Jump to content



Μερικες ερωτησεις περι Imac


monotis

Recommended Posts

Kαλησπερα ,τον τελευταιο καιρο εχω παρει την αποφαση να αγορασω εναν imac.Και συγκεκριμενα σκεφτομαι να παω στο κορυφαιο μοντελο με τη 5Κ.

Η χρηση ειναι αποκλειστικα επαγγελματικη με εφαρμογες γραφιστικες ,cad σχεδιο,κτλ

 

2πραγματα που θελω να ρωτησω ειναι τα εξης:

 

1)Καποιες απο τις εφαρμογες που δουλευω βγαινουνε και για mac,οποτε δεν θα εχω καποιο θεμα.

Oμως για εφαρμογες windows οι οποιες δεν βγαινουνε για mac,τι γινετε?Yπαρχει στο λειτουργικο του mac καποια

δυνατοτητα ωστε να μπορεις να εγκαταστησεις και να εργαζεσε με τις εφαρμογες των windows που δεν βγαινουν για mac?.

 

2)Περα απο ολα αυτα ,ειμαι λατρης της μουσικης,και του ποιοτικου ηχου.Γνωριζω οτι τα mac ειναι μανουλα στο τομεα αυτο,ομως με ποιο τροπο?

Εχουν ενσωματομενη καρτα ηχου δυνατη,(διοτι στα χαρακτηριστηκα δεν αναφερει καπου χαρακτηριστηκα καρτας ηχου κτλ.)ή θα χρειαστει εξωτερικη ?

 

Ευχαριστω

 

 

 

 

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

Για το πρώτο:

Σε ποιές εφαρμογές αναφέρεσαι; Υπάρχει πάντα το VirtualMachine όπου μπορείς να στήσεις Windows και να τρέξεις εκεί όποια εφαρμογή χρειάζεσαι.

Όμως, περιορίζει αρκετά τις επιδόσεις και αρκετές φορές μπορεί να μη δουλέψει 100% όπως θα ήθελες. Συνήθως χρειάζεται να βρεις την αντίστοιχη εφαρμογή για OSX και να κάνεις τη δουλειά σου.

Link to comment
Share on other sites

μανούλα στο ήχο δεν το λές .

εαν θες να ακούσεις πιο ποιοτικό ήχο πρέπει να βάλεις dac το οποίο να χρησιμοποιείται ως εξωτερική κάρτα ήχου . και φυσικά πολύ καλά ηχεία .

για dac δες το mytek το οποίο πάει πάνω από 1300 ευρώ .

η μόνη φθηνή λύση για ποιοτικό ήχο σε mac είναι η κάρτα της asus essence stx . την έχω στο πισι . αλλά δεν ξέρω εαν είναι συμβατή με mac .

το stereophile την έβαλε στην κατηγορία β . τη μόνη κάρτα ήχου για πι σι .

Link to comment
Share on other sites

Θα δώσεις 2500€ + απλά για την retina οθόνη; Εντυπωσιακή, δεν λέω, αλλά με τόσα χρήματα παίρνεις πολύ ανώτερο hardware και εξαιρετική οθόνη. Έναν i5 έχει το κορυφαίο μοντέλο και 8gb ram, με μια R9 M290 σαν κάρτα. Το thunderbolt δεν είναι πια μοναδικό προσόν τους. Το έχουν και όλες οι νέες μητρικές. Η απόφαση βέβαια, είναι απόφαση, απλά το αναφέρω μήπως είναι μια κίνηση βιαστική. 

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

α ξέχασα . το κοιτούσα και εγώ αυτό το μοντέλο το ιμακ. το έχει στο χολαργό στην isystem. μπορείς να το δεις ζωντανά . αλλά πάρε ένα τηλέφωνο μήπως και δεν το έχουν εκεί γιατί μου έχουν πει ότι το στέλνουν σε εκθέσεις.

δεν αξίζει το 5κ . νομίζω είναι σε 27 ίντσες . κανονικά έπρεπε να ήταν 34 ή 35 για 5κ .

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Επειδή σκεφτόμουν και εγώ την αγορά ενός iMac και για να μην ανοίγω καινούργιο θέμα, να κάνω μία ερώτηση. Όσο και αν έψαξα δεν έχω βρει Ελλάδα κάποιο με καλύτερο hardware  από αυτό του 5Κ. Το 5Κ δεν με ενδιαφέρει αλλά τουλάχιστον στα μαγαζιά που έψαξα το καλύτερο hardware το έχει το ρετινα. Θα μπορούσε κάποιος να με προσανατολίσει κάπου;

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.