Jump to content



Πρόβλημα με θερμοκρασια


panagiotis21

Recommended Posts

Γεια σας παιδια...πριν καμια ώρα εβαλα ssd στο λαπτοπ (vaio sve 1511a1ew) και επισης επεκτεινα τη ram σε 8gb βάζοντας αλλη μια 4αρα kingston cl 11...βασικα ολα αυτα εγιναν σε καταστημα service οπου και ακολουθησε καθαρισμος του λαπτοπ αλλα χωρις αλλαγη θερμοαγωγιμης παστας...Εκτοτε η θερμοκρασια ειναι στους 72-74 βαθμους και το ανεμιστηρακι δουλευει ακαταπαυστα ενω πριν τα πραγματα ηταν πολυ καλυτερα

 

Πηρα τηλεφωνο στο σερβις να τον ρωτησω που οφειλεται και μου ειπε στον ssd ο οποιος "καιγεται"...δεν μου φανηκε πολυ πειστικος γιατι εγω ξερω οτι με ssd οι θερμοκρασιες πεφτουν..

 

Που πιστευεται οτι οφειλεται αυτη η διαφορα?

 

Επισης μου φαινεται οτι παρολη την επεκταση της ram τα προγραμματα ανοιγουν πιο αργα

Έγινε επεξεργασία από panagiotis21
Link to comment
Share on other sites

Πάλι καλά που δεν σου είπαν ότι για το πρόβλημα της θερμοκρασίας φταίει το μόντεμ του ΟΤΕ. ο ssd δεν φταίει όπως και να έχει. Η κάποια ψυκτρα δεν βιδωσανε καλά μέσα η ίσως βγάλανε την θερμοαγωγιμη χωρίς να την αντικαταστήσουν η Όπως και να'χει κάποια ζημία σου έχουν κάνει.Μήπως θυμάσαι σε τι θερμοκρασίες είχες πριν το σέρβις?

Έγινε επεξεργασία από komos
Link to comment
Share on other sites

Πω ρε γαμωτο παλι τρεχαματα...μου ειπε οτι δεν πειραξε καθολου την παστα απλα το καθαρισε απ τη σκονη...για να γινει καθαρισμος πρεπει να βγουν τα ανεμιστηρακια?

 

Πριν οι θερμοκρασιες ηταν 49-55 σε νορμαλ χρηση και εφτανε στα 70-72 οταν το πιεζα....τωρα με το που το πηρα αρχισε να δουλευει ο ανεμιστηρας για κανα 15λεπτο μεχρι να πεσει στους 50 βαθμους

 

Οταν λες ζημια τι εννοεις?Τι μπορει να εκαναν ?

Έγινε επεξεργασία από panagiotis21
Link to comment
Share on other sites

Κοίτα για να μην πανικοβάλλεσε ανεπανόρθωτη ζημία δεν νομίζω να σου έκανε. Για να γίνει σωστός καθαρισμός κανονικά πρέπει να λυθεί το λάπτοπ να βγούνε και οι ψύκτρες και τα ανεμηστιρια και να τα φυσήξει με αέρα υψηλής πιέσεως. Αν τώρα λυθεί η ψυκτρα από τον επεξεργαστή είναι μισο λεπτό υπόθεση να αλλάξεις και την θερμοαγωγιμη πάστα. Ο τεχνικός που λες δεν ξέρω πόσο βαθιά έφτασε για να κάνει τον καθαρισμό.

Μπορεί απλά να το φύσηξε από έξω χωρίς να ξεβιδωσει τίποτα και η σκόνη που υπήρχε επιφανειακά να έχει κάτσει όλη πιο μέσα φραζοντας την ροή του αέρα. Μπορεί ακόμα να άνοιξε κάμποσο το λάπτοπ και στο δέσιμο να μην Σύνδεσε κάποιον ανεμιστήρα (αν και συνήθως τα λάπτοπ έχουν ένα fan το οποίο λες ότι ακούς ακόμα να στροφαρει) Πιθανότερο θεωρώ πάντως να μην έχει βιδωθει σωστά η ψύξη. Άλλο ένα σενάριο είναι η θερμοαγωγιμη που είχες να είχε πετρωσει και κατά την εξαγωγη της ψυκτρας αυτή να θρυματιστικε και τώρα να μην υπάρχει καν η να αφήνει κενά στην επαφή με τον cpu.

Στο πρώτο ποστ μιλάς για 72-74°C. Αυτά είναι σε idle η σε load? Στο 3ο ποστ λες ότι η θερμοκρασία πέφτει στους 50.

Οι 50 βαθμοί με 35 βαθμούς θερμοκρασία περιβάλλοντος είναι μια χαρά πάντως.

Θα βοηθούσε πολύ να έτρεχες ένα occt για 5 λεπτά και να ανεβαζες εδώ τα screenshots /logs με την cpu temp.

Αν την όλη ιστορία στην έκανε κάποιος φίλος με ελειπη εξοπλισμό κιόλας θα ήταν δικαιολογημένα. Τώρα κάποιο σέρβις που πήρε και λεφτά ε όχι πάει πολύ.

Link to comment
Share on other sites

Αυτη τη στιγμη που γραφω η θερμοκρασια ειναι στους 50 βαθμους...τι να πω κουλο μου φαινεται να ανοιξε λαπτοπ και να μην αλλαξε την παστα και πηρε και 60 ευρω(μαζι με την τοποθετηση σσδ)...να παω παλι και να του πω να μου την αλλαξει?το idle και το load που λες τι ειναι?ειμαι και ασχετος

Link to comment
Share on other sites

οι 50 βαθμοί για λάπτοπ είναι οκ και μάλλον δεν έχεις κανένα πρόβλημα. Το idle είναι κατάσταση ηρεμίας όπου η χρήση cpu είναι 0-5% ενώ το load είναι κατάσταση ζορισματος όπου η χρήση cpu φτάνει το 98-100%

το occt δημιουργεί τεχνητό ζορισμα ενώ ταυτόχρονα παρακολουθεί και θερμοκρασίες.

Ίσως να μην κατάλαβα Εγώ κάτι εξ αρχής καθώς νόμιζα ότι σε κατάσταση ηρεμίας ήσουν 72 με 74°C. οι 50 είναι μια χαρά και δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας.

Πάντως αν θες περαιτέρω διερεύνηση θερμικής συμπεριφοράς τρέξε το occt και ανέβασε τα logs του

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστω για τις απαντησεις...κατι αλλο που με προβληματιζει ειναι οτι παρα την αναβαθμιση της ram το λαπτοπ κανει τον ιδιο χρονο να ανοιξει τις καρτελες στο google.εγω νομιζα οτι θα πηγαινει σφαιρα...βεβαια κλεβω ιντερνετ απ το απο πανω δεν εχω δικη μου γραμμη...επισης το ιδιο λαπτοπ ενος κολλητου μου με 4gb ram στο ιδιο σπιτι με κλεμμενο ιντερνετ τις ανοιγει γρηγοροτερα.

 

Εχεις καποια αποψη επι του θεματας αυτου? 

Link to comment
Share on other sites

αν ανοίξεις το task manager θα δεις την χρήση μνήμης. Αν αυτή είναι κοντά στα 2gb είτε 4 έχεις είτε 16 συνολική μνήμη η εμπειρία χρήσης θα είναι ίδια. Απλά θα έχεις περισσότερη μνήμη να κάθετε.

Τώρα βέβαια είπες ότι έβαλες ssd . Φαντάζομαι πριν είχες μηχανικό δίσκο. Εκεί θα έπρεπε να δεις αισθητή διαφορά στην χρήση , όπως πχ στο άνοιγμα του περιηγητή στο ίντερνετ. Αφού ανοίξει ο περιηγητής το πόση ώρα θα κάνει να φορτώσει μια σελίδα εξαρτάτε κυρίως από την γραμμή ίντερνετ και δευτερεύοντος στον επεξεργαστή και κάρτα γραφικών ανάλογα και το πόσο φορτωμένη είναι η σελίδα με flash και διαφημίσεις.

Link to comment
Share on other sites

Παιδια για να μην ανοιγω νεο θεμα το γραφω εδω...Οπως προειπα εβαλα σσδ και τον hdd τον εκανα εξωτερικο αγοραζοντας μια θηκη...τωρα μολις μεταφερω αρχεια στο hdd ακουγεται ενας θορυβος (τακ-τακ) καπως ετσι...λετε να τα φτυσει?

 

Να σημειωσω πως μου ειχε πεσει κατω πριν τον βαλω στη θηκη αλλα δεν ειχε καποιο προβλημα

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Antivirus, windows update check και ισως καποιο αλλο προγραμμα, τρεχουν συνηθως στην αρχη.

Μπορεις να δεις απο task manager ποιο process εχει μεγαλο ποσοστό χρησης επεξεργαστη και να ζητησεις να σου δειξει το αντιστοιχο service.

Ετσι θα διαπιστωσεις τι ζοριζει το συστημα σε αυτα τα 5 πρωτα λεπτα

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.