Jump to content



Καθαρισμός INOX πλυντηρίου πιάτων


Dj_ALeX

Recommended Posts

Καλησπέρα σε όλους. :)

Ανοίγω εδώ το θέμα μιάς και είναι way of topic. Ελπίζω να έκανα καλά.

Στο θέμα μας τώρα.

Πρόσφατα έκανα μία συντήρηση στο πλυντήριο πιάτων μου (λάστιχα,τσιμούχες στεγανοποίησης κτλ.) αλλά ήρθα αντιμέτωπος με ένα πρόβλημα στο οποίο δεν μπορώ να βρώ λύση. Παραθέτω μερικές φωτογραφίες για να καταλάβετε καλύτερα το τι συμβαίνει.

 

2ytqss5.jpg

2e5latz.jpg

 

Όπως βλέπουμε και απο τις εικόνες έχουν δημιουργηθεί παράξενοι λεκέδες (χρυσαφή χρώματος) επάνω στην ασημένια INOX επιφάνεια της πόρτας του πλυντηρίου μου. Δοκίμασα να την αφαιρέσω με ξύδι,λιποδιαλυτικό,σαπούνι,χλωρίνη αλλά τπτ. Κάπου διάβασα οτι υπάρχουν ειδικά σπρέϊ για ανοξείδωτες επιφάνειες αλλά δεν ξέρω αν αυτά θα κάνουν δουλειά. Αν γνωρίζει κάποιος απο προσωπική εμπειρία ή ξέρει πώς βγαίνουν τέτοιου είδους λεκέδες απο ανοξείδωτες επιφάνειες παρακαλώ ας μου δώσει τα φώτα του. Ευχαριστώ! :)

Link to comment
Share on other sites

μαγειρικη σοδα με ξυδι ή με νερο (κατα προτιμηση ζεστο). Χρησιμοποιουσα αυτη τη μεθοδο σε βραστηρα και ειχε αποτελεσματα. Παλια καθαριζα τετοιους λεκεδες με Cif (κρεμα) , αλλα δε ξερω κατα ποσο θα σου κανει δουλεια (απλωνα, ετριβα με την μαλακη πλευρα σκοτς μπραιτ , και μετα με σκετο χαρτι κουζινας επαιρνα οτι εμενε). 

 

Μπορεις να δοκιμασεις και κανα viakal απο αυτα τα γνωστα για λιπη κλπ που ειναι

 

εδιτ: Χρησιμοποιω βιακαλ με ξυδι για τον νεροχυτη, δε νομιζω ομως να ειναι τοσο δραστικο ωστε να τα παρει ολα αυτα απο το πλυντηριο!

Link to comment
Share on other sites

Εαν εχει μεινει παρα πολυ καιρο ετσι , υπαρχει πιθανοτητα να αφησει καποια σημαδια, αλλα δε νομιζω να μη βγαινουν καθολου ! Τουλαχιστον απο προσωπικη εμπειρια, εχω δει ινοξ να "σημαδευονται" απο την πολυκαιρια και την απλυσιά, αλλα οχι στο βαθμο που δειχνουν οι φωτο!! Εαν συμβαινει και αυτο , τι να πω;;; Γκαντεμια!

Link to comment
Share on other sites

Δεν νομίζω και εγώ να επανέλθει.Σαν "κάψιμο" μου κάνει από τα απορυπαντικά.

 

Αν έχεις dremel μπορείς να δοκιμάσεις με κετσέ(σαν πανάκι σκληρό) και αλοιφή για inox.

Αν έχεις σκεφτεί να το τρίψεις με σύρμα(scotch brite) σε καμία περίπτωση πράσινο.

Άσπρο ή κόκκινο.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.