτημα" ... )

και το θέμα είναι ότι αυτές οι μνήμες θέλουν πολύ ρεύμα ....

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.