Jump to content



Εισαγωγη στον προγραμματισμο/game development


Recommended Posts

Καλησπερα. Ειμαι καινουριος εδω, παω για β' λυκειου. Απο πιο νωρις ηθελα να ασχοληθω με προγραμματισμο αλλα κυριως με game development, τιποτα ιδιαιτερο, τουλαχιστων οχι ακομα :p . Ο κυριος λογος που δεν ασχοληθηκα μεχρι τωρα ηταν το "coding", μου φενονταν πολυ δυσκολο και περιπλοκο. Φετος ομως εμαθα λιγο την λογικη, παλι τιποτα ιδιαιτερο, καναμε λιγα πραγματα για μεταβλητες, εντολες επαναληψης και τετοια με τον "διερμηνευτη γλωσσας".Εμαθα ομως λιγο την λογικη, βλεπω διαφορα παιχνιδια και πως θα μπορουσαν να εχουν προγραμματηστει διαφορες ιδιοτητες τους. Θα μπορουσα να περιμενω τα επομενα χρονια να μαθω περισσοτερα, αλλα προτιμω να αρχισω απο τωρα, μαθαινω ευκολα, εχω δει πολλα tutorials για διαφορα αλλα πραγματα που ηθελα π.χ. video editing. Οποτε για να μην τα πολυλογω θελω αρχικα να ασχοληθω με δημιουργια παιχνιδιου. Εχω δει διαφορα βιντεο για το πως να αρχισω και διαφορες συμβουλες αλλα δεν εχω βρει ακρη. Για αρχη σκεφτομαι να κανω ενα 2d platformer, τα βασικα μονο, ουτε art ουτε πολυπλοκα πραγματα για αρχη. Ομως και για αυτα απαιτειται προγραμματισμος που με φερνει στο ακολουθο ερωτημα: Με τι γλωσσα να αρχισω να ασχολουμαι και με τι προγραμμα-μηχανη? Απο οτι εχω δει μαλλον με c# και unity, αλλα ειδα και c++,java... Τα αγγλικα μου ειναι σε πολυ καλο επιπεδο, οποτε δεν εχω θεμα να παρακολουθησω tutorials η ακομα και σεμιναρια(Εφοσον ειναι δωρεαν) .Αν εχετε κατι να μου προτεινετε, καποιο λινκ για tutorials η οτιδηποτε αλλο θα με βοηθουσατε πολυ. Ευχαριστω εκ των προτερων :)

Υ.Γ. Εχω την Unreal Engine 4 η οποια αν δεν κανω λαθος λειτουργει με C++, οποτε θα με βολευε να την μαθω, ετσι ωστε να ασχοληθω αργοτερα (η και τωρα, αν πιστευετε ειναι καλυτερα, ειχα παρακολουθησει τα tutorials τους, οχι ολα, αλλα δυστηχως το αφησα και θα πρεπει να ξαναξεκινησω) με αυτην την μηχανη
 

Link to comment
Share on other sites

Μπαίνεις εδώ και κάνεις εγγραφή:

http://www.microsoftvirtualacademy.com/

 

Μετά ψάχνεις για game tutorials. Έχει από html games, μέχρι πιό advances. Θα σου πρότεινα να ξεκινήσεις με τα πρώτα, γιατί είναι κι εύκολο να τα δώσεις σε φίλους σου να τα δοκιμάσουν.

 

Θέλει πολύ διάβασμα και πολύ ψάξιμο πάντως να ξέρεις.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Μπαίνεις εδώ και κάνεις εγγραφή:

http://www.microsoftvirtualacademy.com/

 

Μετά ψάχνεις για game tutorials. Έχει από html games, μέχρι πιό advances. Θα σου πρότεινα να ξεκινήσεις με τα πρώτα, γιατί είναι κι εύκολο να τα δώσεις σε φίλους σου να τα δοκιμάσουν.

 

Θέλει πολύ διάβασμα και πολύ ψάξιμο πάντως να ξέρεις

Ευχαριστω πααααρα πολυ :D εκανα λογαριασμο και αρχισα ενα με το GameMaker. Θα δω πως θα παει :) 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Καταρχάς για Game Development πρέπει να ξέρεις άριστα Άλγεβρα Πινάκων, Διανυσμάτων και Γεωμετρία.

Επειδή ασχολούμαι τελευταία με Game Development, αν είσαι ερασιτέχνης και δεν έχεις συνεργάτες θέλει πολύ δουλειά.

Από το 3d modeling με π.χ. Blender, μέχρι να προγραμματίσεις τους shaders για OpenGL οι οποίοι να εμφανίζουν την πίστα, τα στατικά μοντέλα, τα μοντέλα με το animation (morphing, skeletal, καθώς και αλλάγες σε πίνακες μετασχηματισμών-rotation-translation-scale-skew), τα ειδικά εφε.

Μετά πρέπει να προγραμματίσεις τον level editor (αλλιώς πως θα φτιάξεις τις πίστες;)

κτλ κτλ κτλ

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

γεια σας παιδιά,

για να μην ανοίγω άλλο νήμα, είπα να γράψω εδώ αφού είναι ό,τι πλησιέστερο σε αυτό που ψάχνω. Ξεκίνησα για να μάθω c# & .NET και χρησιμοποιώ το http://appnee.com/beginning-c-6-programming-with-visual-studio-2015-hd-pdf-epub-azw3/ . Επειδή όμως είμαι 40+ και δεν είμαι το "σφουγγάρι" που ήμουν κάποτε... μου έχει πέσει πολλή(!) η θεωρία και έχω ζαλιστεί με τις ορολογίες στα Αγγλικά -τα οποία βέβαια είναι σχεδόν μητρική μου γλώσσα- οπότε και ψάχνω κάτι στα Ελληνικά που να θυμάμαι ευκολότερα την ορολογία. Any suggestions..?!?

Ευχαριστώ προκαταβολικά

Link to comment
Share on other sites

5 minutes ago, anubis said:

γεια σας παιδιά,

για να μην ανοίγω άλλο νήμα, είπα να γράψω εδώ αφού είναι ό,τι πλησιέστερο σε αυτό που ψάχνω. Ξεκίνησα για να μάθω c# & .NET και χρησιμοποιώ το [Final] Beginning C# 6 Programming with Visual Studio 2015 HD PDF, EPUB, AZW3 | AppNee Freeware Picks, Reviews & Downloads . Επειδή όμως είμαι 40+ και δεν είμαι το "σφουγγάρι" που ήμουν κάποτε... μου έχει πέσει πολλή(!) η θεωρία και έχω ζαλιστεί με τις ορολογίες στα Αγγλικά -τα οποία βέβαια είναι σχεδόν μητρική μου γλώσσα- οπότε και ψάχνω κάτι στα Ελληνικά που να θυμάμαι ευκολότερα την ορολογία. Any suggestions..?!?

Ευχαριστώ προκαταβολικά

Πιστεψε με στα ελληνικα θα ζαλιστεις ακομα περισσοτερο,οτι θα διαβαζεις θα πρεπει μετα να το αποκωδικοποιεις,IDE,tutorials,textbooks κλπ συνηθως ειναι στα αγγλικα,ακολουθησε ολο το tutorial απο microsoft virtual academy για αρχη...δες μετα για ενα text book για να τσεκαρεις πραγματα που δε θυμασαι οταν θα πιαστεις με το πρωτο σου project...αυτα...

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.