Jump to content



ερωτήσεις για pc fan


gunsnrose123

Recommended Posts

Καλησπέρα όταν θέλουμε να δούμε σε ποια κατεύθυνση κατευθύνετε ο αέρας από ένα pc fan κοιτάμε το βελάκι πανό στον ανεμιστήρα όταν δεν υπάρχει βελάκι υπάρχει κάποιος τρόπος να το δούμε στην παρακάτω φωτογραφία το βελάκι Νο1 δείχνει τιν κατεύθυνση του αέρα το Νο 2 τι δείχνει?

 

 

 

 

και κάτι άλλο στο push pull όπως στη φωτογραφία Νο 2 οι δυο ανεμιστήρες που είναι στο κάτω μέρος πετάνε αέρα στον radiator και οι άλλοι δυο στο πάνω μέρος βγάζουν το αέρα έξω? 

post-55043-0-78592800-1440710889_thumb.j

post-55043-0-38484200-1440710897.jpeg

Link to comment
Share on other sites

Το βέλος 2 δείχνει την κατεύθυνση περιστροφής των πτερυγίων του ανεμιστήρα και το βέλος 1 δείχνει την κατεύθυνση ροής του αέρα.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση αν κρατάς τον ανεμιστήρα έτσι ώστε να βλέπεις τον κινητήρα του, η φτερωτή θα γυρίζει προς τα δεξιά (όπως οι δείκτες του ρολογιού) και ο αέρας θα έρχεται προς τα εσένα!

Στο Push - Pull είναι έτσι όπως το λές, οι Push ανεμιστήρες ωθούν τον αέρα πάνω στο radiator και οι Pull τον ρουφάνε μέσα από αυτό !

Συνεργασία για το κοινό καλό που λένε ! :D

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

ευχαριστώ και κάτι ακόμα σχετικά με το Static Pressure και  Air Flow funs υπάρχει διάφορα ανάμεσα σε αυτά τα δυο ?

από οτι διαβάζω στο internet εάν κατάλαβα καλά  οι static pressure είναι για να κατευθύνουν τον αέρα πανό σε κάποιο συγκεκριμένο αντικείμενο π.χ radiator ψήκτρα πανό σε σκληρούς δίσκους?

και οι Airflow για να διώχνουν τον αέρα μέσα από το κουτί? 

 

 
Link to comment
Share on other sites

Οι ανεμιστήρες υψηλής στατικής πίεσης χρησιμοποιούνται συνήθως σε περιοχές όπου υπάρχουν εμπόδια στην διέλευση του αέρα όπως radiators, ψήκτρες, θήκες σκληρών δίσκων. Αν παρατηρήσεις έχουν φαρδιά πτερύγια ώστε να "πιέζουν" τον αέρα να περάσει αυτά τα εμπόδια. 

 

Οι ανεμιστήρες υψηλής ροής αέρα χρησιμοποιούνται ώστε να δημιουργήσουν μια ροή αέρα μέσα στο κουτί του υπολογιστή ώστε να ψύχονται τα διάφορα εξαρτήματα του, εισάγοντας τον αέρα του περιβάλλοντος χώρου από το μπροστά και κάτω μέρος του κουτιού και εξάγοντας τον θερμό από το πίσω και πάνω μέρος. Έχουν πολλά και λεπτά πτερύγια.

 

 post-63657-0-07775700-1440750691.png

 

 

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα στη παρέα! :)

Σωστά !

Μακροσκοπικά κάπως έτσι είναι.  Ο κρίσιμος παράγοντας είναι η κλίση που πρέπει να έχουν τα πτερύγια του ανεμιστήρα.

Σε αυτούς που η υψηλή πίεση είναι το πρωταρχικό, η κλίση επιβάλετε να είναι μικρή. Συνεπώς δεν χωράνε και πολλά πτερύγια στην περίμετρο του hub του κινητήρα,  αντίθετα σε αυτούς που μας ενδιαφέρει να έχουν μεγάλη παροχή αέρα η κλίση των πτερυγίων πρέπει να είναι μικρότερη οπότε στο hub μπορούν να χωρέσουν περισσότερα πτερύγια.

Βέβαια οι παραλλαγές είναι πολλές (μια από αυτές αναφέρθηκε σε άλλο νήμα πρόσφατα) και αρκετά πράγματα μπορείς να δεις στη κουβέντα που γίνεται όταν το καλεί η περίπτωση.  Για το θέμα των ανεμιστήρων υψηλής πίεσης μπορείς να δεις εδώ .

Για τους υψηλής ροής ...επιφυλασσόμαστε! :D

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.