Κοπρίτης Posted December 29, 2004 #1 Share Posted December 29, 2004 πηρα προχθες μια MSI NX6800 ..με τη βοηθεια toy RivaTuner 15.3 ξεκλειδωσα τα 4 pipelines και το vertex shader...εβαλα και ενα arctic cooling silencer και κλοκαρε σταθερα στα 385/880...με 45βαθμους max temp...αυτο που θα ηθελα τωρα ειναι ενα bios ωστε να γινει μονιμη ενεργοποιηση των disabled pipelines και φυσικα των συχνοτητων λειτουργειας...αν τωρα μπορω να τσιμπησω και λιγο το ρευματακι μπας και κερδισουμε καμια δεκαρια mhzδεν θα ηταν κι ασχημα...αντεγραψα λοιπον το υπαρχον bios της MSI και το ανοιξα με NiBitor οπου διαπιστωσα οτι σε 3dmode το Vgpu ειναι default 1.4V...Ρωταω λοιπον ,εχει δοκιμασει κανεις στο 1.5v?επισης εαν χρησιμοποιησω σαν βαση καποιο bios απο αλλης εταιρειας 6800GT 256θα υπαρξει προβλημα μιας και η δικια μου διαθετει μονο 128mb mem?(FIY δοκιμασα ηδη force-flash απο ΑSUS V9999 αλλα και μικροτερο o/c πετυχα και τα pipelines δεν ξεκλειδωσαν....)οι εχοντες γνωση δωστε τα φωτα σας παρακαλω... Link to comment Share on other sites More sharing options...
apostglen46 Posted December 29, 2004 #2 Share Posted December 29, 2004 Παρε το οριγκιναλ ΒΙΟΣ και αλλαξε μεσα απο τον εντιτορ την τιμη του vgpu...στην 5900 μου βγαζει αρκτιφακτς μολις χρισιμοποιηθουν πανω απο 128 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Κοπρίτης Posted December 29, 2004 Author #3 Share Posted December 29, 2004 Αρχική απάντηση από apostglen46 [Σήμερα, στις 21:06] Παρε το οριγκιναλ ΒΙΟΣ και αλλαξε μεσα απο τον εντιτορ την τιμη του vgpu...στην 5900 μου βγαζει αρκτιφακτς μολις χρισιμοποιηθουν πανω απο 128 αυτο σκεφτομουν αρχικα αλλα με αυτον τον τροπο δεν θα ενεργοποιηθουν τα disabled pipelines...εκτος και εαν υπαρχει καποιο πιο αναλυτικο Nvidia bios editing tool απο ταΝιΒιτοr1.9 , X-BiosEditor520, OmniExtremeEditFX15 που εχω ηδη δοκιμασει..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
apocalypse Posted December 29, 2004 #4 Share Posted December 29, 2004 Δεν έκανα flash για τα pipelines , η κάρτα μου ήταν ξεκλείδωτη από την αρχή.Αν σε ενδιαφέρει bios από msi ξεκλείδωτη...αντεγραψα λοιπον το υπαρχον bios της MSI και το ανοιξα με NiBitor οπου διαπιστωσα οτι σε 3dmode το Vgpu ειναι default 1.4V...Ρωταω λοιπον ,εχει δοκιμασει κανεις στο 1.5v? Εμένα πάλι είχε 1.2V σε 3D και κάτι τέτοιο διάβαζα οτι ισχύει για όλες τις 6800nu :wassat: Από 1.2V -> 1.4V κέρδισα 15mhz core και +10°C σε load , αλλά η stock ψύκτρα δεν άντεχε το φορτίο για πολλή ώρα (throttling) , οπότε δεν δοκίμασα 1.5V.Λογικά δεν θα έχεις μεγάλη διαφορα θερμοκρασίας από 1.4V -> 1.5V , οπότε try it. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Κοπρίτης Posted December 29, 2004 Author #5 Share Posted December 29, 2004 Αρχική απάντηση από apocalypse [Σήμερα, στις 21:17] Δεν έκανα flash για τα pipelines , η κάρτα μου ήταν ξεκλείδωτη από την αρχή.Αν σε ενδιαφέρει bios από msi ξεκλείδωτη...Εμένα πάλι είχε 1.2V σε 3D και κάτι τέτοιο διάβαζα οτι ισχύει για όλες τις 6800nu :wassat: Από 1.2V -> 1.4V κέρδισα 15mhz core και +10°C σε load , αλλά η stock ψύκτρα δεν άντεχε το φορτίο για πολλή ώρα (throttling) , οπότε δεν δοκίμασα 1.5V.Λογικά δεν θα έχεις μεγάλη διαφορα θερμοκρασίας από 1.4V -> 1.5V , οπότε try it. ακομα να to στειλεις αυτο το bios????μα τι κανεις τοσες ωρες???οσο για τα volts Μου φαινεται παραξενο κι εμενα...να εχει 1.4 default...τοσο εχουν οι Ultra εαν θυμαμαι καλα...βασικα δεν φοβαμαι το 1,5 λογω θερμοκρασιας αλλα λογω αντοχης υλικων...αποσω ξερω δεν λειτουργει καμια 6800 με 1,5 εργοστασιακα... Link to comment Share on other sites More sharing options...
apocalypse Posted December 29, 2004 #6 Share Posted December 29, 2004 Αρχική απάντηση από Κοπρίτης [Σήμερα, στις 21:23] ακομα να to στειλεις αυτο το bios????μα τι κανεις τοσες ωρες??? Έεεεεεεεφτασεεεεεεεεεε.EDIT : προσοχή οτι αυτό το bios έχει 1.2V σε 3D.EDIT #2 : και αυτό μοιάζει ενδιαφέρον.msi bios.zip Link to comment Share on other sites More sharing options...
Τζώρτζης Posted December 29, 2004 #7 Share Posted December 29, 2004 εριμένουμε εξελίξεις.Εγώ απλά πείραξα το bios ώστε να έχω συχνότητες 350/800 στο ξεκίνημα κατευθείαν.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Κοπρίτης Posted December 29, 2004 Author #8 Share Posted December 29, 2004 διορθωση:στο current 3d voltage κι εμενα ειχε 1.2v...το εβαλα στο 1.4 και ανεβηκα στα 400mhz core (απο 385 πριν και απο 325 default)τα pipelines ΔΕΝ ξεκλειδωσαν....δοκιμαζω ξανα με τις οδηγιες του ocforums και με 1.5v....και ειδωμεν.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
pontifikas Posted December 30, 2004 #9 Share Posted December 30, 2004 Με stock ψήξη θα καεί ή απλά θα ανεβάσει ψηλά C.Έχω ακούσει ότι οι 6800 βαράνε έτσι και αλλιώς ψηλές θερμοκρασίες Link to comment Share on other sites More sharing options...
Κοπρίτης Posted December 30, 2004 Author #10 Share Posted December 30, 2004 δοκιμασα και to modded by RIvaTuner bios αλλα τιποτα....nada...zero...αναγκαστικα πρεπει να ενεργοποιησω τα pipelines μεσω του RivaTuner....το 1.5v δεν προσφερε κατι παραπανω απο πλευρας o/c στην δικια μου περιπτωση...μαλλον θα πρεπει να συμβιβαστω με την ιδεα του softmod τουλαχιστον μεχρι ο Unwinder να κατεβασει καμια καινουρια σατανικη ιδεα... Link to comment Share on other sites More sharing options...
fotme Posted December 30, 2004 #11 Share Posted December 30, 2004 Αρχική απάντηση από pontifikas Με stock ψήξη θα καεί ή απλά θα ανεβάσει ψηλά C.Έχω ακούσει ότι οι 6800 βαράνε έτσι και αλλιώς ψηλές θερμοκρασίες Ποιες ειναι οι στοκ θερμοκρασιες για gt ξερετε? Σε μια στοκ αλβατρον gt ειχε μια 50αρα idle καιγυρω 70 Load. Αληθεια ποιο προγραμμα χρησιμοποιητε για monitoring vga? Link to comment Share on other sites More sharing options...
XTCgr Posted December 30, 2004 #12 Share Posted December 30, 2004 η δικιά μου μετά το σφίξιμο του συστήματος ψύξης πάνω στο pcb είχε περίπου 54-55 idle και κάπου 65 full load με τους 2 ανεμιστήρες στο 50%Σημ. το σύστημα ψύξης καμμία σχέση με το reference Link to comment Share on other sites More sharing options...
stakid Posted December 30, 2004 #13 Share Posted December 30, 2004 Κι εμενα η MSI 1.4v ειχε 3d ενω σε ολους εβλεπα 1.2v Link to comment Share on other sites More sharing options...
Τζώρτζης Posted December 31, 2004 #14 Share Posted December 31, 2004 Αρχική απάντηση από stakid Κι εμενα η MSI 1.4v ειχε 3d ενω σε ολους εβλεπα 1.2v και μένα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
apocalypse Posted December 31, 2004 #15 Share Posted December 31, 2004 Σίγουρα διαβάζετε την σωστή τάση;Είναι αυτή που δείχνει το Nibitor με πράσινα γράμματα.Εμένα τουλάχιστον πέταγε σπίθες με stock ψύξη και 1.4V (65+ load με την ψύκτρα στο full) και σε πολύωρο gaming έπεφταν πάρα πολύ τα frames , περίπου στο 50% (μάλλον throttling).Το έψαξα λίγο και υποτίθεται οτι 6800nu = 1.2V , 6800GT = 1.4V , 6800U = 1.5V Link to comment Share on other sites More sharing options...
stakid Posted December 31, 2004 #16 Share Posted December 31, 2004 Εγω ειχα 1.4v 3d και με το omni εκανα και το thrtl 1.4 για να μην εχω σπασηματα στην κινηση( throttling).Απο θερμοκρασιες ειμαι πολυ καλα αν και δεν θυμαμαι ακριβως γιατι δεν την εχω μαζι μου.(περιπου 45-50 load) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.